paul scrie:Ioan Ursachi scrie:Stiu domnule paul.Insa pe vremea asta si pe vantu asta nu risc .Dupa sfatul domnului gica.mosu mai astept un pic sa se incalzeasca . Sper sa nu fie prea tarziu:((((
Problema nu-i frigul , ci ... vantul !
Cum sta vantul, faci putin fum in afumator, deschizi usor capacele sa nu le agiti , dai putin fum pe rame sa se ascunda albinele pe intervale, pui turta si apoi inchizi ! Turta o pui unde vezi concentrarea mai mare de albine !
paul scrie:ady stuparu scrie:Eu am deschis ieri la -8 grade doi stupi care aveau urdinisul blocat cu albine moarte si le-am pus turta cu miere.
Pe vantul ala ???![]()
Eu abia am ajuns si i-am deszapezit , era zapada pana la jumatatea stupilor (batea vantul in directia lor) ! Am ciocanit vreo doi , i-am auzit si ... atat !![]()
@Ionut ... daca erau multe albine deasupra ramelor este foarte posibil sa stea prost cu mancarea ! O turta deasupra ghemului ... nu strica !
Florin Dobre scrie:Cand le-am pus punga cu miere, am suflat usor si le-am impins cu mana pe intervale. Fara masca, fara fum.
Florin Dobre scrie:Cca 5 grade(cu plus).
Mosule, ce sa zic?!...Poate-mi mirosea gura a ceva.
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 57 vizitatori