MrFericitul scrie:Am ~30 de porumbei la 7m de stupina, si in 20 de ani nu a am vazut un porumbel cu o albina in gura

MrFericitul, în primul rând vă zic bine ați venit pe forum ! Văd că ați poștat primul comentariu în acest topic. Aici:
viewforum.php?f=15 vă rugăm să vă deschideți un topic pentru prezentare. Sănătate! Privitor la porumbei, e bine că nu mănâncă albina. Dacă nu vă este greu să ne scrieți: ce fel de porumbei aveți? Ce fel de albină? Și câte familii?

Dacă sunt zeci de familii probabil porumbeii realizează pericolul.
Dar albina moartă porumbeii mănâncă de pe lângă stupi cum fac d/e: găinușele?
pustu scrie:Alexandru.Chisinau scrie:
Dacă oamenii mănâncă albine cu atât mai mult ...
poti sa dezvolti putin
merci
sanatate
Nu știu ce să mai zic, se știe că albinele le putem mânca căci sunt bune pentru sănătate.
http://www.cultureunplugged.com/documentary/watch-online/festival/play/6375/Bee-Man
http://www.greattravels.co.uk/travel/top-5-strangest-food-from-around-the-world/ Dacă noi le mâncăm cu atât mai mult mă gândesc că și păsările (în cazul nostru porumbeii) mănâncă albini. Sigur că nu le adoră ca prigoria dar nici nu știu dacă nu le atinge. Mi-ași dori să văd teze scrise pe tema dată și mai multe articole. Bănuiesc că în zborul dulce pe care îl fac porumbeii cu drag se hrănesc cu toate insectele ce zboară (inclusiv și cu albine în caz că cad la nimereală). Se vede că întrebarea aceasta nu a fost cercetată, și nu știu de ce, probabil că cu adevărat porumbeii nu fac mari probleme albinelor, și sunt prea rari cei ce cresc porumbei pe lângă albine. Am căutat să văd ce zic englezii, rușii, portughezii (că sunt destul de dezvoltați în apicultură), chiar și chinezii am căutat (prin translatorul google) să văd ce scriu, și mai mult ca românii pe nimeni nu am văzut să discute pe acest subiect (este un siteu ro pt crescătorii de porumbei, ei au atins acest subiect puțin).
Scrieți vă rog părerile voastre, întrebările, răspunsurile.
Mulțumesc anticipat.
Multă sănătate!
Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce. 2Tesal.3:10
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13