pustu scrie:nu stiu daca te inseli tu dar eu stiam ca siropul de zahar dupa reteta lui nea gica nu contine zahar. sper sa nu ma insel eu .
despre ce sirop vorbim ?
sa traiesti nea gica
Candidezi pentru un post la Academia lui Modi ??????
pustu scrie:nu stiu daca te inseli tu dar eu stiam ca siropul de zahar dupa reteta lui nea gica nu contine zahar. sper sa nu ma insel eu .
despre ce sirop vorbim ?
sa traiesti nea gica
pustu scrie:despre ce sirop vorbim ?
gica scrie:albina nu mananca zaharoza (zahar)
Gica scrie:Revenind la albine cam aceasta este dosebirea intre hranirea cu solutie de zahar si sirop de zahar invertit.Organismul albinei nu poate asimila zaharoza,albina secreta o substanta (invertaza) care sparge glucoza in doua componente (fructoza si glucoza) in procente egale.Abia acum poate fi consumat.Cum am aratat mai sus omul nu mananca faina ci paine,albina nu mananca zaharoza (zahar).Transformarea zaharozei in zaharuri simple si asimilabile uzeaza foarte mult albina.Sunt studii in acest sens.
State scrie:Uite reteta scrisa de nea Gica, fie-i tarana usoara...
pustu scrie:e clar ca nu ne intelegem cu toate ca vorbim despre acelasi lucru
pustu scrie:daca o spuneam eu aveam postul asigurat :gica scrie:albina nu mananca zaharoza (zahar)
sa traiesti nea Mariane
7Rame scrie:Daca de exemplu, s-a facut sirop invertit, din zahar, dupa metoda lui Gica Romanescu, shi...nu s-a mai diluat, la momentul cand era cald, ramanand in concentratie de 5:1.
Bineinteles ca a cristalizat, mai ales la acest frig. De la jumatatea bidonului in jos e zaharisit. Prin incalzire, doar pt diluare, au loc ceva transformari de continut?
Intreb asta, pt ca am vreo 300 kg in acest fel, nu l-am mai dat in toamna, ca nu a fost cazul,si l-am facut pt ca am avut timp si am zis sa profit de el...
Ce fac, bag bormasina iar in el, la rece, sau il incalzesc fara probleme?
Stie cineva?
multumesc
Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 18 vizitatori