Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Inca un incepator...

Mesajde delorin I » 06 Feb 2014, 23:10

Am avut hraniri de completare cate 5 kg de roi! Pe langa ce mai aveau! NU tot ce e acolo este rezultatul inmultirii prin exces de divizare! NU am facut asta! Sunt in cea mai mare parte cumparate! Drept am belit-o pe mana mea! NU am accesat fonduri! Tot ce am facut este suta la sunta din banii mei! Corect! Asta stiu! Ce nu stiu este ce as fi putut face in cazul de mai sus!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde dorindafi » 06 Feb 2014, 23:16

delorin I scrie:Acum urmeaza o serie pe care proapis le ar posta la concurs si ar intreba: ce avem noi aici? 2 din aceste poze demonstreaza miile de randuri scrise si care se constituie in teorie! Trist dar adevarat acum experimentam teoria.....

frumoase , frumoase ce mai incolo-ncoace . vad ca pozele se shi maresc , se shi micesc , ai dat dracu aparatu :lol:

AI SCRIS : ,, din aceste poze demonstreaza miile de randuri scrise "
ZIC EU : shi putzinele citite
dorindafi

Mesajde alt stupar » 06 Feb 2014, 23:16

delorin I scrie:Am avut hraniri de completare cate 5 kg de roi! Pe langa ce mai aveau! NU tot ce e acolo este rezultatul inmultirii prin exces de divizare! NU am facut asta! Sunt in cea mai mare parte cumparate! Drept am belit-o pe mana mea! NU am accesat fonduri! Tot ce am facut este suta la sunta din banii mei! Corect! Asta stiu! Ce nu stiu este ce as fi putut face in cazul de mai sus!

sa bagi STUPI in iarna, aia ai fi putut face !
cand pui la iernat nuclee de alea de ai tu acolo, poti sa-i invelesti in sapte polistirene... tot dracul ala e...
Cat zici ca le-ai dat ? 5 kile ? Eee... pai da, ca zaharul trebuie administrat cu portia... n-au voie sa mance mai mult decat e ratia...e scump al naibii kilu... bre, la ce va intindeti la stupi mai multi decat va permiteti ? Nu-ti era bine sa-i fi bagat in iarna pe jumatate ca numar dar vii si sanatosi si dublu ca popor in lada ???
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde delorin I » 06 Feb 2014, 23:19

Nu a mai fost timp...am folosit la ultimele 2 hraniri cate 2 hranitoare de 500 ml ca sa realizez macar 5 kg la 15 septembrie!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 06 Feb 2014, 23:19

Daca ramele alea le-ai cumparat au fost ,,umflate'' de catre vinzator...
Aranjarea cuibului si a rezervelor a fost facuta dupa ureche iar completarea a fost la limita....
Atata ma vazut eu din foto prezentate..
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde delorin I » 06 Feb 2014, 23:21

dorindafi scrie:
delorin I scrie:Acum urmeaza o serie pe care proapis le ar posta la concurs si ar intreba: ce avem noi aici? 2 din aceste poze demonstreaza miile de randuri scrise si care se constituie in teorie! Trist dar adevarat acum experimentam teoria.....

frumoase , frumoase ce mai incolo-ncoace . vad ca pozele se shi maresc , se shi micesc , ai dat dracu aparatu :lol:

AI SCRIS : ,, din aceste poze demonstreaza miile de randuri scrise "
ZIC EU : shi putzinele citite

Crezi ca cititul imi lipseste? Eu cred ca nu! Daca o spunem doar sa aruncam cu piatra...e altceva!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde dorindafi » 06 Feb 2014, 23:27

delorin , aici suntem colegi shi asha vom ramine
e posibil sa nu ne vedem niciodata , e posibil sa ne vedem
vorbesc in numele meu - eu am scris ceace am vasut

sa ai viatza shi vin la gheatza
dorindafi

Mesajde State » 06 Feb 2014, 23:29

Un sentiment naspa... :(
Lasa ca faci altele, nu-i un capat de tara.
Calea batatorita e cea mai scurta si cea mai buna. Expresia "Cititi ma cartile de pana in '89" ti se pare cunoscuta ? ;)

PS: vii sambata ?
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde Florin Dobre » 06 Feb 2014, 23:47

Florine, cunosc sentimentul.
Bine ar fi sa nu fi murit degeaba.
Vinovatul e unul singur. Daca accepti asta, vei continua.
Daca nu, vorba ceea...cand ai o problema si ai pe cine da vina, problema e rezolvata.

p.s. Mortalitati nu sunt numai la tine. Putini au taria de caracter sa se expuna . ;)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde pustu » 07 Feb 2014, 02:04

in 2012 mi-au murit 5 , adica toti. am mai cumparat 6
in 2013 mi-au murit 2
''pur si simplu s-au topit'' [sa traiesti nea japonese] pana sa vina iarna
m-am hotarat : nu ma las , ceea ce i-ti doresc si tie
acu nu te mai gandi la ei . tine-i pe ceilalti in turte , portii duble . ia zi : ai gasit cutitele la abric ? or fi pe la motor :lol: :lol:

Florin Dobre scrie:p.s. Mortalitati nu sunt numai la tine. Putini au taria de caracter sa se expuna . ;)

si daca se expun ce primesc ?!
dorindafi scrie:sal. colegu pustu
sa expui un asemenea film e greu digerabil pt cei care au avut bunavointza sa vizioneze ceace ai postat

ps : sa traiesti nea Dorine . ma bucur ca ti-a mai trecut din greata :lol:
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde BUNKA » 07 Feb 2014, 02:33

alt stupar scrie:si ?
La ce te asteptai ? Sa curga numai lapte si miere ??? Miere vad ca a curs... prin centrifuga aia de ti-ai cumparat-o... i-ai stors pana dracu i-o luat !
Hotaraste-te !
Esti muiere... stai atunci si boceste si blestema-ti nenorocul si nesansa !
Esti barbat ? Aaaa... pai daca-i asa, strange din dinti, vezi undea-i dat cu bata-n balta (ca ai dat, nu gluma !) si ia-o de la capat, nene !

Cum ziceam, hotaraste-te !

Aicea mi-ai placut maxim...asa e, nu sunt putini cei care au trecut prin chestii mai grele...stupine incendiate, distrugeri, accidente etc..sau greseli grave care au produs mortalitati masive..cine are sange in instalatie si merge mai departe si invatza din greseli nu se lasa...cine nu..abandoneaza sigur, mai ales ca "jocul" asta de-a albina si albinaritu` de la un nivel incolo e pe bani multi.
Trebuie incurajat...Delorine, trebuie mancare tata, astea sunt ca orice animal..au mancare o mai imping si maine...nu au, inchina steagu` ca "e si ele fiintze vii"..
Eu cred ca o sa-ti treaca supararea si mai mult..cred ca o sa inveti din asta sa bagi albina tanara, suficienta, bine stransa, bine hranita proteic adica grasa (vezi ca e un topic la hranirea artificiala...albine grase)..si bine despaduchite..si o sa fie OK !!

PS Imi place motoul tau...sper sa te ghidezi dupa el !!
BUNKA

Mesajde Florin Dobre » 07 Feb 2014, 03:00

pustu scrie:
Florin Dobre scrie:p.s. Mortalitati nu sunt numai la tine. Putini au taria de caracter sa se expuna . ;)

Au ocazia sa primeasca un dus rece. ;)
E mare lucru sa fii capabil sa-ti accepti greselile, sa mergi mai departe si sa incerci sa nu le mai repeti. Nu toti pot face asta...ca da prost la imagine. E mai dulce sa dai bine in poza.
Depinde ce conteaza mai mult pentru fiecare: imaginea sau realitatea.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde BUNKA » 07 Feb 2014, 03:10

Florin Dobre scrie:
pustu scrie:

Au ocazia sa primeasca un dus rece. ;)
E mare lucru sa fii capabil sa-ti accepti greselile, sa mergi mai departe si sa incerci sa nu le mai repeti. Nu toti pot face asta...ca da prost la imagine. E mai dulce sa dai bine in poza.
Depinde ce conteaza mai mult pentru fiecare: imaginea sau realitatea.

Eu mi-am bulit imaginea pt totdeauna :lol: in 2011 spre 2012 cand AM UCIS 49 de colonii ! :oops: :x
Recunosc si SPER ca nu mai fac..dush mai rece ca ala..nu mi-am facut niciodata !!
Si al dracu` de costisitor...
BUNKA

Mesajde Florin Dobre » 07 Feb 2014, 03:12

O sa razi...tocmai ti-am citit experimentul cu coloniile mamut. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde BUNKA » 07 Feb 2014, 03:23

Florin Dobre scrie:O sa razi...tocmai ti-am citit experimentul cu coloniile mamut. :D

EE...nu ca le-am facut mari a fost problema...le-am lasat la tei dupa culesu` de tei intr-o zona unde speram sa mearga faneatza...mi-o luasem de multe ori la floare dar niciodata asa cum am luat-o acolo...la floare mai bagau un polen, mai nu stiu ce, putintel nectar...o mai lungeam, dar acolo a fost CRIMA...a mers faneatza o saptamana dupa care s-a taiat, si au stat in seceta ...foame tata la greu, si am ramas acolo cu ei o luna cu un amic stupar experimentat..el 200 eu vo` 40-50..la mine au incetat cu puietu` din vreme, am intrat cu albina batrana, polen in natura nexam...corp gras yoc, de asta-s paranoia acum cu proteina, cu turta proteica de toamna :mrgreen: ...si pina in decembrie au rezistat, din ianuarie..s-au carat pe rand toti...am facut si eu curat prin lazi, am inspirat adanc si...am mers mai departe !!
La amicul meu din 200 au picat 100 si supravietuitorii la salcam erau 2 pumni de albine...abia le-a tinut in viatza...
Intre timp am trecut si printr-o operatie, 6 luni de recuperare, cat de cat fara efort, fara munca, fara bani...stii cum e, cand vin astea..vin gramada!!
Ideea e sa-ti pastrezi mintile, ca asa cum vin asa si trec :mrgreen:
Si din chestii de genul asta ori iesi mai puternic psihic vorbind, ori ajungi la nebuni..

Asa ca...Delorine, sau Florine...nu dispera, se poate si mai rau..
Ultima oară modificat de BUNKA pe 07 Feb 2014, 03:27, modificat 1 dată în total.
BUNKA

Mesajde Florin Dobre » 07 Feb 2014, 03:27

La nebuni nu mai au locuri...m-am interesat. :D
Deci nu-i decat o varianta...inainte ca rusu. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?