Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Inregistrare stupina DSV

Mesajde nicu has » 14 Ian 2014, 20:11

si daca declar ca eu storc stupii doar in pastoral?
nu am camera de extras in padure tot timpul anului stoerc in cort,cabana sau rulaota
se elibereaza aut.dsv???
nicu has

Mesajde talex » 14 Ian 2014, 20:47

proapis13 scrie:
talex scrie:
proapis13 scrie:Acte necesare......

As avea cateva intrebari/ nedumeriri.
1.Pot cere certificat de producator imediat ce obtina adeverinta de la primarie? Sau exista anumite perioade ale anului?
2. La Aca sunt inscris de 2 ani. m-am inscris doar cu buletinul si am platit un leu de stup, nu mi-au cerut nici o adeverinta. acum dupa ce obtina adeverinta ma mai inscriu o data sau cum?
3. sunt obligat de la un anumit numar de stupi sa devin pfa, eu vrea doar pf. ma pot inregistra la Dsv, dar sa raman pf?
4. are vre importanta ca vreau sa vand mierea direct la procesatori, nu in piata, manifestari publice?
5 obtinerea crotaliilor are loc abia dupa inregistrarea la Dvs? si le obtin de la asociatie?(ca sa obtin crotalii e obligatoriu sa fiu pfa, sau merge si pf?)

1- certificatul de producator NU mai exista,oficial se numeste carnet de producator si inca sunt ambiguitati pe la primarii - cel putin la mine
acesta se elbereaza la 1 iulie si e valabil pina la 30 iunie anul urmator - se poate elibera si trimestrial
2- la fiecare miscare de efectiv se aduce adeverinta cu nr de stupi iar in cadrul asociatiei se efectueaza operarile in cel mult 5 zile lucratoare
3 - de anul acesta pt a obtine inregistrarea DSVSA ai nevoie de actele srise de mine mai sus plus adeverinta eliberata de catre asociatie cu nr de crotalii
4 - e mai simplu sa vinzi la procesatori si mai ieftin...
5 - am scris la pct 4 si DA se elibereaza autorizarea si pe persoana fizica
salve :D
Pentru o mai deplina lamurire reciteste Legea Apiculturii :!:

Problema mea tine de consecutivitatea obtinerii actelor. Daca certificatul de producator se elibereaza la 1 iulie inseamna ca nu ma pot inscrie mai devreme de aceasta data la DSVA si nici in pastoral nu pot pleca (unde am nevoie de autorizatie sanitar-veterinara).
talex

Mesajde dorindafi » 14 Ian 2014, 20:56

nicu has scrie:si daca declar ca eu storc stupii doar in pastoral?
nu am camera de extras in padure tot timpul anului stoerc in cort,cabana sau rulaota
se elibereaza aut.dsv???

nicule , santinela poarta arma cu el tot timpul de e pace de-i razboi
asha e shi cu camera de extras
sunt apicultori care merg pe program bio shi in pastoral extrag in pavilioane s-au corturi
dorindafi

Mesajde nicu has » 14 Ian 2014, 21:00

da asa este dle Dorindafi dar am inteles ca exista autorizatie de tip A care nu prevede camera de extras
nicu has

Mesajde proapis13 » 14 Ian 2014, 21:57

talex scrie:
proapis13 scrie:
1- certificatul de producator NU mai exista,oficial se numeste carnet de producator si inca sunt ambiguitati pe la primarii - cel putin la mine
acesta se elbereaza la 1 iulie si e valabil pina la 30 iunie anul urmator - se poate elibera si trimestrial
Daca certificatul de producator se elibereaza la 1 iulie inseamna ca nu ma pot inscrie mai devreme de aceasta data la DSVA si nici in pastoral nu pot pleca (unde am nevoie de autorizatie sanitar-veterinara).

Mai citeste inca odata,am si subliniat cu rosu :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde proapis13 » 14 Ian 2014, 21:58

nicu has scrie:da asa este dle Dorindafi dar am inteles ca exista autorizatie de tip A care nu prevede camera de extras

Mai este o chichita daca NU vor sa-ti elibereze acea autorizatie Tip A
Faci un contract de inchiriere cu un coleg ce are aceea camera de extractie ;)
salve
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde jenica67 » 14 Ian 2014, 22:34

Am si eu o intrebare, nu s-au amestecat lucrurile aici ?? Pentru pastoral duci albine si faguri la analiza patesti taxa si ai certificat DSVSA, ca albinele sunt sanatoase. Vanzarea mieri in piete este alta mancare de peste si ai nevoie de celalalte.
jenica67

Mesajde talex » 14 Ian 2014, 22:37

@proapis, da, multumesc
talex

Mesajde dorindafi » 14 Ian 2014, 22:39

la mine anul trecut: am dus la medicul veterinar albine pt proba de analiza shi un borcanel cu miere
analiza a fost gratuita
in urma acestora am avut shtampila shi semnatura pe carnetul stupinei
dorindafi

Mesajde delorin I » 15 Ian 2014, 16:11

Ma cam speriati cu ce discutati voi aici incat nu mai pricep ...NIMIC! Si ca urmare tocmai am sunat la DSVA BACAU sa ma interesez! Asa cum am mai auzit de la un prieten, la Bacau autorizarea costa 300 ROn!(Dar inca nu am 50 de familii iar ala de acolo nu mi-a spus nimic despre asa ceva! Oricum e cam mare pretul fata de ce scrieti voi pe aici! Am o inregistrare initiala facuta la cabinetul sanitar veterinar al primariei unde am stupii! Si atat! mai departe...caut sa ma lamuresc!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde apivasmob » 15 Ian 2014, 19:44

delorin I scrie:Ma cam speriati cu ce discutati voi aici incat nu mai pricep ...NIMIC! Si ca urmare tocmai am sunat la DSVA BACAU sa ma interesez! Asa cum am mai auzit de la un prieten, la Bacau autorizarea costa 300 ROn!(Dar inca nu am 50 de familii iar ala de acolo nu mi-a spus nimic despre asa ceva! Oricum e cam mare pretul fata de ce scrieti voi pe aici! Am o inregistrare initiala facuta la cabinetul sanitar veterinar al primariei unde am stupii! Si atat! mai departe...caut sa ma lamuresc!

mai pre is costa 257 ron
Nimeni nu este perfect
apivasmob

Mesajde talex » 16 Ian 2014, 20:46

Am fost din nou la primarie, caci s-a amanat vizita pe teren, urmeaza sa stabilim o noua data saptamana viitoare. am vazut in schimb ca eliberau "certificate de producator", exact asa scria. niste cartoane galbene, seamana cu diploma de licenta la textura.
talex

Mesajde talex » 24 Ian 2014, 21:02

cum spuneam, am replanificat vizita in teren pt vinerea urmatoare, zi in care mi se va elibera si adeverinta de la primarie. tot vorbind cu doamna de acolo i-am zis si de certificat de producator (act necesar pt inregistrarea la dsva) si dumneaei mi-a zis ca numi-l poate elibera intrucat mi-am declarat stupii acum in ianuarie, iar mierea recoltata e de anul trecut, deci abia dupa prima recolta (sa speram rapita, in jur de 1 mai) voi putea cere certificatul de producator.

intrebarea mea e daca mai pot obtine autorizatia de pastoral in acest context, cerererea pt pastoral se depune pana la 1 martie.
talex

Mesajde Dila Daniel » 24 Ian 2014, 21:06

trebuie certificat de producator pentru inregistrarea stupinei la DSV?
...eu unul nu am auzit asa ceva...o fi ceva nou pe 2014?
verifica te rog sa nu fie o gresala!
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde talex » 24 Ian 2014, 21:24

proapis13 scrie:
Acte necesare si pasii de urmat in vedera autorizarii stupinel la D.S.V.S.A.
-declaratie pe propria raspundere cu nr de stupi la primarie
-inscrierea in registrul agricol
-adeverinta emisa de catre primarie cu nr de fam de albine
-cu aceasta adeverinta te prezinti la doctorul veterinar zonal care trebuie
sa-ti elibereze o alta prin care sa-ti certifice ca ai albinele sanatoase
-Ceri primariei ca dupa inscrierea in reg agricol sa-ti elibereze certificatul de producator
Cu toate aceste acte te inscrii intr-o forma asociativa apicola de unde
cu adeverinta de membru primita de acolo te prezinti la D.S.V.S.A.
talex

Mesajde proapis13 » 24 Ian 2014, 21:31

talex scrie:proapis13 scrie:-Ceri primariei ca dupa inscrierea in reg agricol sa-ti elibereze certificatul de producator

Ai intrebat cind se elibereaza Certificatul de producator...
dupa inscrierea fam de albine in Registrul agricol :!:
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE