Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Porumbeii si albinele

Mesajde Alexandru.Chisinau » 03 Feb 2014, 21:06

Vă salut.

Un prieten dorește să-mi dea niște porumbei dar eu nu știu dacă se merită să-i iau căci consider că îmi vor mânca albinele și astfel îmi vor slăbi familiile și-mi va scade productivitatea.
Are cineva porumbei și albine într-o gospodărie ?
Cât de posibil este unui posesor de albine să crească și porumbei în aceeași curte ?

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Scrieți vă rog ce părere aveți.

Mulțumesc anticipat.

Sănătate!

Cu apreciere,
Alexandru
Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce. 2Tesal.3:10
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Alexandru.Chisinau

Re:Porumbeii si albinele

Mesajde proapis13 » 03 Feb 2014, 21:08

Daca-i inveti cu paine,nu se mai dau la albine ca cica li se umfla gusa... :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Re: Porumbeii si albinele

Mesajde viorel08 » 03 Feb 2014, 21:19

Am si porumbei si albine si nu au nici cea mai mica treaba porumbeii cu albinele se ignora total .Asa ca iati fara nici o problema.
viorel08

Mesajde State » 03 Feb 2014, 21:34

Albinele nu intra in hrana porumbeilor.
Vecinul meu de la tara, tine stupii la 10m de voliera porumbeilor. N-au nici o treaba unii cu altii.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Porumbeii si albinele

Mesajde Alexandru.Chisinau » 03 Feb 2014, 21:54

proapis13 scrie:Daca-i inveti cu paine,nu se mai dau la albine ca cica li se umfla gusa... :lol:

viorel08 scrie:Am si porumbei si albine si nu au nici cea mai mica treaba porumbeii cu albinele se ignora total .Asa ca iati fara nici o problema.

Am înțeles. Una ca asta admit când sunt vreo doi porumbei, dar dacă sunt mai mulți porumbei în preajmă? Ei doar zboară și prind insecte în aer (inclusiv și albine). Dacă oamenii mănâncă albine cu atât mai mult porumbeii se hrănesc și cu albine. Și dacă porumbeii mai rămân uniori nehrăniți? se vor întreține și singuri probabil mâncând albina culegătoare.
De păsări domestice ce nu pot zbura poți păzi albinele (împrejmuind stupii), dar de porumbeii ce zboară cu viteza de 90km/oră nu știu cât de real e să le ferești. Mă liniștește gândul că probabil s-ar putea de ai învăța să mănânce d/e pâine (cum și a mențonat Proapis13) și alta e că albinele nu zboară tare sus ca porumbeii (ce își înalță zborul și până la 2000m atitudine).
Oricum mă mai gândesc.

Sănătate! :)
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Alexandru.Chisinau

Mesajde Alexandru.Chisinau » 03 Feb 2014, 21:59

State scrie:Albinele nu intra in hrana porumbeilor.
Vecinul meu de la tara, tine stupii la 10m de voliera porumbeilor. N-au nici o treaba unii cu altii.

Da, încurajatoare informație.
Mulțumesc și sănătate!
Alexandru.Chisinau

Mesajde MrFericitul » 03 Feb 2014, 23:36

Am ~30 de porumbei la 7m de stupina, si in 20 de ani nu a am vazut un porumbel cu o albina in gura :)
MrFericitul

Mesajde CATALIN » 03 Feb 2014, 23:42

MrFericitul scrie:Am ~30 de porumbei la 7m de stupina, si in 20 de ani nu a am vazut un porumbel cu o albina in gura :)

bravooo......bun venit pe forum ;)
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde pustu » 04 Feb 2014, 00:23

Alexandru.Chisinau scrie: Dacă oamenii mănâncă albine cu atât mai mult ...

poti sa dezvolti putin
merci
sanatate
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Porumbeii si albinele

Mesajde Alexandru.Chisinau » 04 Feb 2014, 06:58

MrFericitul scrie:Am ~30 de porumbei la 7m de stupina, si in 20 de ani nu a am vazut un porumbel cu o albina in gura :)

MrFericitul, în primul rând vă zic bine ați venit pe forum ! Văd că ați poștat primul comentariu în acest topic. Aici: viewforum.php?f=15 vă rugăm să vă deschideți un topic pentru prezentare. Sănătate! Privitor la porumbei, e bine că nu mănâncă albina. Dacă nu vă este greu să ne scrieți: ce fel de porumbei aveți? Ce fel de albină? Și câte familii? :) Dacă sunt zeci de familii probabil porumbeii realizează pericolul.
Dar albina moartă porumbeii mănâncă de pe lângă stupi cum fac d/e: găinușele? :)

pustu scrie:
Alexandru.Chisinau scrie:
Dacă oamenii mănâncă albine cu atât mai mult ...

poti sa dezvolti putin
merci
sanatate

Nu știu ce să mai zic, se știe că albinele le putem mânca căci sunt bune pentru sănătate. http://www.cultureunplugged.com/documentary/watch-online/festival/play/6375/Bee-Man Imagine http://www.greattravels.co.uk/travel/top-5-strangest-food-from-around-the-world/

Dacă noi le mâncăm cu atât mai mult mă gândesc că și păsările (în cazul nostru porumbeii) mănâncă albini. Sigur că nu le adoră ca prigoria dar nici nu știu dacă nu le atinge. Mi-ași dori să văd teze scrise pe tema dată și mai multe articole. Bănuiesc că în zborul dulce pe care îl fac porumbeii cu drag se hrănesc cu toate insectele ce zboară (inclusiv și cu albine în caz că cad la nimereală). Se vede că întrebarea aceasta nu a fost cercetată, și nu știu de ce, probabil că cu adevărat porumbeii nu fac mari probleme albinelor, și sunt prea rari cei ce cresc porumbei pe lângă albine. Am căutat să văd ce zic englezii, rușii, portughezii (că sunt destul de dezvoltați în apicultură), chiar și chinezii am căutat (prin translatorul google) să văd ce scriu, și mai mult ca românii pe nimeni nu am văzut să discute pe acest subiect (este un siteu ro pt crescătorii de porumbei, ei au atins acest subiect puțin).

Scrieți vă rog părerile voastre, întrebările, răspunsurile.
Mulțumesc anticipat.

Multă sănătate!
Alexandru.Chisinau

Mesajde B.K » 04 Feb 2014, 09:18

Am si eu si porumbei si albine , n-au nicio treaba.
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde viorel08 » 05 Feb 2014, 17:12

MrFericitul, în primul rând vă zic bine ați venit pe forum ! Văd că ați poștat primul comentariu în acest topic. Aici: viewforum.php?f=15 vă rugăm să vă deschideți un topic pentru prezentare. Sănătate! Privitor la porumbei, e bine că nu mănâncă albina. Dacă nu vă este greu să ne scrieți: ce fel de porumbei aveți? Ce fel de albină? Și câte familii? :) Dacă sunt zeci de familii probabil porumbeii realizează pericolul.
Dar albina moartă porumbeii mănâncă de pe lângă stupi cum fac d/e: găinușele? :)

pustu scrie:
Dacă oamenii mănâncă albine cu atât mai mult ...

poti sa dezvolti putin
merci
sanatate

Nu știu ce să mai zic, se știe că albinele le putem mânca căci sunt bune pentru sănătate. http://www.cultureunplugged.com/documentary/watch-online/festival/play/6375/Bee-Man Imagine http://www.greattravels.co.uk/travel/top-5-strangest-food-from-around-the-world/

Dacă noi le mâncăm cu atât mai mult mă gândesc că și păsările (în cazul nostru porumbeii) mănâncă albini. Sigur că nu le adoră ca prigoria dar nici nu știu dacă nu le atinge. Mi-ași dori să văd teze scrise pe tema dată și mai multe articole. Bănuiesc că în zborul dulce pe care îl fac porumbeii cu drag se hrănesc cu toate insectele ce zboară (inclusiv și cu albine în caz că cad la nimereală). Se vede că întrebarea aceasta nu a fost cercetată, și nu știu de ce, probabil că cu adevărat porumbeii nu fac mari probleme albinelor, și sunt prea rari cei ce cresc porumbei pe lângă albine. Am căutat să văd ce zic englezii, rușii, portughezii (că sunt destul de dezvoltați în apicultură), chiar și chinezii am căutat (prin translatorul google) să văd ce scriu, și mai mult ca românii pe nimeni nu am văzut să discute pe acest subiect (este un siteu ro pt crescătorii de porumbei, ei au atins acest subiect puțin).

Scrieți vă rog părerile voastre, întrebările, răspunsurile.
Mulțumesc anticipat.

Multă sănătate!

Porumbeii domestici ori-ce rasa ar fi nu se hranesc si nu se adapa in zbor.
viorel08

Mesajde popageorgian » 05 Feb 2014, 18:55

porumbeii si albinele nu au nimic in comun, dar ce pot spune despre porumbeii sport (voiajori de concurs) sunt alergati de albine in timpul zborului, daca vei tine pasaretul in voliere nu se intampla nimic ;)
http://popageorgian86.sunphoto.ro/

Un om cinstit este cea mai nobila lucrare a Lui Dumnezeu
popageorgian

Mesajde TDI » 05 Feb 2014, 19:31

Le plac florile de: castraveti, gogosari, ardei de toate felurile; mugurii tineri de la culturile menţionate mai devreme. În rest simpatici, la 9 familii de albine aflate la aprox 10 m de vreo 30 porumbei voiajori nu a fost nici o problemă pe parcursul a vreo 2 ani.
În rest... Mult succes!
TDI

Mesajde popageorgian » 05 Feb 2014, 20:21

imi pare rau ca nu am poze sa arat ce poate face o armata de albine contra porumbei/ sau un incident cu un stol de ciori care a trecut prin culoarul de zbor al stupilor la fl -soarelui.
http://popageorgian86.sunphoto.ro/floar ... 3/91407565

popageorgian

Mesajde popageorgian » 07 Feb 2014, 15:25

Alexandru.Chisinau scrie:Vă salut.

Un prieten dorește să-mi dea niște porumbei dar eu nu știu dacă se merită să-i iau căci consider că îmi vor mânca albinele și astfel îmi vor slăbi familiile și-mi va scade productivitatea.
Are cineva porumbei și albine într-o gospodărie ?
Cât de posibil este unui posesor de albine să crească și porumbei în aceeași curte ?

Sănătate!

Cu apreciere,
Alexandru

te-ai lamurit?

popageorgian

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE