Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Nelu Sandru

Mesajde Nelusan » 27 Ian 2014, 15:03

Buna stuparilor!

Am vazut ca fiecare stupar s-a autodescris pe aici, asa ca o sa incerc si eu sa spun cateva vorbe despre mine
Am avut de-a face cu albinele, pentru prima data serios, anul trecut, in iunie 2013. Am un prieten bun care m-a tot ispitit cu stupii, cu mierea, etc, si am vrut sa merg sa il ajut la stors salcam 3. Toate bune, pana am alunecat pe podeaua pavilionului si am facut o entorsa grozava la genunchi, si am stat la pat cateva saptamani, cu picior in gips. Am avut timp sa citesc mult despre stuparit in perioada asta, si pe cand mi-au scos piciorul din gips, au inceput bucuriile, in sensul ca au inceput sa roiasca stupii unui vecin si cum sa ii las sa plece? Cu carja intr-o mana si cu roinita in celalalta am prins in cateva zile vreo 6 roiuri. Vecinul de treaba, m-a ajutat si cu cutii mai vechi ce le avea nefolosite si cu informatii. Si uite asa am inceput sa experimentez ce inseamna dragostea de albine.
Am intrat in iarna asta (2013-2014) cu zece familii de albine, cea mai slaba pe 4 rame si cea mai puternica pe 6.

Sunt casatorit, 42 de ani, am 3 copii, 15, 12 si 7 ani, ne plac produsele apicole la toti, nici unul nu este alergic, deja mijlociul a inceput sa ma ajute. Am zis ca anul asta ii dau o familie sa se ocupe de ea. Le indragim, uneori sotia zice ca tin mai mult la albine decat la copii, stupina este locul unde petrecem majoritatea timpului liber. Oricum tratamentele in anul trecut le-am facut impreuna cu sotia, m-a sustinut din prima clipa cand a auzit ca vreau sa cresc albine, si pentru orice am investit am avut aprobarea si sustinerea ei! Deja facem planuri cu ce masina vom lua si cum vom face pavilionul cand o sa avem destui stupi pentru asta....

Meseria mea este de IT-ist, si albinaritul chiar este ocupatia care ma linisteste si ma deconecteaza de stresul serviciului. Stupina o am in localitatea Mintia, judetul Hunedoara.
Nelusan

Re: Nelu Sandru

Mesajde CORNEL V. » 27 Ian 2014, 15:51

Bun venit ,Nelule :)
CORNEL V.

Mesajde proapis13 » 27 Ian 2014, 16:14

Bun venit pe forum si asteptam si ceva foto :!:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde State » 27 Ian 2014, 16:24

Salut si bine ai venit !
Astept cu interes sa ne mai povestesti cate ceva! :)
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde ves.lucian.zabrani » 27 Ian 2014, 16:28

bine ai venit printre noi !!! sanatate maxima tie si familiei tale !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde cazacu marius » 27 Ian 2014, 16:30

Bun venit !!!
cazacu marius

Mesajde georgeanelka » 27 Ian 2014, 16:33

Salutare domnu Nelu, bun venit si iernare usoara!
Poate ne povestiti cum decurge iernarea albinelor la dumneavoastra. Sanatate! :)
Existam vremelnic prin ceea ce luam din jur, dar vom trai vesnic prin ceea ce daruim!
georgeanelka

Mesajde FLORINELU » 27 Ian 2014, 18:34

auzi domnule,sa umbli cu carja schiopatand dupa roi :?: sa ma fereasca dumnezeu sa fiu vecin cu tine ca raman fara roi :lol:
bine ai venit si mult success.
daca ai de gand sa-ti mai rupi ceva oase,spune din timp sa-ti trimitem niste carti de apicultura,si uite asa ajungi un bun apicultor.
apropos,,sper ca stii de gluma?
FLORINELU

Mesajde Florin Dobre » 27 Ian 2014, 18:35

Bun venit!
Prima iernare e un adevarat test. Asadar, iernare usoara!
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde catalin_vl » 27 Ian 2014, 19:22

bine ati venit pe forum.
asteptam cu drag ceva poze cu stupina, in rest multa sanatate si spor in ceea ce faceti!
Catalin. :D
''albinele au nevoie de flori ca sa traiasca si florile au nevoie de albine ca sa rodeasca''
catalin_vl

Mesajde nicu has » 27 Ian 2014, 21:46

bun veni dle Nelu puneti si ceva poaza va vedem stupina :D
sanatate va doresc si o iernare usoara
nicu has

Mesajde nelutzu-api-cool » 27 Ian 2014, 22:50

Bine ati venit dl Nelu, si ma bucur sa gasesc un vecin de judet pe forum..:D Asteptam sa vedem si poze din stupina..toate cele bune, si iernare usoara va doresc.. :)
Vreau ca tot omul să priceapă
Această diferenţă mare:
Albina moare când înţeapă
Iar el, de nu înţeapă, moare!

http://nelutuapicool.sunphoto.ro
nelutzu-api-cool

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?