alt stupar scrie:Jenica, foarte adevarat, insa pentru cine are pretentia ca respecta meseria si pregateste de ienat corespunzator, nu vad de ce l-ar privi tehnicile de iernare a "famiilor" pe 2—3 rame.
Cine incearca astfel de iernari prctic reinventeaza apicultura... la ce mai are nevoie de sfaturi cand el "stie mai bine" ?
alt stupar scrie:Jenica, foarte adevarat, insa pentru cine are pretentia ca respecta meseria si pregateste de ienat corespunzator, nu vad de ce l-ar privi tehnicile de iernare a "famiilor" pe 2—3 rame.
Cine incearca astfel de iernari prctic reinventeaza apicultura... la ce mai are nevoie de sfaturi cand el "stie mai bine" ?

gica.mosu scrie:Patrascu ,amu arata' ghini,albina cam susEu as muta r di lnga' DF in partea ailalta intri peretele stup si prima rama..Probabil acolo ai soare si ghemul s-atras in dreapta si a consumat mai mult-Bafta!!!!
nae scrie:gica.mosu scrie:Patrascu ,amu arata' ghini,albina cam susEu as muta r di lnga' DF in partea ailalta intri peretele stup si prima rama..Probabil acolo ai soare si ghemul s-atras in dreapta si a consumat mai mult-Bafta!!!!
Are ochi Mosu' ; sanatate maxima .
La toamna cand nu mai ai toate ramele in cuib ,ai spatiu ,sa departezi prima rama de perete sa poata sa o umple si pe acea parte si s-o capaceasca = castigi 1-2 Kg in cuib .
M-am uitat la cativa care mi s-au parut mai cu probleme si am constatat ca si-au format cuibul ... pe mijloc, adica era mierea consumata pana sus pe partea din mijloc iar in partea din fata si cea din spate mai era miere . La astia habar n-am avut ce-ar fi trebuit sa le fac ...![]()
Acum ... ar trebui sa le pun turte sau nu , la astia care nu se prezinta OK ???
dicu.ion57 scrie:Va-ti convins ca chiar daca albinele sint sus pe rame are mincare? Nu va lasat inima pina a-ti verficat.Cel putin acuma a-ti scapat de grije.Succes mai departe.
manu8388 scrie:Tot atatea intrebari aveam si eu anul trecut pe vremea asta, ba una ba alta ba se aude nush cum banush ce s.a.m.d. , pana la urma am urmat sfatul unui coleg apicultor cu care colaborez si am facut in felul urmator. am restrans cuiburile pe 4,5,6 rame au cel putin 12-15 kg de miere fiecare, impachetat deschis urdinisuri 1 cm pe interval de albine si de acum umblam la ele la 1 martie daca ne permite timpul. sa nu le mai deranjez in timpul iernii. scurt pe 2. daca se duce pe copca pana la 1 martie inseamna ca nu era familie de albine ci doar un matz:) asa e vorba lui. bafta la toti.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 8 vizitatori