Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Curiozitat vechi si noi in...albinarit...

Mesajde MIHAI BALS » 07 Feb 2014, 07:54

csaa scrie:
MIHAI BALS scrie:
csaa scrie:Cat o costa realizarea unui astfel de pavilon?

in jur de 1000E.

Cam asa ceva ar merge si la mine. Stupii sunt verticali de zece rame cu magazii 1\1, nu-i asa?

eu am 12r cu 3 magazii 1/2r.
MIHAI BALS

Mesajde MIHAI BALS » 07 Feb 2014, 07:58

gica.mosu scrie:Are doua cu 12 r1/1(cuib+cat)...sa' unu cu 9+9 tot1/1....Echipat cu stupi fara albine,cam2000 di E...poate sa' ajunga :!: :?: :idea:

pavilionul(1000-1200E) +cutiile(cam 800E)=in jur de 2000E,asa este.
MIHAI BALS

Mesajde gica.mosu » 07 Feb 2014, 20:13

Aici un stup orizontal pi16 rami cu 5 canale pt 4-6-8 rami,are 3 urdinise an fata+2 an spati sa' ca'ti unul stanga+ dreapta...Se poate folosi dupa cum vrea fiecari=se pot ierna max 6 matci...La capac mai tb polistiren+ distantieri mijloc+colturi....Revin cu cote pt cei interesati :!: P.S-Ce a-ti vazut pa'na acum in poze, sunt majoritatea concepti+executie-subsemnatul....Nu fac pt alti=nu vreau reclama ci doar sa' ajut si pi cei cari vreti sa faciti asa ceva :idea: ...Mai vin sa' cu alti modeli-Sanatosi sa' fim :!: :!: :!:
Fişiere ataşate
poze noi 033.JPG
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde delorin I » 07 Feb 2014, 20:47

Ati iernat in asa cutie? Eu am facut ceva asemanator din orizontal de 20 de rame..doar ca am urdinisele pe o singura parte si nu am reusit sa il populez...Cu toate ca am pus separatoare!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde gica.mosu » 07 Feb 2014, 20:51

Da,cititi "iernarea a doua fam an stupi orizontali....gasiti f multe informatii...Spor!!!!
...Revin cu amanunti...
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde paul » 07 Feb 2014, 20:56

Mosulee ... da' cum asa, fara pantaloni rupti in fund ??? :o Ca, parca ... erai fan ! :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde gica.mosu » 07 Feb 2014, 21:10

EUUU,la astea cuuu....Ata'n fund=nu ma bag(ani :lol: :idea: )va las pi voooi :idea: ....Am doar cu fund- fix sa' plin...Spor!!!
gica.mosu

Mesajde paul » 07 Feb 2014, 21:15

gica.mosu scrie:EUUU,la astea cuuu....Ata'n fund=nu ma bag(ani :idea: )va las pi voooi :idea: ....Am doar cu fund- fix sa' plin...Spor!!!

Mosulee si eu sunt fan ... fund plin ! La stupi ... :P
Numai ca, spre deosebire de "venerabilitatea" matale, ma mai bag (cateodata) la ... tanga ! ;) Nu la stupi ... :P
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde delorin I » 07 Feb 2014, 21:29

Mosule am putea adapta un hranitor de capac individual?? Sau un hranitor podisor? Altfel cel rama ocupa cam mult! 6 bucati in 6 compartimente...
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde gica.mosu » 07 Feb 2014, 21:47

Da,sigur dar ceva(tip penar) genu-cel din modul,adica,maxim 7cm inalt...dar se poati face capac mai mare adica 12 cm....La nevoie din start :idea:
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 08 Feb 2014, 09:07

gica.mosu scrie:Da,sigur dar ceva(tip penar) genu-cel din modul,adica,maxim 7cm inalt...dar se poati face capac mai mare adica 12 cm....La nevoie din start :idea:

Asa arata cu DF sa' Podisoari.....Hranitor tip podisor....doar cand folosesti 2-4 compartimenti...
Fişiere ataşate
poze noi 035.JPG
gica.mosu

Re: Curiozitati vechi si noi in...albinarit...

Mesajde gica.mosu » 08 Feb 2014, 19:30

gica.mosu scrie:Am sa aincerc sa va aduc pe acest topic multe curiozitati vechi sa' noi stiute si mai nou aparute :!: :idea:

Iata un stup cu 20 rami are trei compartimenta 6 rame fiecari 1/1 sau 2/3....este de aprox 60 di ani, si arata=ierneaza an el 3 fam a 6 r fiecari :| AM ff multi sa' va arat....an functie sa' di timp-SPORR!!!

Asa arata....La 2*...Poza fara capac(se vede inelul pt rame de 230 s-au 1/1)...Sar parea ca' cel din dreapta sa' mijloc are puiet :!:
Fişiere ataşate
poze noi 007.JPG
gica.mosu

Mesajde FLORINELU » 10 Feb 2014, 10:10

gica.mosu scrie:Sa'nca una sa'...va astept cu drag....Aici un hranitor tip podisor de dif dimensiun=litri,tot din anii '80...

uite si un hranitor pentru turta pentru stupii cu podisor de scandurele gandit si facut de mine saptamana trecuta pentru a nu mai deschide stupul si deranja albinele cand le dam turta.
se poate face si mai frumos,asta e doar prototipul. :?: :lol:
Fişiere ataşate
hranitor in podisor 005.JPG
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 10 Feb 2014, 10:13

verso
Fişiere ataşate
hranitor in podisor 006.JPG
FLORINELU

Mesajde gica.mosu » 10 Feb 2014, 22:20

Florine, sa'nteleg ca turta,punga cu miere o pui direct pi sita apoi...geam s-au pfl :?:
P.S -ce zici de stupii cu 16 r=nuclee...a's faine?????
gica.mosu

Mesajde FLORINELU » 11 Feb 2014, 04:50

am sa pun pfl deasupra,scandurele de podisor,sau ce o sa mai gasesc pe acolo.
cat despre nuclee,mi-ai dat o idee ca si asa anul asta vreau sa fac mai multi roi de vanzare si am si lazi mari asa ca ma voi apuca de treaba jn curand.
FLORINELU

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE