Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: unde si cand ati facut armata

Mesajde MIHAI BALS » 30 Dec 2013, 22:29

gica.mosu scrie:RESPECT...Mihai asa mai mergi,dar nu intalesei pi asta:dupa armata n-am avut sefi...Si acasa, cini-i sefu :?: ca te c-am vaz prin rulotaaaaa :lol:" La multi ani" tie si fameliei!!!

e...vedeti,mosu e tot MOS!
mosule...ce tanar esti!
da nea mosu,ma dau io cocos,da acasa sunt un...iedut!
te salut!
MIHAI BALS

Mesajde Florin Dobre » 30 Dec 2013, 22:48

Mosu' stie din experienta. De aia are 2 rulote. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde redoo » 30 Dec 2013, 22:51

Cand eram putzoi, am avut norocul/ghinionul sa fiu cel mai mic din gasca...si am tot dus la unitate pe toti prietenii mei mai mari.Am participat la 10-15 depuneri de juramant, am carat galetile cu vin prin sat ca pleca x sau y in armata. Asteptam cu disperare sa fac varsta si sa plec in armata. Intre timp am plecat la facultate si am tot mers in fiecare an la comisariat cu adeverinta de facultate.In ultimul an de facultate m-am combinat cu o fata de general si uite asa am scapat de armata...pe urma am scapat si de fata de general si intr-un fel I-mi pare rau ca nu am facut armata.
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde Mircea_63 » 30 Dec 2013, 22:58

Pfaaai, esti prafff. iti pare rau dupa armata si nu-ti pare rau dupa fata. :?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde MIHAI BALS » 30 Dec 2013, 22:59

redoo scrie:Cand eram putzoi, am avut norocul/ghinionul sa fiu cel mai mic din gasca...si am tot dus la unitate pe toti prietenii mei mai mari.Am participat la 10-15 depuneri de juramant, am carat galetile cu vin prin sat ca pleca x sau y in armata. Asteptam cu disperare sa fac varsta si sa plec in armata. Intre timp am plecat la facultate si am tot mers in fiecare an la comisariat cu adeverinta de facultate.In ultimul an de facultate m-am combinat cu o fata de general si uite asa am scapat de armata...pe urma am scapat si de fata de general si intr-un fel I-mi pare rau ca nu am facut armata.

deci ai amintiri frumoase despre armata!
e ca o escaladare de...munte!
te salut si-mi pare rau ca n-ai facut armata!
nu stiu ce sa zic de fata de general!
MIHAI BALS

Mesajde modigliani » 30 Dec 2013, 23:18

Armata Romana de pana-n revolutie si nitica vreme dupa aia a fost ..... un mare kkt !

Incontestabil ne-a schimbat pe toti . In bine , in rau , in altii fata de cei ce eram la recrutare . Dar hai sa vedem de ce spun ca afost un kkt :

1 - Incepand de la infectele alea de controale medicale de dinainte de recrutare , unde stateam ca la Dachau goi complet doar cu actele in maini , claie peste gramada , totul ducea catre anihilarea tinerelor spirite de le-aveam .....

2 - In ziua recrutarii , cu valizele alea "sovietice" tanadu-le dupa noi , cu priviri timorate , rasi in cap , .... eram intampinati de veterani "superiori" si cu figuri de "smecheri" in cap .
Ni se aruncau in sictir niste uniforme "vai soarta lor" , doua perechi de chiloti "si mai sovietici" , doua perechi de ciorapi .... noi , e adevarat , si bocanci stalciati care era imposibil sa aiba numarul de-l purtai .

3 - Urmau primele nopti petrecute in dormitoare la cheremul veteranilor tampiti al caror comportament era tolerat - daca nu chiar sprijinit - de catre cadre , urmau primele zile de instructie - cea de manuiri de arma si de pas de defilare - in care ne izbeam tampeste armele unele de altele si ne calcam pe picioare ca dobitocii in urletele smintite ale cate unui bou de gradat cu 3 - 4 clase ...
Eram "pedepsiti" neghiob cu comanda "CUUUULCAAAAAT !" a boului mai sus descris , iar noaptea , sfarsiti de oboseala , in loc sa ne odihnim frecam la uniforme .

4 - Impamantenite ( si insist , tolerat ) la nivel national daca vreti erau pedepsele alea stupide ca "Planton 2 . Esti smecher , dormi de doua ori in noaptea asta ! " si altele . De la arma la arma .

5 - Hai ca ajungeam la Juramant . Cum necum . Era o zi festiva , plina de "oficial" , cu ai nostri privind mandri la noi cum izbeam betonul cu talpile bocancilor defiland "impecabil" in formatie . Bullshit ! Nu stia nimeni prin ce trecusem noi o luna , si nici noi nu stiam ce urmeaza dupa asta . Stiam doar ca , generic , vor urma alte luni si luni de zile de acelasi mare kkt pe care-l traiam continuu .

6 - Dupa Juramant ne intorceam la tinutele de instructie si aratam iarasi ca o adunatura de refugiati . Dar de data asta faceam instructie tematica , specifica armei . Alt balamuc , dar din care cativa se indreptau catre Scoala de Gradati .

...............

Si-ar mai fi multe ..... Va mai las si pe voi sa contribuiti .

.................

Cu toate shit-urile alea de capitole de mai sus .... personal am avut "bulan" cu carul facand armata la Pompieri . Fata de alte arme am avut urmatoarele avantaje :

- Companii mici - efective la fel ( cel mai mult am fost 58 de MT . Din toate leaturile la un loc ) , independente , departe de "Grup" si de Statul Major ....
- Doar doua posturi de garda . Si fara garda la Drapel . Asta era la "Grup" . Vai soarta alora de erau acolo-n garda .
- Cadre putine . Cdt , loctiitorul , 2 maistrii militari , si 13 subofiteri . Astia erau : 12 soferi pe Autospeciale si unul singur "de front" . Cdt de pluton .
- Odata trecuti pe masinile de lupta ..... ni s-a schimbat total statutul ! Fiind arma operativa si pe timp de pace , mai mereu in situatii "aprinse" , ..... gradele nu mai contau . Pentru nimeni . Pe cdt - de exemplu -( D-zeu sa-l ierte ) la foc il strigam ..... ADIIIII !!!!!
- Totodata cu asta am trecut la tinuta de interventie . Mult mai aerisita , mai "sportiva" , mult mai elegant si mai "americaneste" venea pe noi . Doar bonetele tineau locul castilor in afara situatiilor de lupta .
La fel , programul . Eram .... OBLIGATI sa fim odihniti ! Va vine sa credeti ? Si dupa orice interventie de mai mult de 4 ore aveam inca 4 libere de orice alta activitate . Doar sa nu "sune foc" iarasi . Masa la fel , o luam cand aveam chef .
- Trecuti din randurile bibanilor in cele ale "fochistilor" relatiile dintre noi si cadre , veterani , etc , s-au schimbat radical . Eram .... respectati . In mod special cei ce ne afirmasem la foc .

Pana spre finele armatei , Cdt de grupa fiind pe prima masina de interventie a companiei , am "strans" 220 de focuri . Dintre care trei ( majore ) au fost la sondele din Bolintin . Asta a dus ca spre "Libi" sa mi se propuna misiunea din Kuwait , cea a stingerii sondelor din campurile petroliere bombardate de Saddam .
Am acceptat si-n ultimele 2 saptamani de armata am plecat la Boldesti , la Scoala de Subofiteri , unde am "tras-o" iarasi la greu cu instructia . Dar de data asta ..... pe bune ! Instructie adevarata , in cel mai militar sens al cuvantului .
M-am liberat doar in acte . In fapt doar o saptamana . Dupa o saptamana acasa am luat drumul Kuwaitului . dar asta-i deja alta poveste .......

......................................

revenind la cele de la inceput , ma intrebam in sinea mea ..... ce dracu' ar face o armata d-asta de zdrentarosi intr-un real conflict armat ? Am fi alergat ca dobitocii pe campuri , cu gamelele si gentile de masti de gaze izbindu-ne peste coaste ...... si-atat .

Parerea mea .
modigliani

Mesajde MIHAI BALS » 30 Dec 2013, 23:26

armata a fost de mai multe feluri.
nu trebuie sa generalizam.
pt.mine si 2-3 a fost ok.
la fel este si viata.
eu am facut armata la T.R.-9 luni.
sper ca viata sa nu fie la fel(T.R.).
MIHAI BALS

Mesajde proapis13 » 31 Dec 2013, 00:00

Am avut la regiment parte de ,,futai'' dar cu regulamentul in mana
Ti se dadea un ordin,il comentai numai daca stiai ce scrie in regulament
Cel mai umilitor la noi in companie era sa faci curat la WC-uri si acolo am ajuns prin tragere la sorti
Instructia NU se facea individual ci doar cu plutonul sau compania
Cred ca aveam un regulament la fiecare grupa si aveam ordin sa-l stim pe de rost
Singura data cind m-am simtit umilit a fost cind a trebuit sa fac 20 de flotari,nu culcaturi ,cind am primit o scrisoare de la sotie
De atunci a scris pe verso;....Mama care te iubeste.... si toata armata de atunci incolo nu am avut sotie sau iubita...doar MAMA

Trageri din 10 in 10 zile la poligon la GUADALAHARA - 26 de km dus-intors pina la juramint,dupa muncile agricole obligatorii
Jegalia - Calarasi la cules de porumb cu bruma de un deget pina la 1 decembrie cind am avut prima permisie

scoala de gradati si continuarea instructiei de front si a tragerilor cu toate categoriile de armament
Incepind de la Carpati,TT,PM,PSL,MC,AG7,AG9,AG12,tragerile cu TAB-ul si tragerile in munte cu VLVM-urile la Predeal in munte
Tabara de schi la Diham,la cel nou,cel vechi parca a ars in 90''Tragere pe timp de zi si de noapte cu PM-ul cu par rabatabil si cu teava a scurta
Actiuni de minare pe viscol si zapada cu recuperarea mat exploziv - calupurile erau de lemn vopsit in galben -
actiuni de asazise incursiuni de cercetare si distrugere in diferite obiective aparate si nu prea...insotire DS si multe altele
Permisii saptaminale pt FB-urile din poligon,la un moment dat nu mai trageam cu arma mea ca sub 27 nu coboram
Permisii anulate saptaminal pentru comportamente ,,antisociale''...citeste parasirea unitatii,macheala si mardeala
Ne-am batut odata cu tanchistii sau cu artileristii de a doua zi nu a fost nevoie sa intrebe comandantii cine a participat la lupta
Toti aveam urmele actelor de vitejie
Cind auzeam ...La leaota adunaaaarea ...stiam ca in ziua aia scoteam masca decat la ,,gustare'' - 6 insi pe o conserva de peste...
Am considerat amata ca fiind primul pas al unui tinar cu educatie sanatoasa spre indobitocire....unii asa au venit...si tot asa au plecat...

Pt ca maine e Revelionul mi-am adus aminte ca in noaptea lui 87 spre 88 am salvat un camarad de la moarte prin innec cu vin
Sarise gardul cu marmita in spinare plina cu vin si a cazut in locasul de tragere in cap,
l-am reperat prin horcaielile ce le facea in timp ce incerca sa respire vinul ce se revarsa pe el din plin
M-a sunat dupa armata sa-mi multumeasca,n-am mai tinut legatura cu el,a plecat pe afara la munca
Te salut soldat Popa Ion de loc de undeva din Moldova :!:
salve :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde gica.mosu » 31 Dec 2013, 00:21

CORNELIII se zice ca peste tot gasesti tot felul di oamini....pi linga,celi trei n buni ,n prosti si,soferi...mai sunt 2 feluri di neamuriiii:1-ne-am f..i siii 2-f..ineam :lol: :D :lol: (SUZIIII)
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Florin Dobre » 31 Dec 2013, 00:33

gica.mosu scrie:CORNELIII se zice ca peste tot gasesti tot felul di oamini....pi linga,celi trei n buni ,n prosti si,soferi...mai sunt 2 feluri di neamuriiii:1-ne-am f..i siii 2-f..ineam :lol: :D :lol: (SUZIIII)

Mosuli, mai puni dioparti din vinu' cela(pintru la vara cand oi vini la matali) ca vaz ca tari dizliaga limba. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde gica.mosu » 31 Dec 2013, 01:09

Florin Dobre scrie:
gica.mosu scrie:CORNELIII se zice ca peste tot gasesti tot felul di oamini....pi linga,celi trei n buni ,n prosti si,soferi...mai sunt 2 feluri di neamuriiii:1-ne-am f..i siii 2-f..ineam :lol: :D :lol: (SUZIIII)

Mosuli, mai puni dioparti din vinu' cela(pintru la vara cand oi vini la matali) ca vaz ca tari dizliaga limba. :lol:

Mai nipoati...Am 40 di "DECA'" no problem numa sa vii...AZI doar o doza di 0,5l nu mergi...sangur :mrgreen:..In plus m-o" lasat babutaaa"...la piataaaa !!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde iulians » 31 Dec 2013, 10:28

Am plecat in armata pe 15 septembrie 1987 iar prima plecare acasa a fost in luna ianuarie 1988.Pentru ca am facut revelionul in unitate si pentru ca nu se putea sa pleci din Comandamenul Trupelor de Securitate de la Baneasa, dupa bautura, am petrecut trecerea dintre ani cu...spirt medicinal trecut prin paine si indulcit cu zahar ars. Si ca lege a compensatiei fumam Kent.Specificul unitatii militare era paza ambasade si cumparasem cateva tigari de la alti militari care faceau paza la ambasade importante din Bucuresti, dar la pretul de 100 de lei(bacnota albastra cu Balcescu) 10 tigari. Am petrecut pana ne-am imbatat si am adormit in biroul comandantului de pluton impreuna cu furierul acestuia.
Cel mai mult mi-a placut in armata cand ...plecam in invoire sau permisie, numai sa nu stau acolo!!!
iulians

Mesajde Nicolaie Astaifoaiei » 31 Dec 2013, 16:34

Decat pana la cati ani te chiama sa umbli militar in Armata daca vrei. ?
Ultima oară modificat de Nicolaie Astaifoaiei pe 31 Dec 2013, 16:39, modificat 1 dată în total.
Nasol ca vine iarna
Nicolaie Astaifoaiei

Mesajde CORNEL V. » 31 Dec 2013, 16:39

Laie,ai auzit chestia asta?

Foaie verde fleosc,curge apa-n lift
Date jos de pe gard ca-i bicicleta mea...asa si cu tine :roll:
CORNEL V.

Mesajde Nicolaie Astaifoaiei » 31 Dec 2013, 16:47

CORNEL V. scrie:Laie,ai auzit chestia asta?

Foaie verde fleosc,curge apa-n lift
Date jos de pe gard ca-i bicicleta mea...asa si cu tine :roll:

Domnu Cornel inteleg ce spuneti decat ca nu pricep tot.
Cum ar veni sa fac armata la biciclete sisa nu urc pe gard ca Domnu Bals cand sarea in bar?
Stiuca va glumiti cu mine.
Nasol ca vine iarna
Nicolaie Astaifoaiei

Mesajde gerulla77 » 03 Ian 2014, 13:11

Bucuresti,unitate de reparatii,(exista si acum,trec pe langa ea odata la 2-3 zile),1980-1981 (adica un an si 3 luni,am pierdut o luna la intrare care nu s-a mai recuperat).Castiguri -am invatat sa ma descurc singur si sa iau hotarari de capul meu fara sa ma mai consult cu altii.Pierderi -am invatat sa urasc disciplina impusa si pilosii care ii sfidau pe cei care nu erau asa "dotati"Am invatat ca in mine zace o fiara (altii spre ghinionul lor au descoperit-o si nu au putut s-o struneasca).Prima oara a fost atunci cand exasperat de marlaniile unui sergent tatar am luat bancutza de la capul patului i-am dat-o in cap ,dupa care l-am luat de gat si l-am strans bine repetandu-i intr-una ca daca ma raporteaza il omor in somn.Se pare ca aveam o fatza de nebun si omul m-a crezut desi erau vreo 4-5 martori de fata.A doua oara a fost cand i-am pus baioneta la gat unui croitor ***** care a considerat ca daca imi ascunde automatul se amuza foarte bine.L-am crestat pe obraz si de atunci sunt constient ca este foarte usor sa iei viata unui om in anumite momente.Acum ma amuz dar atunci eram foarte aproape de ireparabil dar Dumnezeu m-a aparat.Parerea mea este ca armata este asemeni razboiului,ceva murdar dar care scoate la iveala cealalta fata a noastra,cea pe care incercam s-o tinem ascunsa in relatiile cu ceilalti.A fost utila? Da , pt. mine a fost,pt. ca a relevat anumite aspecte ale personalitatii mele pe care poate altfel nu le cunosteam.Problema este ca unii nu rezista la stres si clacheaza.
gerulla77

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE