Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

apicultura traditionala

Mesajde fotoklipa » 22 Oct 2011, 00:03

fotoklipa

Re: apicultura traditionala

Mesajde fotoklipa » 22 Oct 2011, 00:17

fotoklipa

Mesajde MyBees » 22 Oct 2011, 00:35

Fotoklipa,

Bine ai (re)venit cu ganduri pasnice.
Hai sa slefuim subiectul asta...

Am trei bucati dinastea in curte, unul mai frumos(urat dupa unele perceptii) decat altul. La primavara vreau sa vad albine in ele...

Imagine
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde ves.lucian.zabrani » 22 Oct 2011, 01:17

eu vreau sa-mi fac neaparat un stup din acela din nuiele impletite si lipit cu pamant !!! vreau sa-l fac baban si fara sa am acces pe sus !!! pur si simplu nu vreau sa umblu in el !!!
doar tratament pe urdinis si atat !!! sunt curios sa-i vad evolutia !!!
dar asta ceva mai tarziu !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde paul » 22 Oct 2011, 10:04

MyBees scrie:Fotoklipa,

Bine ai (re)venit cu ganduri pasnice.
Hai sa slefuim subiectul asta...

Am trei bucati dinastea in curte, unul mai frumos(urat dupa unele perceptii) decat altul. La primavara vreau sa vad albine in ele...

Parerea mea ... Este foarte bun ,numai ca ar mai trebui largit diametrul interior ,eventual facut un decupaj , pt. ca banuiesc ca vei fi ...curios ,de noi ...ce sa mai vorbim !!! Daca il asezi in pozitie verticala ,decupajul ar trebui facut undeva in spate ,iar deschiderea -inchiderea sa o faci cu niste foraibere .Sa ii faci si un urdinis in partea de jos ,dar neaparat largit diametrul interior si eventual de studiat o posibilitate de a-i atasa un "cat "pentru a asigura un volum optim .Succes ,cred ca va iesi ceva ...de mare efect !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde MyBees » 22 Oct 2011, 13:38

Paul, nu am considerat necesar sa specific ca aceasta de acum e o forma bruta, asa cum a fost oferita de natura. Bineinteles ca trebuie sa lucrez la el... :)
Te rog mult sa editezi mesajul si sa scoti portiunea in care este repostata poza(sterge linkul catre flickr). Pentru coerenta topicului. Multzam fain.
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde Adi Hodis » 22 Oct 2011, 14:52

MyBees scrie:...
Te rog mult sa editezi mesajul si sa scoti portiunea in care este repostata poza(sterge linkul catre flickr). Pentru coerenta topicului. Multzam fain.

Am rezolvat eu.

In viitorul " stup " ai de gand sa vezi ce si cum ? ... adica sa poti controla si lua faguri cu miere ? ... s-au doar sa vezi cat va trai colonia.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde MyBees » 22 Oct 2011, 15:24

Da, as vrea sa il pot controla. In primul rand este necesar sa pot tine familia sub control, nu vreau sa devina un focar de boli.
Vreau sa adaptez cumva probabil pe o rama layens. Grosimea se apropie de 70-80 cm, destul de gros, deci permite cateva rame, ingustate catre exterir. Inaltimea, la fel, este apreciabila, peste 1 metru.
Fie va fi pe doua etaje(de rame, cu acces doar pe sus) fie vor avea rame sus si jos vor construi liber, urmand ca periodic(3-4 ani) sa reciclez fagurii de jos.

Pe langa acestea, intetionez sa am si cateva in care sa construiasca liber, fara rame, doar o rama centrala de control si acces pentru tratamente...

Nu ma intereseaza mierea din buduroaie. Sunt interesat doar de frumusetea lor.
---
MyBees

Mesajde Bee Happy » 22 Oct 2011, 16:21

Poate te ajuta pozele astea:

Mai trebuie sa-i pun o palarie din paie, sau papura.
1319282337904.jpg
Palarie-ntr-un picior, ghici ciuperca ce-i?
Fişiere ataşate
1319281934766.jpg
Rame mobile, total atipice, fund cu aerisire, spatiu de refugiu natural:)
1319282241303.jpg
Podisor cu hranitor
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde proapis13 » 22 Oct 2011, 16:51

Si ai de gand sa-l ierezi asa sau e numai pe post de nucleu de imperechere??
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Bee Happy » 22 Oct 2011, 17:08

Inca nu am bagat albine in el, dar as putea sa iernez linistit un roi in el. Ramele, sase la numar, sunt mai mult inalte decat late. La nevoie, pot sa dau drumul albinelor in borcan (3 l capacitate) si am si stup inbuteliator ;)
Ave :P
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde MyBees » 22 Oct 2011, 17:23

E bestial asta... :)
---
MyBees

Mesajde horia_ch » 22 Oct 2011, 18:10

BRAVOOO !!!
Chiar că stupul ăsta e ceva deosebit. Când voi avea un loc de stupină al meu şi numai al meu voi avea şi eu un astfel de stup.
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde ves.lucian.zabrani » 22 Oct 2011, 23:24

al meu va fi fara acces inauntru !!! vreau sa fac o experienta !!!in cel mai nefericit caz , daca este nevoie , il culc pe o parte si pot privi de jos cum arata inauntru !!! vreau sa fie fara rame , doar faguri construiti de albine asa cum vor ele !!! la anul demarez actiunea !!! sper sa am timp de asa ceva !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde liviu1965 » 23 Oct 2011, 07:12

[quote="ves.lucian.zabrani"]al meu va fi fara acces inauntru !!! vreau sa fac o experienta !!!in cel mai nefericit caz , daca este nevoie , il culc pe o parte si pot privi de jos cum arata inauntru !!! vreau sa fie fara rame , doar faguri construiti de albine asa cum vor ele !!! la anul demarez actiunea !!! sper sa am timp de asa ceva !!![/quote]

Poti folosi o sticla ca si un perete.
liviu1965

Mesajde MyBees » 23 Oct 2011, 15:22

Lucian, accesul in cuib cred ca este foarte important. Chiar daca lasi familia sa construiasca asa "cum doreste" trebuie tinut sub control riscul la boli. Din cate stiu, in Germania utilizarea buduroaielor este interzisa tocmai din acest motiv.
Este atat de simplu sa asiguram accesul fara a abuza de el incat nu are sens sa riscam.
---
MyBees

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE