si daca declar ca eu storc stupii doar in pastoral?
nu am camera de extras in padure tot timpul anului stoerc in cort,cabana sau rulaota
se elibereaza aut.dsv???
proapis13 scrie:talex scrie:proapis13 scrie:Acte necesare......
As avea cateva intrebari/ nedumeriri.
1.Pot cere certificat de producator imediat ce obtina adeverinta de la primarie? Sau exista anumite perioade ale anului?
2. La Aca sunt inscris de 2 ani. m-am inscris doar cu buletinul si am platit un leu de stup, nu mi-au cerut nici o adeverinta. acum dupa ce obtina adeverinta ma mai inscriu o data sau cum?
3. sunt obligat de la un anumit numar de stupi sa devin pfa, eu vrea doar pf. ma pot inregistra la Dsv, dar sa raman pf?
4. are vre importanta ca vreau sa vand mierea direct la procesatori, nu in piata, manifestari publice?
5 obtinerea crotaliilor are loc abia dupa inregistrarea la Dvs? si le obtin de la asociatie?(ca sa obtin crotalii e obligatoriu sa fiu pfa, sau merge si pf?)
1- certificatul de producator NU mai exista,oficial se numeste carnet de producator si inca sunt ambiguitati pe la primarii - cel putin la mine
acesta se elbereaza la 1 iulie si e valabil pina la 30 iunie anul urmator - se poate elibera si trimestrial
2- la fiecare miscare de efectiv se aduce adeverinta cu nr de stupi iar in cadrul asociatiei se efectueaza operarile in cel mult 5 zile lucratoare
3 - de anul acesta pt a obtine inregistrarea DSVSA ai nevoie de actele srise de mine mai sus plus adeverinta eliberata de catre asociatie cu nr de crotalii
4 - e mai simplu sa vinzi la procesatori si mai ieftin...
5 - am scris la pct 4 si DA se elibereaza autorizarea si pe persoana fizica
salve![]()
Pentru o mai deplina lamurire reciteste Legea Apiculturii
nicu has scrie:si daca declar ca eu storc stupii doar in pastoral?
nu am camera de extras in padure tot timpul anului stoerc in cort,cabana sau rulaota
se elibereaza aut.dsv???
talex scrie:proapis13 scrie:
1- certificatul de producator NU mai exista,oficial se numeste carnet de producator si inca sunt ambiguitati pe la primarii - cel putin la mine
acesta se elbereaza la 1 iulie si e valabil pina la 30 iunie anul urmator - se poate elibera si trimestrial
Daca certificatul de producator se elibereaza la 1 iulie inseamna ca nu ma pot inscrie mai devreme de aceasta data la DSVA si nici in pastoral nu pot pleca (unde am nevoie de autorizatie sanitar-veterinara).
nicu has scrie:da asa este dle Dorindafi dar am inteles ca exista autorizatie de tip A care nu prevede camera de extras
delorin I scrie:Ma cam speriati cu ce discutati voi aici incat nu mai pricep ...NIMIC! Si ca urmare tocmai am sunat la DSVA BACAU sa ma interesez! Asa cum am mai auzit de la un prieten, la Bacau autorizarea costa 300 ROn!(Dar inca nu am 50 de familii iar ala de acolo nu mi-a spus nimic despre asa ceva! Oricum e cam mare pretul fata de ce scrieti voi pe aici! Am o inregistrare initiala facuta la cabinetul sanitar veterinar al primariei unde am stupii! Si atat! mai departe...caut sa ma lamuresc!
talex scrie:proapis13 scrie:-Ceri primariei ca dupa inscrierea in reg agricol sa-ti elibereze certificatul de producator
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 32 vizitatori