Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA PLANURI....PLANURI....PLANURI.....

In aceasta sectiune se pot introduce planuri de constructie a echipamentelor si utilajelor folosite in apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stup in pat rece & cald

Mesajde gabi bee » 01 Feb 2014, 10:10

eu am facut acum 3 ani cateva cutii pe 12 rame cu falt pe toate laturile tot in ideea de a folosi ramele si in pat cald si in pat rece ! nu am folosit insa pana acum decat patul rece pt ca am fost multumit asa dar pe timp de iarna , mai ales in zona ta este mai indicat patul cald, fiindca ierneaza familia mai bine ! in concluzie , poti sa faci faltul pe toate laturile ca sa poti experimenta in timp ambele asezari desi o sa folosesti mai mult patul cald !
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde dicu.ion57 » 01 Feb 2014, 10:45

Colegul Gabi are dreptate,mai ales ca dupa cum spuneti si vara sint temperaturi mici.Folositi cu toata increderea ca nu mi-as permite sa va dau un sfat care nu ar fi de folos,dar dv decideti.
dicu.ion57

Mesajde SummerCat » 01 Feb 2014, 12:25

liviu1965 scrie:Ma bate gandul sa fac niste stupi patratosi, sa pot folosi ramele in pat cald iarna si in pat rece vara. Folosesc ramele de la Dadant 1/1.
Lucreaza cineva in modul asta?
Va rog, nu ma menajati

N-o sa aveti probleme cu gratia Hanneman? Sau nu folositi?
Viata fara belele, numai lapte si miere !
SummerCat

Mesajde Closcutz » 01 Feb 2014, 12:33

Ce treaba au gratiile haneman cu faptul ca stupul e vertical pe 12r si ramele se pot pune ba in pat cald ba inn pat rece? Trebuie doar sa ai gratie pt stupul de 12r.
Closcutz

Mesajde SummerCat » 01 Feb 2014, 13:03

Da, asa-i, greseala mea ! :) gandeam in sinea mea numai la alea de 10r.. . Cand apuc pe-o cale nu ma mai uit stanga-dreapta si uit ca sunt si dintraltele.
Viata fara belele, numai lapte si miere !
SummerCat

Anterior

Înapoi la PLANURI....PLANURI....PLANURI.....