Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cine au fost NEFILIMII ?

Mesajde peterneamt » 04 Feb 2014, 13:24

Amedeo imagineazăţi că pentru 99% din oameni ''subconştientul uman e predominant religios'' şi puţini sunt cei ce caută o altă faţă a adevărului
şi dacă e democraţie înseamnă că noi suntem Nebunii....... :D
peterneamt

Mesajde modigliani » 04 Feb 2014, 13:41

peterneamt scrie:Amedeo imagineazăţi .....

Nu-mi imaginez ...... STIU !!!

Insa hai sa nu dam conotatii religioase topicului .....
Ramanem la Niphilimi , orice-or fi fost astia . Ca de fost ..... au fost sigur ! Tre' sa porti ochelari de cal ca sa ignori cu buna stiinta atatea si atatea artefacte colosale , temple si piramide imposibil de construit pentru specia umana chiar si cu tehnologiile de astazi , etc .......
modigliani

Mesajde akmm » 04 Feb 2014, 14:28

modigliani scrie:cica omu' e p-acilea de doar fo 6000 de ani , de cand ii indruga P.P. despre "Blibie" .........

Nu fix de 6000 de ani ci injur de 6000 de ani.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde proapis13 » 04 Feb 2014, 15:10

Imi adusei aminte de alte piraminde despre care putini stiu si foarte putini scriu
Cati dintre cei ce citesc pe aici au aflat ca in China se gasesc mai multe piramide decat in Egipt si mult mai inalte si mai late???
Australia concureaza si ea la capitolul piramide cu cateva zeci de bucati....
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde modigliani » 04 Feb 2014, 17:01

akmm scrie:
modigliani scrie:cica omu' e p-acilea de doar fo 6000 de ani , de cand ii indruga P.P. despre "Blibie" .........

Nu fix de 6000 de ani ci injur de 6000 de ani.

Se pare ca oricat incerc sa evit , topicului asta ii este dat sa alunece inspre discutii cu tenta religioase .....

Fie si asa ..... Insa-mi doresc mult sa putem discuta la obiect , cu argumente LOGICE , NU CU CITATE DIN BIBLIE , etc ......

.........................................

Concret , presupunand prin absurd ca D-zeu a creat primul om acum (in jur de) 6000 ani - este ceea ce sustine Biblia - nu am cum sa nu ma intreb cine oare , ce indivizi sau civilizatie suficient de AVANSATA incat sa cunoasca arhitectura la un nivel ce pe noi , acum , ne umileste efectiv , a construit aceste capodopere si/sau megaliti datati fara putinta de tagada cu peste 10 - 25 000 ani in urma ?

Cu tot respectul , pur si simplu nu (mai) pot accepta orbeste scrieri si afirmatii biblice care efectiv se contrazic pe sine !
Nu afirm aici ca Biblia s-ar insela . Afirm - si nu este singurul topic in care-o fac - faptul ca este posibil ca in atatea mii de ani in care Sfintele Scrieri s-au aflat la cheremul manuitorilor si departe de nestiutorul de carte sa fi fost ..... "masluita" .
Cand spun "masluita" nu spun mai mult decat ca a fost falsificata inspre beneficiul puterii , cu scopul de-a prosti si conduce prostimea .

Ramane intrebarea , ca totusi sa ramanem in topic , cine-s autorii acestor edificii colosale cu vechime mult peste cea a omenirii ?
modigliani

Mesajde modigliani » 04 Feb 2014, 18:05

cornelioandanciu scrie:Modi, zici ca la sfarsit discutiile o dau in religie?Nu cumva Dumnezeu vrea sa se apropie de tine? Incearca sa te apropii si tu de El.Sa vezi ce vrea! Pe bune!

Cornele , eu sunt deja cu Dumnezeu in suflet . Doar ca-L percep altfel decat practicantii crestini .
Iar faptul ca discutia aluneca inspre religie , in acceptiunea mea sunt doua moduri de-a o face :

- In a accepta orbeste credinta ( iar despre asta poate am sa vorbesc mai incolo )
- sau prin a incerca sa deslusesc acea credinta fondata pe o Biblie plina de inadvertente si presarata cu foarte mult ilogic ..... Si-am spus ce factori banuiesc c-au stat la baza acestui lucru .

Ori , daca in cel de-al doilea caz se poate intampla sa am dreptate , ei bine , eu sunt singurul de-aici ce se tot chinuie sa se apropie de Dumnezeu cu intelegerea . Apropierea de Dumnezeu , repet si insist , este posibil sa fie facuta si altfel decat in maniera unanim acceptata ca fiind valabila .
Daca cumva , prin atatea semne de intrebare pe care mi le ridic neacceptand neconditionat niste termeni morali impusi de Biserica ( atentie , de Biserica , nu de Biblie ! ) tocmai eu gasesc drumul spre adevaratul Dumnezeu ?

Biserica spune tembel "Crede si nu cerceta" . Este un indemn la tembelism benevol .
Biblia spune exact pe dos ......

Iar eu , ca sa-i savarsesc opera Tatalui meu , pe langa cele cu care-am fost inzestrat la nastere ma aflu in perpetua cautare , cercetare .
te-ai gandit ca este posibil sa-L fac mandru ?

De-aici nevoia de-a ma intreba ce-i cu Niphilimii astia ( si altele ) . Am spus mai sus , o alta civilizatie a existat FARA DOAR SI POATE inaintea noastra . semne sunt peste tot , numa' bune de luat in seama , numa' bune de luat "la puricat" .
Nici chiar Dumnezeu daca acum se coboara si-mi cere sa renunt la a ma mai intreba ce-i cu acestea ..... eu n-am sa ma opresc .
modigliani

Mesajde proapis13 » 04 Feb 2014, 18:28

Cititi aceast articol iar cei ce nu cred ce scrie ii rog sa se deplaseze personal in locurile pomenite aici
Retineti si ce a scris un mare cercetator american despre actualul teritoriu al Romaniei
http://esoterism.ro/ro/civmareaneagra.php
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde modigliani » 04 Feb 2014, 18:39

cornelioandanciu scrie:In primul capitol al Bibliei se face referire la niste fiinte care s-au coborat pe pamant si s-au imperecheat cu femeile oamenilor

Ei , bun ! Aia-s Niphilimii ! ;)
Insa ce-au facut ei p-acilea pe pamant e de cercetat !

cornelioandanciu scrie:Deci stim cu siguranta un lucru:Ca nu stim mare lucru!

Si cine ne tine sa ne straduim sa aflam mai multe sau sa aprofundam ? Dumnezeu ? Biblia ? Credinta ? Biserica ? ..... Nu cred .

Blamez insa lipsa de interes si afundarea "oarba" in credinta .

........................................................

Paradoxul crestinismului , sau cea mai mare greseala a acestuia , este c-a inoculat credinciosilor ca "Daca ceva anume nu-i mentionat in Biblie , ei bine domle , acel ceva ..... nu exista ! " Ba mai mult , a inoculat acestora faptul ca a te intreba despre acel ceva echivaleaza cu blasfemia !
Ce dracu , Inchizitie nu mai e demult ! Suntem in mileniul III ! :shock: :shock: :shock:

In mileniul III fiind , pentru mine Biblia ( cum e scrisa ) si Biserica ( dupa cat bate campii ) mi-au ajuns ca niste botosei de pe cand eram la gradinita , gasiti in pod si cu care ma pui sa ma incalt .
modigliani

Mesajde modigliani » 04 Feb 2014, 18:51

modigliani scrie:"Daca ceva anume nu-i mentionat in Biblie , ei bine domle , acel ceva ..... nu exista ! "

Edificator in sensul asta este bancul cu taranu' care vine la oras cu oua .....

Le vinde pe toate mai repede decat credea . Pe la 13 00 avea taraba goala , iar trenul spre casa pleca abia pe la 19 00 . Gandind c-o sa se plictiseasca intreaba lumea cam ce-ar putea face el la oras pana la ora aia . O cucoana il trimite la Zoo .....

Ajunge la Zoo , ia bilet si intra . Priveste mirat toate dobitoacele ciudate inchise-n staule sau colivii . Ajunge la un moment dat la tarcul girafei . Uluit beleste ochii , da cusma pe ceafa si se uita-n sus !!!

Se uita el la girafa o ora , ..... se uita doua ore , ..... se uita trei ore , ...... dupa care coboara ochii , da cusma pe frunte si decreteaza hotarat :
"Nu ! .... Asa ceva n-are cum sa se egziste ! Amu tre' sa plec la gara , sa nu pierd tzugu'.
modigliani

Mesajde akmm » 05 Feb 2014, 12:31

Ce Doamne iarta-ma e atata tensiune.Am scris expre ,,injur'' si nu ,,in jur''.Incercam sa fac o gluma.
In fine.Atitudinea de mai jos mi se pare gresita.
modigliani scrie:- In a accepta orbeste credinta ( iar despre asta poate am sa vorbesc mai incolo )

Nimeni nu face nici o concesie nimanui, cu atat mai putin Lui Dumnezeu, ,,acceptatnd'', orbeste sau nu.E vorba pur si simplu de un soi de resemnare fireasaca, expresie a neputintei firii omenesti.E ca atunci cand incerci sa raspunzi ca Iov la intrebarea : ,,4. Unde erai tu, când am întemeiat pământul? Spune-Mi, dacă ştii să spui.''( http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=42&cap=38 )
akmm

Mesajde modigliani » 05 Feb 2014, 17:06

Pai in primul rand l-as sfatui s-o lase mai "usor" p-aia cu "eu am intemeiat Pamantul" . I-as explica ca asa cum eu nu mai cred in Mos Craciun de pe la 6 ani , tot asa ar trebui sa cam "up-gradeze" explicatiile cu care-a aburit atata lume pret de milenii ......

In al doilea rand , odata lamurit primul , l-as intreba unde-a fost El pe cand predecesorii nostrii , acele civilizatii super dezvoltate ctitoreau p-acilea pe Pamant toate astea de ne da noua "cu zecimale" cand ne uitam la ele .
modigliani

Mesajde modigliani » 05 Feb 2014, 17:16

Forumul asta este absolut arhiplin de topicuri cu si despre religie , si cu dezbateri pe tema asta ....... S-a discutat si s-a rasdiscutat la "Mit sau Adevar" vre-un an jumate si nu s-a ajuns la niciun consens . Ce-ar fi sa incercam o alta abordare ?

Iata-ne acum intr-un topic ce (ipotetic) n-are nicio legatura cu credinta . Sau urmeaza sa descoperim . Evident , nu am pretentia ca o vom face noi aici , dar dam drumul unei discutii despre aceasta privita din alt unghi , cu alta mentalitate . In sensul asta v-am rugat mai sus :

modigliani scrie: ..... Insa-mi doresc mult sa putem discuta la obiect , cu argumente LOGICE , NU CU CITATE DIN BIBLIE, etc ......

...................................................................................................................

Akmm scrie:E ca atunci cand incerci sa raspunzi ca Iov la intrebarea : ,,4. Unde erai tu, când am întemeiat pământul? Spune-Mi, dacă ştii să spui.''

Cu asta ce facem ?
Personal , fara sa incerc sa aduc vreo ofensa cuiva sau Bibliei in sine , asta este un alt verset aiuristic sau cu sens ascuns . Nu-nteleg nimic din el , iar mie nu-mi demonstreaza absolut nimic . Si n-am de gand s-o iau de buna doar pentru ca-i scrisa-n Biblie ...... .

Insa ia sa-mi raspunzi tu mie acum , daca Dumnezeu , din nevoia de-a impune amaratilor din vechime , efectiv le bate campii precum ca El este creatorul Pamantului ?
Sarmanii ****** de pe-atunci ..... cu ce sa-l contrazica sau sa dovedeasca faptul ca nu-i asa ?
modigliani

Mesajde proapis13 » 05 Feb 2014, 17:47

Pictore,mi-adusei aminte ca pe undeva prin Babilon pe o fresca apare un ,,nephilim'' cu aripi ce tine intr-o mana ceva ca o gentuta/galetusa ,iar in cealalta ceva ca un con de pin;ce m-a intrigat in poza asta este ceasul purtat la mana,ce le trebuiau lor ceas daca erau nemuritori ???
Acestia erau condusi de Anunaki,si unii si altii se regasesc in scrierile sfinte insa toate referintele despre ei NU au fost introduse in Cartea Sfinta

Pentru potolirea curiozitatii unor colegi mai credinciosi decat PAPA,a fost creat un forum unde se dezbate si pe tema asta
Pot sa treaca si pe acolo macar din curiozitate ; iata adresa
http://forum.martorii-lui-iehova.ro/ind ... 6a87a5428&
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=& ... QusZaFBZew
proapis13

Mesajde modigliani » 05 Feb 2014, 18:11

Unde dracu i-ai gasit pe neghiobii aia , frate ??? :shock: :shock: :shock:
Daca d-au p-acolo cu copy-paste ..... ard Aiaieu' !

.................................................

:lol:
Da' fii atent ce ranguri de forum au :

- Administrator Slujitor auxiliar
- Membru al Corpului de Guvernare
- Slujitor auxiliar
- Pionier special
- Pionier regular
- Vestitor botezat
- Vestitor nebotezat
- Bătrân de congregație
- Persoană interesată
- Supraveghetor de zonă

Astia ori sunt retarzi , ori se cred in Razboiul Stelelor !
modigliani

Mesajde peterneamt » 05 Feb 2014, 22:25

:roll:
peterneamt

Mesajde akmm » 06 Feb 2014, 14:15

modigliani scrie:Iata-ne acum intr-un topic ce (ipotetic) n-are nicio legatura cu credinta . Sau urmeaza sa descoperim . Evident , nu am pretentia ca o vom face noi aici , dar dam drumul unei discutii despre aceasta privita din alt unghi , cu alta mentalitate . In sensul asta v-am rugat mai sus :

Mi se pare un pic eronat sa spunem ca acest topic nu este religios.
De unde stim noi de Uriasi daca nu din Biblie?
akmm

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE