Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Voluntar

Mesajde Bogdan Pop » 22 Ian 2014, 02:29

Buna ziua, ma numesc Bogdan, am 23 de ani si vreau sa invat apicultura; deoarece nu imi place invatatul teoretic, as vrea sa invat practic facand voluntariat pentru un apicultor care are nevoie de ajutor, sau mai multi daca voi avea destul timp. As vrea sa incep cat mai repede. Locuiesc in Cluj-Napoca. Multumesc
Bogdan Pop

Re: Voluntar

Mesajde ovidiu_78 » 22 Ian 2014, 08:19

Salut, vezi ca nu merge asa cum zici tu, doar practica, fara teorie...pune mana si citeste pe aici pe forum, citeste o carte de apicultura, in care sa te familiarizezi cu notiunile elementare, etc...si de abia apoi vei vedea cum sta si in practica...iti iei 1-2 stupi in primavara....
succes
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde joohny » 22 Ian 2014, 10:19

Va salut.Bogdane pune mina pe carte.Cunoscind teorie iti vine mult mai usor in practica.In practica apicola este ca si in medicina.In fiecare zi inveti cite ceva insa niciodata nu vei sti totul.Sint de acord cu ce vrei tu numai in cazul in care puterea ta financiara nu iti permite cumpararea a 2-5 stupi si practicind apicultura practica contra cost in natura(roiuri,familii,cutii etc).Parerea mea.Sanatate.
joohny

Mesajde Bogdan Pop » 22 Ian 2014, 20:23

Multumesc de sfaturi, o sa ma apuc sa citesc dupa sesiune; insa teoria fara practica e inutila. Daca cineva are nevoie de ajutor si este dispus sa ma initieze in tainele apiculturii ar fi extraordinar. Multumesc si Sanatate!! :)
Bogdan Pop

Mesajde State » 22 Ian 2014, 23:18

Bogdan Pop scrie:Multumesc de sfaturi, o sa ma apuc sa citesc dupa sesiune; insa teoria fara practica e inutila. Daca cineva are nevoie de ajutor si este dispus sa ma initieze in tainele apiculturii ar fi extraordinar. Multumesc si Sanatate!! :)

Salut. Ti-e greu sa iei la pas cateva sate/comune din zona ta ? Imposibil sa nu gasesti un mos care ar avea nevoie de o vana tanara..Bate si ti se va deschide! Eu am gasit unul , care a acceptat inainte sa-i spun ca in schimbul informatiei il ajut in stupina. Nici nu-l interesa de fapt. Era bucuros ca are cu cine sa vorbeasca, pentru ca fiul sau nici nu vroia sa auda de albine. Partea mai naspa e ca nu ma puteam duce in fiecare saptamana la el...
In primavara trecuta am fost pana la Borcea, sa-l ajut pe unul sa extraga la rapita. Atunci m-am cam speriat putin cand am vazut cat de agresive pot fi albinele. Drumul+toata distractia m-au costat cat un stup, dar am scris ceva in agenda. Cand am o nevoie urgenta, il pot suna sa-i cer un sfat. Si asta conteaza extraordinar de mult.
Succes!
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde SummerCat » 10 Feb 2014, 00:25

Bravo Bodgan ! sa ai succes, ca dupa cum ceri, eu simt ca ai pasiunea in tine, ca nu te marginesti tu la numai boieria sufletului: cartea adica.

Vine pofta si de carte+teorie dupa aia...care-i omul ala care sa nu intrebe "da' de ce asa si nu pe dincolo?"..
Cand te-o roade vreo intrebare ajungi si la carti.. si la forumuri si ne imbogatim cu un nou coleg la discutii.

Gasisi oferte?
Viata fara belele, numai lapte si miere !
SummerCat

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR