de jenica67 » 25 Ian 2015, 11:14
Nu stiu unde ati vazut supapa deasupra (eu vad boilerul asezat invers si acolo sunt intrarea de apa rece si iesirea de apa calda - boilerul fiind cu spirala in el de incalzire, pentru o instalatie solara), dar procedeul functioneaza pe principiul filtrului de cafea. La plecarea din boilerul respectiv, care acum este numai pe post de rezervor de apa, se observa jos un robinet ca sa dai drumul la apa si dupa este o supapa de sens (merge si o bila intr-o insurubare, ca la pompa de masina. Rolul supapei de sens este ca atunci cand apa din serpentina se incalzeste, creste presiunea local si se destinde. In acest caz o parte din ea, s-ar intoarce in boiler, dar supapa de sens nu o mai lasa, asa ca ea urca numai in sus. Acum ca sa ramana pe teava, mai este necesara o supapa de sens si dupa spirala de incalzire, care este la iesierea din spirala. Probabil ca supapa de presiune de intrare, este in insurubarea de conexiune a spiralei cu cealalta teava, care vine de la boiler. Nu imi dau exact seama.