Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

ascutit cutite abricht

Mesajde Rise » 05 Feb 2014, 23:03

Stie cineva cum pot ascutii cutitele de abricht?
Tin sa mentionez ca imi imprumuta un vecin abricht-ul lui dar omul nu prea la folosit,si trebuiesc actutite cutitele,stie cineva vreo metoda prorie de ascutit?
Rise

Re: ascutit cutite abricht

Mesajde Ioan Guist » 05 Feb 2014, 23:07

Ca sa gasesti o ascutitorie specializata in orasul tau, vorbeste la o tamplarie mai mare si intreaba-i unde ascut ei cutitele de abricht si panzele de circular.
In Sibiu stiu unde se ascute bine. :P
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Rise » 05 Feb 2014, 23:13

dar numai la ascutitoarea aceia speciala se poate ascute?ceva gen polizor,mai d-ale casei asa nu exista vreo modalitate?
Rise

Mesajde CORNEL V. » 05 Feb 2014, 23:21

Eu ascut cutitele de la abric la un tamplar la polizor si nu am treaba...bine,nu lucrez nici industrial...dar te poti barbieri cu ele
CORNEL V.

Mesajde Rise » 05 Feb 2014, 23:32

CORNEL V. scrie:Eu ascut cutitele de la abric la un tamplar la polizor si nu am treaba...bine,nu lucrez nici industrial...dar te poti barbieri cu ele

ma gandeam sa le ascut eu la polizor,am gasit sa le ascut,dar cere pe 3 cutite 100-150 lei si nu mi-se pare convenabil,mai pun 150 lei si mai iau jumatate de metru de scandura.Nu vreu sa fiu interpretat gresit dar nu cred ca aceste cutite se pot ascute doar cu o masina speciala.
Rise

Mesajde delorin I » 05 Feb 2014, 23:33

Buna intrebare! Eu am cumparat un accesoriu la abricht de ascutit cutitele...habar nu am cum se foloseste! Daca am sti ce cautam, sigur am gasi pe you tube...dar deja e vorba de alt nivel de engleza!
P.S. Nici nu l-am vazut inca!:)
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde cristian bh » 05 Feb 2014, 23:45

Cred ca iti dai seama si singur de diferenta dintre un ascutit la o masina conceputa special pt asa ceva ,care le ascute pe toate odata ,la unghiul corespunzator si anume cutitele sunt prinse intr-un dispozitiv si piatra trece dea lungul lor SAU
ascutirea dupa ureche, mai mult sau mai putin muzicala.
De multe ori meserias sinonim carpaci,si taratzea iese mai scumpa ca faina,asa ca alegerea iti apartine.
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde Rise » 05 Feb 2014, 23:53

cristian bh scrie:Cred ca iti dai seama si singur de diferenta dintre un ascutit la o masina conceputa special pt asa ceva ,care le ascute pe toate odata ,la unghiul corespunzator si anume cutitele sunt prinse intr-un dispozitiv si piatra trece dea lungul lor SAU
ascutirea dupa ureche, mai mult sau mai putin muzicala.
De multe ori meserias sinonim carpaci,si taratzea iese mai scumpa ca faina,asa ca alegerea iti apartine.

imi imaginez ca lucrarea aceasta va fi facuta in mod profesional,dar nu lucrez,dupa cum a spus si CORNEL V. nici eu nu lucrez la nivel industrial,acolo..sa imi fac treaba.
Rise

Mesajde cristian bh » 05 Feb 2014, 23:59

Rise scrie:

ma gandeam sa le ascut eu la polizor,am gasit sa le ascut,dar cere pe 3 cutite 100-150 lei si nu mi-se pare convenabil,mai pun 150 lei si mai iau jumatate de metru de scandura.Nu vreu sa fiu interpretat gresit dar nu cred ca aceste cutite se pot ascute doar cu o masina speciala.

Nici poveste asa ceva domnule ,cu banii astia iti iei noi noute si ascutite gata,......La ascutit intre 2 si maxim 3 lei la 10 cm ,
Nu spune nimeni ca nu se pot ascuti si altfel ,de obicei acei meseriasi au facut un dispozitiv de prind cutitul in el si il plimba pe piatra la acelasi unghi si in linie dreapta.DAR sa zica cineva ca tine cutitele in mana si le ascute la polizor ,le scoate nichel,io uno ,NO COMENT.
cristian bh

Mesajde Rise » 06 Feb 2014, 00:18

nu stiu sigur ce dispozitiv au,eu am luat legatura cu ei printr-o alta persoana si persoana respectiva mi-a spus ca lucrarea face intre 100 si 150 de lei.asa m-am gandit si eu...ce naiba le face de 150 de lei?si ma gandesc ca daca ai putina mana de"meserias carpaci" eu cred ca vor iesii si la polizor,nici sa iasa masa de biliard,dar nici sa rupa scandura.cutitele sunt doar ruginite,ultima data s-a tras niste scanduri de gard(asa a spus vecinu')mai agata din cand in cad,dar ma gandeam ca daca il mai "ajut si eu putin la polizor" poate nu mai iese asa.
Rise

Mesajde cristian bh » 06 Feb 2014, 00:50

Ce intelegi tu prin tras la polizor,sper ca nu te gandesti la ala electric
UITE CA VOIAM SA TRAG PE DREAPTA DA MAI STAU UN PIC
cristian bh

Mesajde Rise » 06 Feb 2014, 01:21

cristian bh scrie:Ce intelegi tu prin tras la polizor,sper ca nu te gandesti la ala electric
UITE CA VOIAM SA TRAG PE DREAPTA DA MAI STAU UN PIC

pai am un polizor cu un suport fix si drept in fara pietrei de polizat si ma gandeam sa tin cutitul perpendicular cu piatra polizolului si exact pe unghiul care a fost ascutit(cred ca de 45 de grade si o miscare de stanga-dreapta adica pe toata suprafata cutitului.
Rise

Mesajde cristian bh » 06 Feb 2014, 01:35

Io iti zic sa nu te grabesti ca unghiu sigur nu-i la 45 gr da acuma ii tarziu si mai sunt zile nb
cristian bh

Mesajde Ioan Guist » 06 Feb 2014, 09:45

Rise scrie:nu stiu sigur ce dispozitiv au,eu am luat legatura cu ei printr-o alta persoana si persoana respectiva mi-a spus ca lucrarea face intre 100 si 150 de lei.asa m-am gandit si eu...ce naiba le face de 150 de lei?si ma gandesc ca daca ai putina mana de"meserias carpaci" eu cred ca vor iesii si la polizor,nici sa iasa masa de biliard,dar nici sa rupa scandura.cutitele sunt doar ruginite,ultima data s-a tras niste scanduri de gard(asa a spus vecinu')mai agata din cand in cad,dar ma gandeam ca daca il mai "ajut si eu putin la polizor" poate nu mai iese asa.

Se vede ca hotararea e luata inainte de a posta in subiect.

Treaba cu ascutitul din ...mana e mai complicata decat pare.Materialele de aschiere sunt de regula mai pretentioase.
Viteza de rotatie a pietrei de polizor, suprafata de contact, granulatia ,unghiul, timpul de actionare,sunt doar cativa factori pe care meseriasul le tine in frau.
Oricare dintre acsti factori se neglijeaza duce la o calitate inferioara a operatiei.Si nu costa 1500 ron!! Ci 1500 euro :lol: Atat costa nou.Tot utilajul.

Da, se poate ascutii si in garaj la polizor.Si da te poti barberii cu el .Da numai pe un obraz ca e deja stirbit. :lol:
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde adrian.vintila » 06 Feb 2014, 12:34

Eu ascut tot la Asco Tools. De fapt tot de acolo si cumpar ce am nevoie. Sunt din Codlea, Brasov dar le poti trimite prin curier.
Nu mai stiu cat costa ascutitul dar trei cutite 18%HSS lungime 50 cm (calitate extra) costa in jur de 250 ron. Ascutitul probabil max 20 ron bucata
adrian.vintila

Mesajde robert gua » 06 Feb 2014, 12:56

Am ascutit eu 3 cutite abric, 2 panze circular si 2 freze cu 55 lei toate. Ascutitorie profesionala, 2 oameni in varsta ... dar aveau scule de-ti ascuteau si acul.
Din mana sigur le strici, toate trebuie ascutite la acelasi unghi si trebuie sa aiba fix aceeasi latime , ca altfel va avea trepidatie axul.
robert gua

Următorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE