Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Greseli din cartile apicole

Mesajde joohny » 22 Ian 2014, 18:50

Va salut.Pe mine nu ma tine punga ca as vrea sa ajung la 100 si fara sa primesc sfaturi practice.Sanatate.
joohny

Mesajde gica.mosu » 22 Ian 2014, 20:06

Una e sa scrie un manual-apicol un teoretician,si alta sa fie scrisa de un practician cu o vasta experienta in ale albinelor..E vb de C.Antonescu a se citii-Albinele si noi...Ac carti + tatuca mi-au fost indrumatorii...BAFTA-Mosu!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde proapis13 » 22 Ian 2014, 20:27

marian sima scrie:
proapis13 scrie:Avem colegi ce in fiecare toamna fac tot posibilul si reusesc sa bage la iernat FAMILII DE ALBINE
nu jeragaie pe 3-4 intervale si toata iarna se vaita pe forum cum sa faca sa iasa in primavara cu turte,
nu mai pui faptul ca unii spera sa scoata si un cat de miere la salcim
Am gasit la adresa de mai jos postarea lui Augustin si citind cele scrise in carti si supuse dezbaterii aici
ma indoiesc inca odata si de DA si de Ba insa m-a pus pe ginduri
Ce zici Augustine,ne lamuresti ce zice stupul tau,teoretic...; bate cartea ???
viewtopic.php?f=4&t=624&hilit=iernarea&start=304#p71942

Ramele cu pastura nu se pun pe lateralele stupului,capteaza umiditate si acea pastura nu mai este buna.
Pastura trebuie sa fie acoperita de albina.

sima,sa nu ma mai citezi daca nu stii sa citesti...eu nu am scris nimic despre ramele cu polen si dispunerea lor :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde jenica67 » 22 Ian 2014, 20:32

Mosule cand te-ai uitat ultima data in cartea aia ?? Sti ce spune Antonescu in cartea ?? Il citeaza pe Malaiu, ca un nou concept de cresterea a albinelor de productie. Fa o verificare la pagina 110. :lol:
Apropo sa traiesti si sa mai citesti !!
jenica67

Mesajde gica.mosu » 22 Ian 2014, 20:41

Din pacati din doua nu mai am nici una :mrgreen: le-am dat imprumut si-am ramas cu nica-nica....am zis din ci am citit cu ani in urma'-SPOR!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde jenica67 » 22 Ian 2014, 21:15

Ai o scuza atunci :
Fişiere ataşate
Pages from Albinele si ...Noi - C.Antonescu - 1979 - 340 pag_resize.jpg
jenica67

Mesajde jenica67 » 22 Ian 2014, 21:19

Cu am mai scris, copiau unii de la altii, sau se citau de numai. Dar si pozele, unele sunt copiate, pana nu m ai se intelege nimic din ele. Macar sa fi avut bunul simt, sa le mai refaca, chiar daca erau aceleasi.
jenica67

Mesajde proapis13 » 22 Ian 2014, 21:26

Jenica,info apicola e la greu,problema este ca cine citeste sa o si proceseze.... ;)
De cind m-am apucat de apicultura urmez un calendar de dezvoltare asemanator cu cel de mai sus insa adaptat zonei mele :!:
salve
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde jenica67 » 22 Ian 2014, 21:55

Eu i-am citit pe amandoi, am retinut ideile, si nu il contest pe Malaiu, mai ales ca stiu ca Bunka a aplicat ideile lui, cand a avut monstri aceia, de stupi, acum vre-o 3 ani, daca nu ma insel. Am precizat, ca nu am experinta in stupi ME, sunt la inceput si nu am ajuns sa experimentez ideile. Probabil ca nu totul este exact cum spune, sau nu avem noi mijloacele necesare, dar cred ca totusi, a facut si ceva experiente, inainte de a scrie cartea. In alta ordine de idei, imi amintesc am citit inca de la inceput, de modul de iernare al rusilor, cate doi stupi puternici impreuna si suprapusi, si pe care la conditiile lor, ii multiplica pana la primul cules si obtin niste populatii uriase, cu care fac culesul, urmand ca la pregatirea de iarna, sa faca din nou trecerea la un numar redus de stupi, dar foarte puternici. Deci in lume exista multe idei aplicabile, care sa te ajute sa participi la culesuri, cu familii tari. La fel si stupii cu familii ajutatoare.
jenica67

Mesajde State » 22 Ian 2014, 22:00

jenica67 scrie: In alta ordine de idei, imi amintesc am citit inca de la inceput, de modul de iernare al rusilor, cate doi stupi puternici impreuna si suprapusi, si pe care la conditiile lor, ii multiplica pana la primul cules si obtin niste populatii uriase, cu care fac culesul, urmand ca la pregatirea de iarna, sa faca din nou trecerea la un numar redus de stupi, dar foarte puternici. Deci in lume exista multe idei aplicabile, care sa te ajute sa participi la culesuri, cu familii tari. La fel si stupii cu familii ajutatoare.

Salut! Imi zici si mie, te rog, unde gasesc sa citesc si eu ? Multam!
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde jenica67 » 22 Ian 2014, 22:25

Nu pot sa iti spun pe loc, dar pe forum vechi am citit prima data, erau cave dezbateri si atunci am gasit. O carte buna, desi este scoasa de SCCSA in 1961, este "Inmultirea albinelor si intretinerea familiilor cu matci suplimentare". Pe asta poti sa o citesti rapid ca are numai 58 de pagini interesante.
jenica67

Mesajde popageorgian » 23 Ian 2014, 19:15

janese scrie:
alt stupar scrie:
peterneamt scrie: Ca şi tehnologie vă recomand realizarea anuală de roi cu mătci tinere şi unificarea lor cu familiile de producţie în septembrie-inceputul lui octombrie şi iernarea pe două corpuri cu corpul de sus plin cu miere fără alte stimulări şi încercări de a face din rahat bici. :roll:
ps. nu mai e nevoie de strângeri de cuiburi de stimulări de turte proteice şi .....doar de linişte. :D

Nici o mie de carti apicole scrise de cei mai buni o mie de practicieni din lume si citate de o mie de ori pe toate canalele posibile nu vor reui sa acopere corul celor pentru care iernarea a cat mai multe nuclee numarate ca familii de productie si "nelipsita turta incepand de la Craciun" este ratiunea de a face "apicultura din mare pasiune si dragoste pentru albine" :D
Si sunt multi...si vin cu miile.

maaa...voi inventati acu apicultura!!!!! :shock:
cum credeti ca in trei ani de la sase familii popa georgian a ajuns la 70-80????si frumusele si sanatoase!!!..... si a luat si ceva miere..si a scos si ceva bani....daca se lua dupa voi cu unificari....batea pasu pe loc!!!! din astea 70-80, cel putin saizeci sunt de productie!
si va mai dau exemple!!!
,,batatorilor de pas pe loc"!!!!!

multumesc frumos nea eugene!
am plecat de la 2 roi in anul 2010 fara sa cumpar familii, roi sau matci , ajungand in momentul de fata la 75 unitati
http://popageorgian86.sunphoto.ro/

Un om cinstit este cea mai nobila lucrare a Lui Dumnezeu
popageorgian

Mesajde jenica67 » 23 Ian 2014, 20:00

Felicitari domnule !
jenica67

Mesajde Mircea_63 » 23 Ian 2014, 21:22

popageorgian scrie:multumesc frumos nea eugene!
am plecat de la 2 roi in anul 2010 fara sa cumpar familii, roi sau matci , ajungand in momentul de fata la 75 unitati

Georgiene, daca bine imi amintesc -poate gresesc- nu ai avut parte de Bursa de pe Stuparitul?
A contat?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde geangu » 24 Ian 2014, 14:53

Nu stiu ce fel de matci folosea Malaiu dar sa ai echivalentul la 6 rame DB de puiet la inflorirea pomilor este imposibil,.Eu cred ca este aceeasi grseala de intelegere pe care o fac multi forumisti si anume confunda 6 rame de puiet cu sintagma "puiet pe 6 rame".Calculti si voi cat ponteaza o matca pe zi si cate celule are o rama si vedeti ce va da.

PS. Eu cand vada pe unii ca se lauda ca au cate 7,8 rame de puiet chiar imi vine sa rad.
geangu

Mesajde popageorgian » 25 Ian 2014, 09:52

Mircea_63 scrie:
popageorgian scrie:multumesc frumos nea eugene!

Georgiene, daca bine imi amintesc -poate gresesc- nu ai avut parte de Bursa de pe Stuparitul?
A contat?

sigur ca da . a fost cel mai mare ,, sut ,, in fund pentru mine aceasta bursa si reamintesc multumirile mele catre oamenii care m-au ajutat !
http://popageorgian86.sunphoto.ro/

Un om cinstit este cea mai nobila lucrare a Lui Dumnezeu
popageorgian

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE