Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Iernare nuclee/matci versus unificari

Mesajde gica.mosu » 21 Ian 2014, 18:05

P...P e ff interesant ci scrii matali...te-i bagat pa'n ga't in teorieee :roll: daca o sa capiti sa' ceva experienta totul va fii-OK...pofta vini mancand :P.. P.S-prin ani '86 citeam intr-o rev din "STATE" ca americanii unifica(desfiinteaza) toamna familiili di baza ,pastra'nd doar nucleii 4-6 rami bini dezv pt ca primavaraaa stim toti...vremea+STIMULARI =UN STUP DI PRODUCTI...dar TB SA' MAI STII CI, CIND SI CUM-spooor!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde cobi » 21 Ian 2014, 21:06

gica.mosu scrie:P...P e ff interesant ci scrii matali...te-i bagat pa'n ga't in teorieee :roll: daca o sa capiti sa' ceva experienta totul va fii-OK...pofta vini mancand :P.. P.S-prin ani '86 citeam intr-o rev din "STATE" ca americanii unifica(desfiinteaza) toamna familiili di baza ,pastra'nd doar nucleii 4-6 rami bini dezv pt ca primavaraaa stim toti...vremea+STIMULARI =UN STUP DI PRODUCTI...dar TB SA' MAI STII CI, CIND SI CUM-spooor!!!!

Pai, la noi in 2014...majoritatea au asa! Nu-i "ghine"?! :)
Sanatate.
cobi

Mesajde gica.mosu » 21 Ian 2014, 21:57

Daaaa,sa' eu am si-si, ma'ti di astia3-5r ...Dar sa stiti ca' tari-mi placi ca'nd a'i vad pi astia mici cum"a'nfloreasc" sa' trb sa' li pun catul..Parca'-mi cresti inima-n piept,dara sa' nu uitam ca' sa' vremea sa' nu numai ari mari importanta'...P.S in toti zonili e cam aceiasi treba-SPOR!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde paraul_porcului » 22 Ian 2014, 08:51

Eu, stuparul roman, am de mutat pt 6 zile, la 30-300 km distanta, familii care gem de puiet si albina, nectar cuib. Fara contract. Reteta e veche, noaptea e noapte, prin localitati nesfarsite, carute, gropi, namol.
Putin, dar greoi!

Cinste celor care stau in tara si trag la jug. Altfel ar fi fost daca am fi pus fiecare umarul aci la noi decat sa plecam care pe unde slugi la straini, ajutandu-le in planul lor murdar de distrugere a natiilor.
Incepator - 2 stupi - zona piemont Fagaras
paraul_porcului

Mesajde jenica67 » 22 Ian 2014, 09:19

Ce cinste ? Ti se pare ca cineva din conducerea tarii, se intereseaza de tine ?? La ce sa pui umarul sa muncesti mai mult, ca sa aiba unii ce fura ?? Nu am sentimentul ca se intereseaza cineva de noi. Inainte aveam patronul fabricii german, era cu mai multa grije fata de oameni, au plecat ca nu au vrut romani sa vanda terenul fabricii, nu le-a mai convenit si au lasat-o la romani. Astia nu ii intereseaza oamenii, numai castigul lor. De 6 ani de cand au venit nu au facut o marire de salar, nu au dat nici macar inflatia.
Te-ai uitat la accidentul aviatic ?? Ce au facut autoritatile, si-au aratat neputinta oamenilor pusi pe pile ? E clar ca au stiut coordonatele, ca le-a transmis doctorul, dar cineva de la s.s probabil i-a sacrificat pa cei 7, sa dea vina pe sistemul prost de identificare, sa ceara din nou bani, pentru unul mai performant, sau mai degraba, sa mai bage unii, bani in buzunar.
jenica67

Mesajde paraul_porcului » 22 Ian 2014, 09:34

Mda... mi-a placut plasticitatea descrierii asupra muncii stuparului de la noi.
Nu vreau sa intru in polemici de astea ca nu duc nicaieri. Ma refeream ca fiecare putem schimba cate ceva in jurul nostru si ca 1+1=2... cat despre politica si politicieni... nu cred ca are rost sa ne batem capul. Haosul din politica, economie etc. e doar o aparenta, un circ pentru noi prostii. Sunt altii mai mari care stiu bine ce fac.

... insa mai este si Dumnezeu si Maica Domnului... si plata fiecaruia pe lumea aialalta.

Doamne ajuta.
Incepator - 2 stupi - zona piemont Fagaras
paraul_porcului

Mesajde cobi » 22 Ian 2014, 15:10

Si totusi ierneaza cineva nuclee pe aici? ;)

Cum trebuie sa arate un nucleu bun de iernare?
- din ce sa fie facut...
- cat de mare...
- cata albina...
- cata mancare...
- afara/adapost...
- chiar merita efortul?

Cu respect, pentru iubitorii de albine.

PS. Rog pe dl Janesse sa ne lumineze :)
cobi

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR