Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Circuri mediatice Made in Romania

Mesajde modigliani » 24 Ian 2014, 10:18

Dupa ce toata vara trecuta presa a vuit in urma decesului micutului Ionut sfasiat de maidanezi , ca-n cazul prabusirii autocarului in prapastie , Romania asista astazi la Marea Bulibaseala a incompetentei oficialitatilor in cazul salvarii celor cazuti cu avionul in Apuseni .....

In toata nebunia mediatica apare cate unu' de-i "cu capu' la el" si efectiv "sclipeste" rational din multimea de bezmetici . Acum am citit si-am ramas impresionat de declaratia sefului SMURD Bihor, medicul Beres Zsolt . O declaratie rece din spatele careia intuiesc un profesionist , un om rational , deloc dispus sa alimenteze flamanda gura a presei si-a vanatorilor de senzatii , fara a invinui pe nimeni ...... Pur si simplu viziunea unui medic cu experienta :

Culeg din acest articol ( http://directproprietar.ro/Anunul-venit ... rian-Iovan ) declaratia lui Beres Zsolt :

Şeful SMURD Bihor, medicul Beres Zsolt, primul care a evaluat răniţii accidentului aviatic din Apuseni, a declarat că, în opinia sa, "pilotul şi studenta care au murit nu ar fi supravieţuit nici dacă salvatorii ar fi ajuns la ei în 30 de minute" de la accident.

"De când am participat la acea operaţiune, sunt obosit de hărmălaia mediatică, să aud că pilotul şi studenta din avion au murit de hipotermie pentru că nu s-a ajuns la timp la locul prăbuşirii. Eu nu am făcut autopsia, dar judecând clinic şi ţinând cont şi de experienţa mea de salvator montan şi speo, nu cred că pilotul şi studenta care au murit ar fi supravieţuit nici dacă salvatorii ar fi ajuns la ei în 30 de minute", a declarat medicul Beres Zsolt, şeful UPU a Spitalului Clinic Judeţean din Oradea şi al SMURD Bihor, coordonatorul în teren al primelor operaţiuni de evaluare a stării de sănătate a supravieţuitorilor accidentului aviatic din Munţii Apuseni.

"Să afirme cineva că pilotul şi fata au murit de hipotermie este o mare prostie. Copilotul, care era cu femurul fracturat şi a pierdut doi litri de sânge, nu a murit de hipotermie, ceea ce înseamnă că nu de hipotermie a murit nici pilotul, ci din cauză că avea răni extrem de grave. De altfel, nu se moare de hipotermie în 30 de minute, aşa cum s-a întâmplat cu pilotul", a spus Beres.

Acesta a afirmat că tot "judecata clinică" îl determină să afirme că studenta de 23 de ani nu a decedat din cauza hipotermiei, ci a leziunilor "extrem de grave" pe care le-a suferit în momentul impactului avionului cu solul.

El a mai spus că nu crede că tânăra ar fi supravieţuit, "chiar dacă ar fi fost condiţii ideale, vizibilitate, temperatura aerului bună, caldă şi s-ar fi intervenit în 30 de minute cu un elicopter care să preia direct victimele".

"Fata avea fracturată coloana cervicală, iar abdomenul era întins, semn al unei imense hemoragii interne. Nu de hipotermie a murit, aceasta este opinia mea categorică. De altfel, şi doctorul Ianceu (unul dintre medicii răniţi în accident - n.r.) a spus că fata stătea pe un loc mai în spatele avionului, dar a fost proiectată în faţă de forţa impactului. Practic, ea a devenit tetraplegică din acel moment", a spus şeful SMURD Bihor.
modigliani

Re: Circuri mediatice Made in Romania

Mesajde proapis13 » 24 Ian 2014, 10:43

Aseara pe un post TV Dr B.Z. era facut incompetent de catre moderator si fratele fetei ce sustineau ca pe certificatul de deces scrie,moarte prin inghet :!:
Medicii legisti in cazul studentei au concluzionat ca aceasta a murit din cauza hipotermiei şi a compresiei toracelui care a împiedicat-o să mai respire. :!:
Dealtfel si ora posibila a decesului este contradictorie mai ales ca doctorul de pe avion sustine ca a resuscitat fata si a tinuto in viata pina la sosirea salvatorilor;mi-este greu sa scriu deoarece sunt mai emotiv insa daca au avut hemoragii interne chiar si dupa atatea ore puteau fi salvati
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Mircea_63 » 24 Ian 2014, 11:25

Am o nedumerire si daca o spun, am sanse sa imi sara toata lumea in cap. Dar tot o spun!

Adrian Iovan este un erou, afirma massmedia.

Daca eu iau pasageri in masina si facem un accident fara a fi implicata alta masina, cine e considerat vinovat?
Veti spune ca masina nu e avion, o opresti si gata. N-ar fi fost primul avion care aterizeaza pe alt aeroport inainte de destinatie daca nu sunt conditii meteo suficient de bune pentru a ajunge la destinatie.
Avionul avea asa zisa verificare tehnica si OK-ul de zbor.

Ca sa n-o lungesc, daca in urma verificarilor -in cazul ca se mai poate ajunge la o concluzie- rezulta ca prabusirea a fost cauzata de probleme tehnice, pilotul este o victima. Daca a fost gresit informat asupra conditiilor meteo sau au existat fenomene meteorologice imprevizibile (cu natura nu te pui), n-ai ce-i reprosa.

Dar daca avionul corespundea pentru zbor, iar asupra conditiilor meteo a fost informat, dar a ales sa riste, chiar daca pentru o cauza nobila cum e aceea de a salva vietile celor care ar fi beneficiat de acele organe, insa a pus in pericol vietile pasagerilor...despre ce vorbim?
Inteleg ca era vechi avionul, ca trebuia efectuat transportul, dar pilotul are drept de veto si spune: in conditiile astea eu nu zbor! Iar daca o face isi asuma raspunderea.

Asadar numai dupa ce se stabilesc exact cauzele prabusirii, poti afirma ca este un erou, in contextul reusirii unei aterizari fortate salvatoare.

Daca tehnic avionul si-a facut treaba atat cat trebuia sa faca el din constructie, asupra conditiilor meteo a fost informat corect si urma sa decida daca continua cursa sau nu, fenimene meteo neprevazute nu au exista, iar pilotul este erou, inseamna ca nu e nimeni vinovat.

Ca era avionul mai batranel? Sa fim seriosi. Si o masina de epoca bine reconditionata, merge perfect. Sau daca nu, atunci nu e buna legislatia din domeniu aeronautic.

Am expus doar o parere, am o nedumerire, va rog nu dati cu pietre.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde modigliani » 24 Ian 2014, 11:44

Mircea_63 scrie:Am o nedumerire si daca o spun, am sanse sa imi sara toata lumea in cap. Dar tot o spun!

Adrian Iovan este un erou, afirma massmedia.

Daca eu iau pasageri in masina si facem un accident fara a fi implicata alta masina, cine e considerat vinovat?

Perfect de acord !

Acum nu asta voiam de la topic , anume dezbaterea evenimentului in sine si-a vinovatilor , insa daca intr-acolo a luat-o discutia , ....aiaie !

Si eu consider ca principal vinovat pe Iovan .... Ma doare sufletul ca scriu asta , acum cand inca e "crud" subiectul .
Foarte bine , un motor nu mergea , gheata pe aripi , alea-alea . A ales sa coboare aparatul , si-am inteles ca este o procedura standard in asemenea situatii . Insa da-l dracu de aparat ca doar nu era zepelin din 1900 . Tot trebuia sa aiba la bord un altimetru , un sonar , un radar , etc ..... Daca solul imi figureaza ca fiind la 2100 m ...... este proasta decizie a mea , ca pilot , sa risc coborarea la mai putin de 2200 ( de exemplu ) . Iovan a coborat la "rasul firului de iarba" , ne tinand cont de vegetatia din zona .

In fine , poate ca totusi nu a putut sa controleze aparatul . Cine stie ? Poate ne va edifica vreo ancheta .......
Referitor la profesionismul lui , ..... in viata fiecarui "as" de genul asta poate interveni clipa fatidica , ceasul rau . Ayrton Senna , dupa parerea mea cel mai bun pilot de Formula 1 , a mierlit-o din cauza lui ! Din greseala lui .......
Dar aici noi nu putem evalua situatia . Putem doar sa ne dam cu parerea intre noi , sa "discutam discutii" .

Revenind la cei decedati - si aici ma leg de exemplul lui Mircea , cu masina de epoca - nimic , dar absolut nimic , nu garanteaza ca acestia ar fi trait daca ar fi fost localizati imediat !
Chiar si la banale accidente auto , chiar si in Ambulanta sau chiar si la spital fiind ( dupa o zi sau mai multe de asistenta medicala ) un ranit cu asemenea traumatisme NU SCAPA OBLIGATORIU !

.................................................................................

Problema noastra insa este reactia bolnava a presei si-a politicului . La toate cazurile de acest gen Romania a avut nevoie de-un precedent ca sa poata sa "plombeze" carentele pe care le are si despre care ...... nici nu stia ca le are .
Era nevoie ca un copil sa fie ucis de caini ca sa constientizam pericolul si grotescul cainilor fara stapan ?
Era nevoie sa se dea de-a dura un autocar intr-o prapastie sa intelegem ca avem nevoie de soferi profesionisti ?
Era nevoie de-un neamt dat cu yachtul de stabilopozi sa constientizam incompetenta Autoritatii Navale Romane ?
Era nevoie sa cada un avion in Apuseni sa constientizam ca unei atare situatie nu-i putem face fata ?
modigliani

Mesajde modigliani » 24 Ian 2014, 11:55

modigliani scrie:Era nevoie de-un neamt dat cu yachtul de stabilopozi sa constientizam incompetenta Autoritatii Navale Romane ?

P-ala la prins furtuna in raza portului Tomis ..... A lansat omul SOS , a transmis prin radio imperioasa necesitate de-a primi adapost , si-a primit o laie . I s-a INTERZIS intrarea-n port ....... L-au tavalit valurile pana i-au facut yachtul tandari in stabilopozi .

Ca si-n Apuseni ...... a fost salvat cu o pneumatica de niste ..... OSPATARI de la o terasa de pe faleza ! Este inadmisibil asa ceva !!!!!

ANR , mai precis coordonatorii de trafic ai portului au argumentat tampitoid ca neamtul ..... vorbea engleza prost !!! A doua zi neamtului i se luau interviuri de catre toate televiziunile . Vorbea o engleza absolut impecabila .

Post accident i s-a oferit ceva de catre Statul Roman ? Nu . A primit orice ajutor a avut nevoie de la o delegatie formata ad-hoc din randul forumistilor de pe Cap Compas si Barcaholic , forumuri de nautica .......
modigliani

Mesajde ioanpuiu » 24 Ian 2014, 12:09

Mircea_63 scrie:Am o nedumerire si daca o spun, am sanse sa imi sara toata lumea in cap. Dar tot o spun!

Problema nu este dacă Iovan a fost sau nu un erou.

Să presupunem că a prăbuşit avionul din vina lui (doar ca exerciţiu de imaginaţie)
Încearcă o analiză din momentul ăla încolo!
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Mircea_63 » 24 Ian 2014, 12:21

Analiza aia am facut-o. :D

Am postat imediat dupa anuntarea accidentului si afirmam ca precis ii cauta in alta parte decat trebuie...am prevazut cam cum se vor desfasura lucrurile, insa mai tarziu am avut o retinere. Parea ca am cobit. :( Profitand de faptul ca am putut face asta, am sters.

Traiesc in Romania si stiu ce inseamna asta. Stiu bine si ce inseamna acei munti. Nu atat de bine ca cei care traiesc acolo, dar am prins si nopti pe traseu si ceata. Fara tehnica si experienta, e o nebunie.

Paradoxal insa, cel mai simplu era sondarea -profitand ca aveau telefoane- tragand un foc de arma. Ne auziti? Din ce parte?

Evident, e vinovat medicul care nu le-a transmis coordonatele. ;) (asta e haz de necaz si gluma macabra). Exista absolut tot ce trebuia ca sa fie salvati rapid. Ce a iesit, stie toata lumea. Ar trebui sa cada multe capete.

Totusi, ma mir ca inca nu l-au scos vinovat pe Basescu. "E" multe de spus.
Mircea_63

Mesajde Jean Valjean » 24 Ian 2014, 12:25

ioanpuiu scrie:Problema nu este dacă Iovan a fost sau nu un erou.

Să presupunem că a prăbuşit avionul din vina lui (doar ca exerciţiu de imaginaţie)
Încearcă o analiză din momentul ăla încolo!

Domnu' Puiu, dac-ati sti cat m-am bucurat cand am vazut ca ati postat si in alta parte decat VRS!!
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde cantemir » 24 Ian 2014, 12:32

modigliani scrie:
In toata nebunia mediatica apare cate unu' de-i "cu capu' la el" si efectiv "sclipeste" rational...

[b][i]Şeful SMURD Bihor, medicul Beres Zsolt, primul care a evaluat răniţii accidentului aviatic din Apuseni, a declarat...

"De când am participat la acea operaţiune, sunt obosit de hărmălaia mediatică, să aud că pilotul şi studenta din avion au murit de hipotermie pentru că nu s-a ajuns la timp la locul prăbuşirii. Eu nu am făcut autopsia...

Ce-a facut mascariciul ala?
A participat si la cautare-salvare si la autopsie, fix ca si mine!
I-am vazut interviul la tv in dimineata asta. Vorbea cu cuvintele lui si zicea destul de clar: Cred ca...!

In alta ordine de idei, vine procuratura si zice: Ii vom ancheta pe toti cei ce au fost implicati... inclusiv pe participantii directi la operatiunea de salvare!
Cu alte cuvinte: Ofera-te voluntar si vom avea noi grija de tine! Daca nu noi, Parchetul General. Sa te-nveti minte!
cantemir

Mesajde Mircea_63 » 24 Ian 2014, 12:35

Jean Valjean scrie:
Domnu' Puiu, dac-ati sti cat m-am bucurat cand am vazut ca ati postat si in alta parte decat VRS!!

Si eu!

In privinta Circului Mediatic, am avut senzatia ca vad vulturi sfasiind cadavre. In tot raul si un bine, in urma circului speram ca macar unele lucruri se vor schimba in bine, dar n-am avut nicio clipa senzatia ca acestor reporteri le-ar pasa cu adevarat de Romania, ci doar aceea ca profita de un moment fierbinte si de o ocazie de a face rating.

I-am urmarit plin de curiozitate si m-am bucurat de dezvaluiri, dar asta e sentimentul: ca nu le pasa cu adevarat, ci doar exploateaza momentul.
In privinta asta, e un profund sentiment de abandon.

Crezi ca-i pasa cuiva de tine? Nici vorba. Poate doar daca mori si o faci intr-un mod senzational. Daca faci rating, altfel nu existi. Asa simt eu. :(
Mircea_63

Mesajde modigliani » 24 Ian 2014, 12:40

cantemir scrie:Ce-a facut mascariciul ala?

Mai oameni buni , ce nu ati inteles din ce-am vrut sa subliniez ?
Nu vreau sa dezbatem pe tema accidentului la nesfarsit . Nu vreau sa aratam cu degetul pe unul sau pe altul .

Voiam sa spun ca - indiferent de aportul lui adus in operatiunea de salvare - a venit cu o declaratie STRICT PROFESIONALA ! Medicala ! Omu' spune clar ceea ce toti altii au evitat sa faca : CU ASEMENEA TRAUMATISME CEI DOI NU AR FI AVUT SANSE DE SUPRAVIETUIRE NICI DACA ERAU GASITI IMEDIAT !
Pan-la urma , da-l dracu , e medic , e diagnostician , are o experienta .....

Saistrei scrie:n-am avut nicio clipa senzatia ca acestor reporteri le-ar pasa cu adevarat de Romania, ci doar aceea ca profita de un moment fierbinte si de o ocazie de a face rating.

That's the point ! ;) ;) ;)
Asta voiam sa scoatem din topicul asta .
modigliani

Mesajde Florin Dobre » 24 Ian 2014, 12:47

Mircea_63 scrie:Crezi ca-i pasa cuiva de tine? Nici vorba. Poate doar daca mori si o faci intr-un mod senzational. Daca faci rating, altfel nu existi. Asa simt eu. :(

De asta-mi place mie Banciu. Le-o da verde-n fata. Asa, sandilau si nesimtit cum e el.:D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Mircea_63 » 24 Ian 2014, 12:48

modigliani scrie:

Pai daca ma sunai si spuneai de la inceput ce vrei, rezolvam mai repede. :lol:

Am inteles din prima, dar ..."eroismele" astea -fie-i tarana usoara- tot din Circul Mediatic fac parte.

Te tzuc, Pictore!
Mircea_63

Mesajde Mircea_63 » 24 Ian 2014, 12:52

Florin Dobre scrie:
Mircea_63 scrie:Crezi ca-i pasa cuiva de tine? Nici vorba. Poate doar daca mori si o faci intr-un mod senzational. Daca faci rating, altfel nu existi. Asa simt eu. :(

De asta-mi place mie Banciu. Le-o da verde-n fata. Asa, sandilau si nesimtit cum e el.:D

Banciu, la fel ca toti alergatorii dupa ratig, scoate mizerii... asta face rating.
Chiar sa jignesti asa, in masa...toate moldovencele curve etc, nu prea e pardonabil.
Mircea_63

Mesajde cantemir » 24 Ian 2014, 12:56

modigliani scrie:
Saistrei scrie:n-am avut nicio clipa senzatia ca acestor reporteri le-ar pasa cu adevarat de Romania, ci doar aceea ca profita de un moment fierbinte si de o ocazie de a face rating.

Ei sunt "deontologi". Se detaseaza de situatia existenta si incearca sa prezinte obiectiv lucrurile!
In asemea fel, incat daca ar fi de fata la agonia unui om, nu-i vor acorda niciodata primul ajutor, ci vor filma si vor prezenta "live" evenimentele!
Vor lua un prim-plan si-l vor intreba: Ce simtiti, acum ca moartea va da tarcoale? ( vezi interviul luat alataieri de Andreea Esca).
cantemir

Mesajde Florin Dobre » 24 Ian 2014, 13:05

Mircea_63 scrie:Banciu, la fel ca toti alergatorii dupa ratig, scoate mizerii... asta face rating.
Chiar sa jignesti asa, in masa...toate moldovencele curve etc, nu prea e pardonabil.

Evident ca trebuie sa faca rating si el pentru dividende. Doar n-o sa-si ia banii pe expuneri culturale.
Napoleon a mers mai departe apropos de femei. Drept e ca n-a stat prost cu ratingul nici el. :D
Eu unu' ii plac pe astia care vorbesc romaneste...cu toate cuvintele. S-a umplut Romanica de personaje care vorbesc important.

Sa traiesti bro!

p.s. Maica-mea e moldoveanca. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Următorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE