Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Inca un incepator...

Mesajde proapis13 » 19 Ian 2014, 00:29

Imi place scula ta mai ales ca are si rola presoare sa nu-ti vibreze scindura la intrare si la iesire
Vezi ca una asemanatoare are nea Dicu,ia legatura cu el si cere mai multe info de exploatare a utilajului
salve ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde delorin I » 19 Ian 2014, 00:30

La mea Dicu as vrea sa ma duc invatacel in tamplarie:) Oare ma primeste? Desi m-a invitat de cateva ori!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde jenica67 » 19 Ian 2014, 00:43

La axul meu de abriht, am con in partea unde este se prinde discul de circular, ca sa poti sa pui un mandrin de fixat freze, burghie, sau prinzi freze disc, in locul discului de circular. Si tu cred ca daca scoti bucsa aia sferica, poti prinde o freza disc.
jenica67

Mesajde delorin I » 19 Ian 2014, 00:44

Asta e partea de sus, am sau nu cutite? Intrebare de *****...
Fişiere ataşate
partea de sus.jpg

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde lucky5strike » 19 Ian 2014, 01:25

delorin I scrie:Asta e partea de sus, am sau nu cutite? Intrebare de *****...

Chiar ca e intrebare naroada rau... :lol: ... cutitele sunt prinse, sau ar trebui, pe ax, verifica acolo, daca sunt. :shock:

Un abricht bun, la cheie, lucrat cu simt de raspundere e pe la 2000-3000 lei, in zona mea.

Scheletul tau pare ok, nu va vibra excesiv, se pare ca a folosit "u" si nu teava. Din start e bine. Dar treaba nu se incheie aci, mai ai de verificat ca mesele sa fie in acelasi plan, de asemenea, axul corect setat fata de masa. Sa iasa scandura cum trebe. Un motor de 2,2 kw iti trebuie si curele, panze pt circular, cu freza, vezi la O'78, e mai in tema...

Cand vrei sa faci muchia automat tre sa scoti atasamentul de deasupra cutitelor, care preseaza blana.

Atunci sa eviti a lucra bucati prea mici, sub juma de metru, la abricht.

Multa grija, asta e cea mai periculoasa scula a tamplarului.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde BUNKA » 19 Ian 2014, 02:53

Pare foarte solida scula, si arata bine d tot...iar pretul e..chilipir curat !!
Daca e reglata bine te-ai scos, daca nu...tragi o scandura si vezi ce mai trebuie, pe unde mai trebuie reglat si daca nu te pricepi tu, chemi un meserias si va sti ce sa-i faca sa nu scoata diferentze sau sa nu scoata valurit sau chestii de astea..oricum arata beton...SA O FOLOSESTI IN SIGURANTZA, SA FOLOSESTI OCHELARI, SA NU UMBLI CU HAINE LALAI, CU MANECI LARGI, CU BIJUTERII, OBOSIT SAU AMETIT, sa nu ai cabluri printre picioare sau resturi de lemn, sa nu stai cu mecla in dreptul panzei...vezi ca circularul arunca aschii sau bucati de ciot cu o viteza fantastica 30de grade stanga drepta panzei ..tine capul in lateral...SI SPOR LA TREABA !!
Frica pazeste bostanaria...daca ai respect fatza de masina si fatza de lemn...ambele o sa te rasplateasca !
BUNKA

Mesajde dicu.ion57 » 19 Ian 2014, 12:50

Domnule Delorin a-ti facut o achitie pe cinste .Va felicit.
dicu.ion57

Mesajde delorin I » 19 Ian 2014, 20:21

Bunka multumesc pentru initiere in protectia muncii si in lucrul cu abrichtul si circularul! Cum voi rezolva cu motorizarea voi dori sa gasesc un tamplar adevarat sa imi faca niste sanii pentru a face mai usor cutii si de ce nu rame! Astept deocamdata proiectele! Oricum va multumesc pentru sfaturi!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 21 Ian 2014, 11:01

Revenind acum la treburi serioase de tamplar- ce tip de panze de circular ar trebui sa achizitionez?

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 21 Ian 2014, 20:55

Tocmai m-am inscris la un curs. Acolo ce sa vezi! O gama foarte mare de alte cursuri dintre care 2 specializari in tamplarie! Oricum am inteles ca nu prea se fac' pentru ca la nivel de Bucuresti se formeaza greu grupele! Asa ca voi relua aici o idee ce ma macina de cateva zile! Ce ar fi sa gasim un profesor in tamplarie apicola care sa ne invete contra cost chestii elementare de tamplarie dedicata? Chiar daca nu ne vom face singuri lazile e mare lucru sa deosebesti un lucru facut cum trebuie de unul prost! Este cineva din Bucuresti interesat?

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 23 Ian 2014, 12:17

Ma gandesc sa imi gasesc un aparat de facut tratamentele contra varoa la un pret cinstit si practic nu cu nspe milioane un banal aruncator de fum! Ma uit de ceva vreme prin targuri si nu am gasit ceva convenabil! Cum de curand am invatat ca poti sa comanzi direct in China sau in Asia, am dat cautare pe cel mai mare site de cumparaturi al piatei asiatice si nu mica mi-a fost mirarea sa descoper preturi foarte mari la genul acesta de aparate! Oricum avand in vedere ca sunt vanzatori angros(Ca sa folosesc un termen de dictionar de limba romana si nu echivalentul englezesc) daca am fi destule persoana interesate am putea comanda la un pret mai bun!
http://www.alibaba.com/trade/search?fsb=y&IndexArea=product_en&CatId=&SearchText=fogger

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 23 Ian 2014, 12:33

Am gasit o chestie aparent ok ca pret! http://www.alibaba.com/product-gs/1582921980/Anti_insect_Fumigation_Fogger_with_Butane.html
Inca nu imi dau seama cat de bun este butanul la ce ne trebuie noua si cat de antivaroa ar putea fi daca folosim substanta potrivita! NU de alta dar ceea ce e fff sigur ca e bun in a scapa de albine!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 23 Ian 2014, 12:33

Am gasit o chestie aparent ok ca pret! http://www.alibaba.com/product-gs/1582921980/Anti_insect_Fumigation_Fogger_with_Butane.html
Inca nu imi dau seama cat de bun este butanul la ce ne trebuie noua si cat de antivaroa ar putea fi daca folosim substanta potrivita! NU de alta dar ceea ce e fff sigur ca e bun in a scapa de albine!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 23 Ian 2014, 13:11

Te dau banii afara din casa ??? Vezi ca avem un coleg apicultor care la 250-300 de ron ti-l trimite acasa si cu tratament pentru 500 fam de albine :!:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde delorin I » 26 Ian 2014, 12:57

Sunt in fata unei dileme! Sunt pe cale sa fac o comanda noua de stupi! Destul de multi! Ma gandesc la vreo 30! Am discutat cu mai multe persoane despre tipul de stup! Am auzit de multe persoane - profesionisti, oricum cu mult mai multi ani in spate decat mine de apicultura, care fac miere pe dadant de 10 rame! Am pe 12 si nu sunt foarte multumit! E corecta teza cu cele 10 rame in care albina se incalzeste mai usor si urca mai usor in caturi! Cei cu 10 rame vad ca folosesc ori 2 caturi Dadant 1/2 ori un cat de 3 sferturi! Sa insist in a merge pe un drum care in primul an nu a functionat doar sa am o stupina relativ identica si sa mai astept rezultatele? Sau sa ma adaptez deja la un stup cu rezultate clar mai bune? MAi usor de carat caci vor fi 2 rame de miere in minus in schimb vor fi in cat? Sa renunt la a cauta matci recordiste care sa umple 12 rame cu puiet si miere si apoi si caturile? Oricum ar fi voi experimenta macar cate un ME si cate un MER! Apoi mai departe om vedea!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde un OM » 27 Ian 2014, 08:59

Din nefericire, concluziile trase despre intretinerea familiilor de albine intr-un tip de stup, dar cu numar de unitati mic, pot fi total gresite. Daca familia a fost slaba esti dezamagit, familia tare da rezultat aproape in orice tip. Mai conteaza apoi si experienta personala. Nestiind sa aplici unele tactici, functie de timpul apicol si timpul personal, pot fi trase alte concluzii gresite.
un OM

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?