Buna stuparilor!
Am vazut ca fiecare stupar s-a autodescris pe aici, asa ca o sa incerc si eu sa spun cateva vorbe despre mine
Am avut de-a face cu albinele, pentru prima data serios, anul trecut, in iunie 2013. Am un prieten bun care m-a tot ispitit cu stupii, cu mierea, etc, si am vrut sa merg sa il ajut la stors salcam 3. Toate bune, pana am alunecat pe podeaua pavilionului si am facut o entorsa grozava la genunchi, si am stat la pat cateva saptamani, cu picior in gips. Am avut timp sa citesc mult despre stuparit in perioada asta, si pe cand mi-au scos piciorul din gips, au inceput bucuriile, in sensul ca au inceput sa roiasca stupii unui vecin si cum sa ii las sa plece? Cu carja intr-o mana si cu roinita in celalalta am prins in cateva zile vreo 6 roiuri. Vecinul de treaba, m-a ajutat si cu cutii mai vechi ce le avea nefolosite si cu informatii. Si uite asa am inceput sa experimentez ce inseamna dragostea de albine.
Am intrat in iarna asta (2013-2014) cu zece familii de albine, cea mai slaba pe 4 rame si cea mai puternica pe 6.
Sunt casatorit, 42 de ani, am 3 copii, 15, 12 si 7 ani, ne plac produsele apicole la toti, nici unul nu este alergic, deja mijlociul a inceput sa ma ajute. Am zis ca anul asta ii dau o familie sa se ocupe de ea. Le indragim, uneori sotia zice ca tin mai mult la albine decat la copii, stupina este locul unde petrecem majoritatea timpului liber. Oricum tratamentele in anul trecut le-am facut impreuna cu sotia, m-a sustinut din prima clipa cand a auzit ca vreau sa cresc albine, si pentru orice am investit am avut aprobarea si sustinerea ei! Deja facem planuri cu ce masina vom lua si cum vom face pavilionul cand o sa avem destui stupi pentru asta....
Meseria mea este de IT-ist, si albinaritul chiar este ocupatia care ma linisteste si ma deconecteaza de stresul serviciului. Stupina o am in localitatea Mintia, judetul Hunedoara.