Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tipuri de hranitoare

Mesajde kamy » 18 Mar 2013, 20:35

popageorgian scrie:
kamy scrie:
popageorgian scrie:pt mine asta este perfect :D
are marimea unei rame db latimea in interior fiind de 3.7mm
intra exact un bidon de 5l cu sirop daca stupul nu are inclinatie

vezi nene ca mai are nevoie de niscai capse pe leatul din mijloc,si nu i-ar strica neste creneluri daca iubesti folia!

domnule sau doamna, nu stiu ce sunteti!
1 nu folosesc folia
2 am specificat ca in foto nu erea terminat
3 am aratat ce fac eu , va convine bine....

De multe ori nici eu nu stiu ce sant.
Zice ca intr-un bar dintr-un port 2 marinari s-au imbatat manga si au uitat unde sant!Fiindca nu reuseau sa-si aminteasca au intrebat un alt consumator dar si acela erea destul de ,,obosit,,-Domnule va rog sa ne spunti unde santem ca noi nu stim!
-Bai voi stiti cine sant eu? Hai sa plecam de aici au zis cei doi ca noi nu stim unde santem,asta nu stie cine este!!!!
Si acu sa revenim la haranitoare,folosesc de multi ani acest tip de hranitoare si stiu ce se intampla cu ele in timp.Am facut remarci constructive si nicidecum n-am vrut sa arat ,,acul,,.Daca asa s-a inteles MII DE SCUZE!!!!!
kamy

Mesajde popageorgian » 18 Mar 2013, 20:52

nu datorati nici o scuza :D
http://popageorgian86.sunphoto.ro/

Un om cinstit este cea mai nobila lucrare a Lui Dumnezeu
popageorgian

Mesajde kamy » 18 Mar 2013, 20:53

No bine multam de intelegere si scuze ca numa amu av vazut mesaju!sanatate numai bine!
kamy

Mesajde proapis13 » 09 Noi 2013, 21:47

Hranitorul de mai jos se preteaza si la pus turta in el
salve :D
Fişiere ataşate
hranitor plastik.jpg
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Dinca Catinel » 13 Ian 2014, 21:53

am pus intrebarea si pe alt topic dar nu se ingramadeste lumea sa imi raspunda. ce parere aveti de hranirea cu turta prin podisor format din plasa antivaroa? turta se pune peste plasa, iar peste turta polistiren (iernare clopot). a mai incercat cineva vreodata?
cam asa arata podisorul, partea alba e polistirenul pus peste plasa.
http://postimg.org/image/j9syh74un/
Dinca Catinel

Mesajde dicu.ion57 » 14 Ian 2014, 08:01

Domnule Dinca eu am folosit asa ceva ,dar trebuie sa fac citeva precizari la problemele care le-am intimpinat cind am folosit pentru prima data turtita pusa pe sita,bineinteles ca sa intimplat din cauza lipsei de experienta.Din capul locului va spun ca eu bag turtite numai in caz de forta majora .Eu las miere destula si nu am avut probleme cu lipsa de mincare,si umblu la stupi foarte rar,doar ii ascult pe timpul ierni.Turtita care vreti sa o puneti trebuie sa fie mai tare ca altfel curge prin ochiurile de la sita.Se poate intimpla sa se scurga din turtita numai ce este mai moale ,adica se intimpla fenomenul ca atunci cind facem brinza si o punem la scurs in saculetul respectiv se scurge zerul si ramine brinza ,tot asa si aici,ramine deasupra sitei ce este mai consistent si se poate intari foarte mult ,iar la albine le trebuie apa s-o dizolve.Am folosit aceasta comparatie sa intelegeti mai bine .O sa spuneti ca daca se baga placi de candi acesta este si mai tare .Da colegu asa este dar albinele se uzeaza foarte mult.Al doilea inconvenient este ca albinele consuma numai ce poate lua prin sita ,dar daca se intareste si nu are pe unde sa patrunda dincolo de sita ,restul de turtita ramine neconsumat.Incazul dv trebuie sa faceti niste gauri mai mari in sita ca albinele sa poate trecesa consume in totalitate turtita.Metoda este destul de buna ,numai ca trebuie asigurata cieculatia albinelor prin sita iar orificiile trebuie facute in apropierea turtitei ,ca daca le faceti mai departe s-au la colturi undeva ,turtita va fi luata numai dupa ce se incalzeste,ca atunci albinele circula mai bine.Eu v-am spus din propria experienta ,dv decideti ce faceti mai departe,Va doresc toate cele bune.
dicu.ion57

Mesajde B.K » 03 Feb 2014, 11:40

hranitor-galeata-1-8l-656-4.jpg
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde jenica67 » 03 Feb 2014, 16:47

Dupa mine, cel mai ieftin si bun hranitor, este cutia de smantana de 1 l. Date gauri in capac, umpluta cu 8-900 ml sirop, inchis capacul si cu capacul in jos pusa pe doua bete, direct pe rame, sau pe podisor cu gaura si corp de magazie peste.
jenica67

Mesajde Florin Dobre » 03 Feb 2014, 17:01

jenica67 scrie:Dupa mine, cel mai ieftin si bun hranitor, este cutia de smantana de 1 l. Date gauri in capac, umpluta cu 8-900 ml sirop, inchis capacul si cu capacul in jos pusa pe doua bete, direct pe rame, sau pe podisor cu gaura si corp de magazie peste.

Am strans deja vre-o 30 de cutii. ;)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde State » 03 Feb 2014, 17:36

Intrebare de pinguin: Ce concentratie trebuie sa aiba siropul sa nu curga mult? De exemplu, la concentratia 1:1 curge rau ?
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde Florin Dobre » 03 Feb 2014, 17:39

Raspuns de pinguin: se creeaza vid, deci nu curge. :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde State » 03 Feb 2014, 17:45

Ok, merci! Dar cred ca este vorba de gauri(diametru/numar). Nu ? :?
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde alt stupar » 03 Feb 2014, 17:52

Florin Dobre scrie:Raspuns de pinguin: se creeaza vid, deci nu curge. :?

Pai poate pe banchiza pinguinului plasticul nu sufera la schimbari de presiune si de temperaturi intre zi i noapte? ?? ;)
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Florin Dobre » 03 Feb 2014, 17:58

Nu stiu Adi. O sa probez in primavara.
La chimie/fizica eram mereu pe muchie sa nu raman corigent. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde redoo » 03 Feb 2014, 18:25

State scrie:Intrebare de pinguin: Ce concentratie trebuie sa aiba siropul sa nu curga mult? De exemplu, la concentratia 1:1 curge rau ?

Am facut stimulare cu borcanul...4-5 gauri date cu un cuisor de rame,doar sa intre varful, sirop 1/1 l-au luat intr-o saptamana.La roi se pot agata borcanele dupa diafragma.
download/file.php?id=19695&mode=view
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde jenica67 » 03 Feb 2014, 19:03

Eu la cutia de smantana, am dat cca 40-50 gauri cu burghiul cu d=2 mm. Pun 5-6 capace unul peste altul si dau cu burgiul prin toate. Trage sirop in functie de puterea familiei. Daca vrei sa traga mai putin, dai mai putine gauri. Depinde ce vrei. Nu curge cu nici un sirop, decat putin la inceput. Dar iei o alta cutie fara capac si intorci cutia deasupra ei, apoi o pui in stup. Mai poti jongla putin lasand aer in cutie, o comprimi putin inainte de a o intoarce si in intoarcere dai drumul la comprimare, poti reusi sa nu curga si sa o pui direct. Dar cantitatea care curge, este foarte mica. Poti sa pui si apa si o sa vezi ca o intorci si nu curge. Raman niste picaturi care stau. Pe masura ce le soarbe albina, ele se aduna ca o diafragma convexa si stau. Daca dai gaurile prea subtiri, se intampla ca unele famili, sa le propolizeze si sa nu mai curga.
jenica67

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA