Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA VIDEOCLIPUL SAPTAMANII

Pune aici un videoclip apicol interesant , gasit pe net sau facut de tine.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Berea din bucatarie

Mesajde MyBees » 19 Apr 2011, 15:16

Colegi! Nu disperati! Daca nu ne iese cu apicultura, putem oricand sa ne facem berari! :D

WilliamsWarn, o companie din Noua Zeelanda propune un dispozitiv care transforma consumatorul in producator– o minifabrica de bere care intr-o saptamana livreaza consumatorilor 23 de litri de bere produsa in bucataria proprie: link businessmagazin.ro

"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Re: Berea din bucatarie

Mesajde johnysibiu » 11 Mar 2012, 01:06

Zici ca face nave spatiale.Eu fac bere singur acasa si n-am nevoie decat de doua oale de 25 del si o dimigeana. Rezulta o bere lafel de clara si chiar mai buna avand in vedere ca ei o fac din extract de malt, adica din conserva.
Cand lucrurile merg prost si, cineva se bucura, inseamna ca stie pe cine sa dea vina. -Murphy-[list=][/list]
johnysibiu

Mesajde liviu1965 » 11 Mar 2012, 09:19

johnysibiu scrie:Zici ca face nave spatiale.Eu fac bere singur acasa si n-am nevoie decat de doua oale de 25 del si o dimigeana. Rezulta o bere lafel de clara si chiar mai buna avand in vedere ca ei o fac din extract de malt, adica din conserva.

Spune si tu reteta....... daca nu e secret
liviu1965

Mesajde johnysibiu » 18 Mar 2012, 00:27

Berea se bea la "cafenea" (discutii despre orice) acolo am dezbatut deja subiectul.
Cand lucrurile merg prost si, cineva se bucura, inseamna ca stie pe cine sa dea vina. -Murphy-[list=][/list]
johnysibiu

Mesajde MyBees » 18 Mar 2012, 01:40

johnysibiu scrie:Berea se bea la "cafenea" (discutii despre orice) acolo am dezbatut deja subiectul.

Eu o beau la berarie :)

johnysibiu scrie:Berea se bea la "cafenea" (discutii despre orice) acolo am dezbatut deja subiectul.

Da, cu un an mai tarziu decat aici ;)
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde liviu1965 » 19 Mar 2012, 20:56

De ce nu dati reteta fir-ar voi sa fitzi de ....cei ce o cunoasteti
Sadicilor.

Va blestem sa aveti buzele uscate, cand va e sete sa nu puteti bea, cand dormiti sa avetzi cosmaruri.

Postati reteta ca va bantui.
liviu1965

Mesajde alx1978 » 21 Mar 2012, 11:27

"15 l apa, 1 kg malt de orz, 1 kg porumb boabe, 600 g zahar, 10 g frunze hamei, 40 g drojdie bere
Se fierbe maltul si porumbul in apa, in vas emailat. Dupa 4 ore se adauga hameiul pus intr-un tifon, se fierbe 20 min dupa care se scoate din vas. Se strecoara berea in alt vas, se adauga zaharul,iar cand s-a racit la 30 grade se pune drojdia si se amesteca bine. Se lasa cam 2 zile la rece, se trage in sticle, se dopuiesc si se leaga peste dopuri cu tifon sau sfoara si se dau la rece. Se poate consuma dupa 24 ore."

"La 15L de apa puneti 2 borcane de 400gr de orz prajit, hamei vreo 50gr, 150gr boabe de porumb.Lasati sa fiarba pana porumbul este fiert si orzul desfacut.Strecurati berea, undulciti cu 500gr de zahar, o esenta de rom apoi lasati sa se raceasca.Cand e ca apa de vara dizolvati 50gr de drojdie intr-o cana cu apa calduta(ca la maia),amestecati cu berea si o puneti in sticle si o dati la rece.Daca vreti sa nu faca multe spume puneti cate 3 boabe de orez in fiecare sticla."

http://www.fabrica-de-bere.ro
alx1978

Mesajde SummerCat » 07 Feb 2014, 15:24

Acum ceva ani (si vreo doi la rand) am facut faimoasa bere de casa...
Anul asta, cre' ca ma incumat iara, ca sa ma bag la ceaune, mai vedem..

Macar un un minim-minimorul 60 de litri per sarja ("de "must") la asta trebuie socotite ingredientele.
Ca sa-ti iasa treaba multa si buna, ca pofticiosii se aduna, o sa vedeti voi :)
Mai raman pe fund si drojdiile si tre' sa le dai deoparte...
Deci excesiv de mult nu-ti ramane.
Plus ca n-ai cum sa faci dintr-o data cantitatea asta, ca se umfla, n-ai cum s-o racesti rapid...deci trebuie s-o imparti si s-o faci in mai multe microsarje.

Sunt cam multicei pasii si e ceva de munca la ea, aviz puturosilor..

Si va mai zic ca arata ca dracu' gol :lol: de cand se incepe cu amestecarea ingredientelelor si pana la faza cu racirea rapida.
Atunci la racire poti sa zici ca intrezaresti ceva din frumusetea berii, dar momentul ala nu dureaza mult : ca atunci apar primele bule sub forma de gulerase si sunt frumusele foc!
Si alea dispar, se tulbura si iara mai e de asteptat pana fermenteaza...apoi inca o pritocire suplimentara daca vrei o bere cristalina..

Mai vrea cineva s-o faca acuma ? hahaha :)
Viata fara belele, numai lapte si miere !
SummerCat

Mesajde joohny » 07 Feb 2014, 18:05

VA salut.Nu fac anti reclama insa berea este ce-a mai proasta bautura.E singura bautura care nu este terminata din fermentatie atunci cind se consuma.Se intelege ca continuarea fermentatiei continua in stomac si intestine. In aceeasi categorie se mai afla si vermutul.Eu va recomant sa serviti un vin te tara,este sanatos aproape ca mierea.Sanatate.
joohny

Mesajde jenica67 » 08 Feb 2014, 00:07

joohny fiecare bautura se bea cu o anumita ocazie, mancare, sau destinatinatie. Eu vorbesc ca unul care bea, sa se simta bine la momentul respectiv, deci eu nu beau sa ma imbat si nici nu am fost ametit de vre-o 40 de ani. Cum sa bei vin de casa vara, pe caldura, sau la mici ? Dar in definitiv, fiecare bea ce doreste, chiar avea o vorba juristul nostru : "nu te poti KK in placerea omului".
PS : apropo tema este despre bere, nu recomandari de bauturi !! :lol:
jenica67

Mesajde SummerCat » 08 Feb 2014, 02:07

joohny scrie:VA salut.Nu fac anti reclama insa berea este ce-a mai proasta bautura.E singura bautura care nu este terminata din fermentatie atunci cind se consuma.Se intelege ca continuarea fermentatiei continua in stomac si intestine. In aceeasi categorie se mai afla si vermutul.Eu va recomant sa serviti un vin te tara,este sanatos aproape ca mierea.Sanatate.

Ioane, n-ai vena voievodala daca nu bei o bere la un mic - mic!
Nu mai sunt nici eu cordial cu berea, dar niciodata n-o sa stramb din nas la una.
Face ea burta, dar te revigoreaza vara, in gradina la un gratar.
Viata fara belele, numai lapte si miere !
SummerCat

Mesajde joohny » 08 Feb 2014, 10:19

Va salut.Eu mi-am dat cu parerea insa fiecare face ce crede mai bine.Si eu am fost bautor se bere insa atit sa-mi cada bine,atit.Am cam 9 ani de cind nu mai beau bere indiferent ca e iarna sau vara indiferent ca sint la un mic s-au la un gratar.De ce?Am vazut ca mai bine ma sint cind beau un vin decit bere.Insa intodeauna masina mai noua merge si cu gazolina o perioada dupa care ...Sanatate.
joohny

Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII