de ves.lucian.zabrani » 21 Oct 2011, 14:27
multa lume vorbeste de rau fabricantul stupilor respestivi !!!
adevarul este ca raportul calitate -pret este dupa mine acceptabil !!! cel putin acceptabil !!!
mi-a facut placere sa-i montez !!!
primii 10 au iesit asa cum au iesit , urmatorii 12 au iesit mai bine !!!
ultimul montaj a fost la 22 de caturi ca le-am comandat ulterior !!!
aici m-am gandit sa fac un sablon masurat la fix alcatuit din doua laturi mari si o latura mica , in forma de U !!!
caturile le-am montat " cu susul in jos ", pentru ca partea de sus trebuie sa fie perfect dreapta !!!
daca faceam invers era mai greu , deoarece faltul ma incurca , fiind diferenta pe verticala intre lungimea si latimea catului ( diferenta este dimensiunea faltului )!!!
trebuie sa recunosc ca daca faceam sablonul de la inceput era mult mai bine !!!
caturile au iesit foarte bine !!!
montarea am facut-o asa cum a scris in instructiuni : cu holtzsuruburi de 3,5X60 mm !!!
la modelul facut la Arad ( cei verzi ai mei ) am desurubat un hultzsurub de curios sa vad ce lungime are !!! avea 40 mm !!! era insa mai gros de 3,5 mm !!!
cele de 3,5X60 mm abia le-am gasit !!! la unele magazine mi-au zis ca nu exista asa ceva !!!
am un amic , pe Adi Hodis, pe care inca nu am apucat sa-l intalnesc !!! am vazut pe net ce stupi face !!!
pici in freza !!!
dar deocamdata nu am atatia bani sa-l platesc sa-mi faca stupi !!!
cand voi avea bani , daca si el este de acord , tare mi-ar place sa-mi faca stupi !!!
mai ales ca parca ma gandesc din ce in ce mai mult la MER-urile astea !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!