Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Un sfat din partea voastra.

Mesajde Rise » 20 Ian 2014, 13:28

ma mai gandeam si la solutia asta,sa cumpar familii si sa fac roiuri din ele.

intrebarea este :daca este familia foarte buna,pot scoare cate 3-4 rame (de albina+puiet+miere)de fiecare familie si matcile sa le cumpar pt formarea roilor?
Sa incerc spre exemplu:din 2 familii sa fac 6 roiuri?sau este prea riscant?si pe timp de iarna sa iernez 2 in 1.ce parere aveti?
Rise

Mesajde un OM » 20 Ian 2014, 14:50

Ar merge si ce vrei tu. Depinde de priceperea ta, ajutorul dat de culesurile din zona si nu in ultimul rand...portofelul.
un OM

Mesajde Rise » 20 Ian 2014, 14:53

un OM scrie:Ar merge si ce vrei tu. Depinde de priceperea ta, ajutorul dat de culesurile din zona si nu in ultimul rand...portofelul.

eu mai am 1000 RON pentru material biologic,dar nu stiu cum sa fac.sa iau roi,sau familii,sa fac roi?

ca zona melifera...nu pot spune ca este rau...salcamul este la putere,eu cred ca as face ceva...
Rise

Mesajde Rise » 20 Ian 2014, 23:05

nu ma poate ajuta nimeni?
Rise

Mesajde clncatalin » 20 Ian 2014, 23:21

"Famelie mare, renumeratie mica, dupa buget Coane Fanica"

Avand un buget relativ mic, esti nevoit sa incepi cu putin. Colegii au enuntat mai multe variante.
De 1000 de lei iei 2 familii puternice si faci 2 roi pe care ii faci familii tari pana toamna. Mai strangi 2000 de lei pentru anul viitor. La anul mai cumperi 3 familii, cu ale tale 4 de anul asta(daca trec iarna) faci 7, din care faci roi anul viitor.
La inceput regula e simpla - "Baga bani! Baga bani!"

Succes!
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa." - Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/catalin.calin.353
clncatalin

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR