Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Curs de tamplarie apicola Bucuresti!

Mesajde delorin I » 21 Ian 2014, 20:59

Asa cum am scris si pe pagina personala, caut colegi dar si profesor pentru un curs de tamplarie apicola! Ce parere aveti? Eu cred ca deocamdata e o nisa de piata neacoperita! Si nu am avea decat de castigat cu totii din treaba asta!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Re: Curs de tamplarie apicola Bucuresti!

Mesajde iunicu » 21 Ian 2014, 22:15

Frumoasa ideia. Eu m-as inscrie la curs.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde delorin I » 21 Ian 2014, 23:23

Daca ne formam macar o grupa de 10 -15 oameni....eu caut profesor!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 23 Ian 2014, 11:19

Nu mai e nimeni interesat din Bucuresti si zonale adiacente in afara de Iunicu? Nu vad nimic decadent in asta- Petru I al Rusiei a plecat in 1697 in una din marile sale calatorii in Occident! La INTOARCERE, tarul stie cateva meserii printre care si dulgherie! Cu cat suntem mai multi cu atat vom obtine un pret mai bun! (cu reciproca de rigoare :D ) Cum credeti sau ce ar trebui sa cerem de la un astfel de curs?

Eu vad lucrurile asa:
Ceva teorie despre lemn - umiditate, esente, grosimi si multe altele; altfel spus tamplarie generala!
ceva despre imbinari si tipuri de imbinari;
Ceva despre uneltele ideale si importante.
Ceva despre tipurile de stupi si cum se executa ele!
Apoi obligatoriu cateva ora de practica.

Cursul pe care l-am gasit eu si care nu se tine- din dificulatatea de a forma o grupa, curs de tamplarie generala, tine cam 5 luni, costa vreo 6 milioane si sunt cam 4 ore posibil sa fie doar vinerea dupa masa! Dar astfel de lucruri se pot negocia si fixa! Cum vedeti voi lucrurile, poate aveti mai multa experienta!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde gica.mosu » 23 Ian 2014, 12:09

Da..musai deorece a-ti baga ma'na udeva fara a sti ce sa' cum :idea: e ca si cum te-ai arunca in bazin fara' a sti s'noti 8-) P.S...vad ca multi dintri voi a-ti cumparat sculi performanti-ff frumos,dar inainti de- va apuca di treaba...faciti o poza cu toati degitili di la ma'ini 8-) ...Eu am facu sa' mai fac stupi(concepta'e proprie) dar mina'n sculi n- am bagat-o,sa' degetele li am tati asa cum m-am nascut.Spor la invatat sa' la lucru sa' aveti!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde dicu.ion57 » 23 Ian 2014, 15:06

Domnule Delorin vad ca sinteti foarte insistent in a invata timplaria.Este foarte bine,dar sa stiti ca se invata in timp ,si pentru asta trebuie sa aveti foarte multa rabdare ,dar in acelasi timp sa fiti inventiv.Trebuie plecat de la zoro parcursa etapa cu etapa ,ca pinza de circular s-au abricht-ulnu iarta.Pentru inceput sa fiti miltumit sa despicati o scindura ,sa o scurtati la dimensiune ,iar toate celelalte pe parcurs le invatati.Credeti ca eu am stiut? Dar meseria mea de baza m-a ajutat sa fac si timplarie dar de nevoie ,si mi-a prins foarte bine.Ma bucur ca fac singur ramele ,am facut caturile la stupi si multe altele.Va incurajez sa invatati,dar depinde si de maiestria dv,de usurinta ,cum prindeti lucrurule ,dar mai ales trebuie invinsa teama,si trebuie multa atentie.Va astept sa va pun la treaba .
dicu.ion57

Mesajde gelu stuparu » 24 Ian 2014, 05:25

Daca doriti cursuri de stuparit, practice si teoretice si initiere in timplaria apicola, va pot oferi incepind cu luna Martie 2014 . 1) pregatirea de iernat 2) lucrari de primavara 3) pregatirea de pastoral 4)inmultirea fam. de albine 4) boli si tratamente si alte notiuni de apicultura In legatura cu timplaria apicola pot sa va initiez in confectionarea ; 1 stupi- corp, -fund -capac- podisor, 2) rame , de la a-z 3) diafragme e.t.c.
Posed toate utilajele de timplarie necesare pentru confectionat material apicol, si o stupina formata din 100 de stupi.
Tel 0721534292 (cosmote)
gelu stuparu

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE