Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Ce voiam sa fiu!

Mesajde Dila Daniel » 05 Ian 2014, 20:42

inspirat de alt stupar,si visul lui de copil,de a trece cu elicopteru'(proprietate personala)peste "averea" lui taica-su(livezile de fan),
am zis sa deschid un topic unde,fiecare(care doreste -bineinteles)sa dea timpul inapoi si sa spuna ce visa el sa se faca cand va fi mare!

eu am visat sa fiu pilot si sa sar cu parasuta.Am facut linogravura la generala si am pus(oficial) pe peretii interior ai scolii,desene cu avioane ce "varsau"parasutisti.Niste super-oameni ii vedeam.
...a trecut timpul si am ajuns sa fac parasutism.O boala genetica insa,m-a impiedicat sa fiu aviator...

Concomitent,visam si sa fiu"pilot"de submarin,si scafandru.
...a trecut timpul,si nu am reusit decat sa fiu un bun inotator! :D

voi ce ati visat?...si ce ati si implinit din vise?

P.S....Adriane,mai ai timp! :lol:
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Re: Ce voiam sa fiu!

Mesajde Mircea_63 » 05 Ian 2014, 20:51

Vroiam sa fiu Edison si Jack London in timpul jobului si Hemingway in vacante. Momentan sunt Manole... Mesterul Manole.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde CATALIN » 05 Ian 2014, 20:53

am fost...visez la cat de frumos a fost si totdeauna o sa fie in inima mea STRIPER :lol: :lol: :lol:
GLUMESC fotbalist si atat ;)
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde ves.lucian.zabrani » 05 Ian 2014, 20:57

eu am vrut sa fiu preot !!!
am picat sub linie !!!
m-am consolat cu gandul ca Dumnezeu stie El mai bine sa-si aleaga slujitorii !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde dorindafi » 05 Ian 2014, 21:13

eu am fost ficior de cioban nascut in banat shi crescut in ardeal
cainii latrau mai tot timpul asha ca mie greu sa-mi aduc aminte :lol:
dorindafi

Mesajde Dila Daniel » 05 Ian 2014, 21:18

:lol: Dorineeee...m-am spart de ras!! :lol:

sa traiesti! :)
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde State » 05 Ian 2014, 21:40

ves.lucian.zabrani scrie:eu am vrut sa fiu preot !!!

Si tu ? :D

Pana in clasa a 8-a eram "ajutor" in altar. Eram fascinat de mirosul de tamaie si imi placea sa trag clopotele. Imi daduse popa un vesmant alb si cand il imbracam ziceam in mintea mea: "Cat mai am de crescut pana o sa fiu si eu popa?" La manastirea Crasna din Prahova am invatat sa bat toaca. Tot acolo era sa intru in coma alcoolica(am baut visinata pana am adormit intr-un colac de fier-beton). Incepusem sa "pictez" icoane. Visam sa ma fac popa dar cu timpul mi-a trecut. :D Chiar si acum imi place sa vizitez manastiri, cu toate ca popii nu-mi mai inspira incredere(nu toti).
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde proapis13 » 05 Ian 2014, 21:48

dorindafi scrie:eu am fost ficior de cioban nascut in banat shi crescut in ardeal

Dorine esti de ...coma nu alta.... :lol: :lol:
State scrie:
ves.lucian.zabrani scrie:eu am vrut sa fiu preot !!!

Tot acolo era sa intru in coma alcoolica(am baut visinata pana am adormit intr-un colac de fier-beton). Incepusem sa "pictez" icoane.

Si tu Statica esti de coma....alcoolica... :lol: :lol:
Risai pentru toate neamurile....cu lacrimi nu alta....
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde redoo » 05 Ian 2014, 22:07

:D De prin clasa a V-a am inceput sa bantui cu un var care este padurar prin padure.Eram atras mai mult de partea cu vanatul dar nu lipseam nici de la plantat puieti,marcat copacii pt taiat asa ca logig eram hotarat sa devin padurar.Cand mai aveam o luna si terminam clasa a VII-a vine tata de la munca si ma intreaba...Bah, tu termini clasa 'opta, te-ai gandit ce vrei sa te faci? Pai tata ma gandeam sa dau la Branesti la Liceul silvic sa ma fac padurar. Sta batranu si se gandeste si pe urma zice plin de intelepciune" pai unde dreaqu te mai faci ma tu padurar,nu vezi ca astia I-si iau padurile inapoi? (Era mare tam-tam cu legea 18,legea Lupu).Si incearca tata sa ma convinga sa ma fac doctor(era ok ca scriu urat) sa ma fac politest,contabil si mai multeca nu mai retin, dar eu o tineam pe a mea cu padurar.
In final se enerveaza tata si hotaraste ca trebuie sa ma fac tinichigiu auto. Habar nu aveam ce e ala tinichigiu auto da era prea nervos sa ma mai fac padurar. Si dupa ce m-am facut tinichigiu auto si am muncit 1 an si am ajuns la concluzia ca sunt prea puturos sa muncesc cand eram atat de tanar am plecat la facultate si acum vreau sa ma fac apicultor.
Aproape in fiecare an m-am tot gandit sa ma inscriu pe undeva pe un domeniu silvic....poate anul asta ma hotarasc.
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde stefanmadalin » 05 Ian 2014, 23:10

Noi avem in sat un medic veterinar, foarte bun.
Cand venea la tata sa-i trateze vreun animal eram atat de atent sa vad ce face. Ma fascina momentul acela de gandire dinaintea stabilirii tratamentului. Mereu ma intrebam cum poate stii el atatea, de unde a invatat, cum functioneaza...

Sa nu mai zic ca dupa ce faceau tratamentele aruncau seringile si flacoanele de medicamente , eu le luam si ma jucam cu ele. Cum nu aveam voie sa intep animalele cu ele ma orientam spre altceva, spre plante, faceam injectii plantelor. Vroiam sa devin doctor de plante. Cand mi-a spus mama ca nu se fac injectii plantelor am fost putin dezamagit si imi propusesem sa fiu primul care injecteaza plante cand voi fi mare.
stefanmadalin

Mesajde LUCIAN AVRAM » 05 Ian 2014, 23:54

dorindafi scrie:eu am fost ficior de cioban nascut in banat shi crescut in ardeal

:lol: :lol: :lol: :lol:
LUCIAN AVRAM

Mesajde ionut vlv » 06 Ian 2014, 00:23

eu am visat sa fiu pilot si sa sar cu parasuta

aceeasi dorinta si la mine.nu stiam decat un singur lucru ca o sa ma fac pilot.in timpul ala ai nostri cu migurile(nu stiu de la ce aeroport militar) faceau ceva antrenamente in zona mea.aici faceau o bucla de intoarcere si uneori '' schimbau viteza'' (bangul sonic).eram innebunit.aveam un binoclu de teatru si toata ziua eram cu el la ochi urmarind avioanele.nici azi nu am scapat de acest obicei.in urma unui incident am ramas cu o frica de inaltime...ce a tras frana de mana in avantul meu de a zbura.inca mai cochetez cu ideea de a zbura,dar invinge constiinta spunandu-mi ca trebuie sa am pamant sub talpi.
Fişiere ataşate
SAM_1394.jpg
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
ionut vlv

Mesajde Donbazil » 06 Ian 2014, 00:59

Sal'tare!
Să fii sănătos maestre, că tare pe sufletu' meu ai deschis acest subiect....
....Cand eram mic, provenind dintr-o familie săracă, visul meu era sa ajung ca unchiu si ca naşu" - ceferist, imbrăcat in uniformă, cu chipiu, - să dau drumu' la tren cu paleta.....La 14 ani cand am terminat "a-VIII-a" nu aveam "posibilitati" pentru liceu asa ca.....
Bunicul meu mi-a zis: Mă' copile tu esti cam slab si bolnăvicios trebuie sa inveti o meserie să poti sta vara la umbră si iarna la căldură si să nu-ti fie rusine de ceea ce faci....Si cum vecinu' Ioji-baci era tamplar, am intrat ucenic la locul de muncă, 2 ani si m-am calificat "tîmplar universal mobilă si binale".... Pe urmă, pe la 19 ani am inceput sa visez....Nu-mi mai convenea rumeguşul si mirosul de nitro-lac si am incercat la scoala de miliţie....Am tras 29 de ani ... Si acuma mai "trag" ca doar vedeti si voi care-i părerea unora despre aceasta meserie si cat misto se face, - da' intre timp am devenit mai călit ca viaţa m-a tăbăcit.....
Sal'tare!
Donbazil - Făget
Donbazil

Mesajde alt stupar » 06 Ian 2014, 10:51

Ce vroiam sa fiu... ?
Pai... habar n-am ! Cine nu a auzit (copil fiind) aceasta intrebare, ce vrei sa te faci tu cand esti mare ?Uite ca eu nu am stiut sa raspund niciodata :lol:
Cand, inscriindu-ma la admiterea la un liceu cu specializarea veterinar in ideea ca era "la moda" si fiind declarat admis pe al doilea loc din coada :lol: sau cand hotarand sa fac o facultate dus iarasi de val, ca "asa facea toata lumea" stiam cu siguranta un singur lucru... ca-s slabe sanse sa fac o cariera in meseriile alea... Unde nu-i "chemare"...
A... de albine: pai pe la 15-16 ani, cand ma prindea al batran pe-acasa si ma lua la stupi, cu prima ocazie cand ma trimitea dupa o rama ori altceva prin magazie o taiam in sat la carti ori la gagici si nu mai dam p-acas` degraba... n-aveam nici o treaba !
Uite ca-s omul far`de idealuri. Omul care a vrut sa se faca "nimic" :lol:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde neculai.luca » 12 Ian 2014, 19:23

Până prin clasa a 5-a (adică1967) eu voiam să mă fac șofer.
Dar tata mi-a dat să aleg între popă, ofițer militar și inginer silvic.
Am ”bătut palma” pentru inginer silvic.
În liceu eram destul de bun la fizică și profesorul mă trimitea la olimpiade.
Eu nu mă omoram cu învățatul suplimentar și nu treceam de faza județeană.
Am dat la silvicultură în Brașov ( în 1974) și am picat al doilea sub linie ( au fost 110 locuri și peste 900 de candidați).
( acum mulțumesc lui Dumnezeu că nu sunt și eu în sistem ! )
Am aflat din ziare că la București mai sunt 18 locuri pentru sesiunea de toamnă la mecanică fină-subingineri.
Am mers acolo, am intrat cu bursă, am făcut armata la TR.
Am lucrat în fabrică de mașini unelte, după 1992 n-a mai mers, de-atunci fac ”mentenanță” în confecții textile.
Albinele m-au ajutat mereu să nu am stresul locului de muncă !
bucură-te de ce ai, nu fi nefericit pentru ce nu ai !(dar nu fi leneş!)
neculai.luca

Mesajde joohny » 12 Ian 2014, 19:53

Va salut.Si eu visam cind eram copil sa fiu boier,cind am ajuns mare nici macar oier nu am fost.Si acum mai visez insa numai cind dorm.Sanatate.
joohny

Următorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE