Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: abricht

Mesajde robert gua » 07 Feb 2014, 17:25

Si cum ai vrea sa le pui? daca nu are sistem de prindere pentru 4 cutite nu ai cum sa le pui.
Grija mare ca daca sare un cutit, ai 50% sanse sa scapi teafar, poate mai putin.
robert gua

Mesajde rihmond » 07 Feb 2014, 17:32

Trebuie echilibrat perfect ,de nu se ia dupa tine. :)
rihmond

Mesajde cristian bh » 07 Feb 2014, 18:37

BogdanU scrie:Va salut !

Am un circular ce il folosesc la taiat lemne pentru foc. Acest circular are ax de abricht comun cu panza de taiat.
Problema este ca nu are decat doua cutite pe acel ax de abricht orientate diametral opus unul fata de altul.
Marea majoritate a acestor masin au trei cutite pe ax.

Intrebarea mea este : cum s-ar comporta acest utilaj daca i-as mai pune doua cutite, la 90 de grade fata de celelalte doua, adica sa fie un ax de abricht cu patru cutite la 90 grade unul fata de altul pe cerc ?

Presupun ca-i abricht, si are cele doua mese si il folosesti si la taiat lemne,operatiune destul de periculoasa daca nu ai leagan.
Ai doua variante doar ,
1.sa il folosesti asa cum este ,sa pui doua cutite cu HSS 18%si sa ii maresti turatia cutitelor ,prin raportul dintre fulia motorului si fulia axului,la circa 6000 rot min,si iti va merge ceas,ca nu esti tu singurul care are abricht cu doua cutite.
2.daca totusi vrei sa ii mai pui doua cutite,desfaci axul il duci la un atelier de strungarie ,si acolo iti poate face loc pt celelalte doua cutite,si acele bare cu suruburi de strangere,............atelier profesional :!:
Iti recomand sa iti iei un dispozitiv de montat si reglat cutite de abricht cu magneti . 150--200 ron
PS,ale mele au trei cutite,important e reglajul,si ascutitul.
poti avea si sase cutite reglate prost si neascutite ca rezultatul e tot prost ,
Iti zic sa incerci prima varianta si apoi mai vorbim, spor
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde BogdanU » 07 Feb 2014, 21:37

Bineinteles ca daca ar fi sa mai pun doua cutite o sa merg la un atelier de strungarie. Acum o sa ma hotarasc, oricum este in plan anul acesta pana la iarna sa il bag in RK si atunci o sa ma hotarasc .

Multumesc pentru pareri! :)
Cand e prea mult lapte in stup nu e miere deloc!!!
http://bogdanungureanu.sunphoto.ro
BogdanU

Mesajde BogdanU » 07 Feb 2014, 21:45

Totusi, daca cineva are abricht cu doua cutite il rog sa imi dea si mie detalii despre el, de ex. cam ce raport de transmisie motor-cutite are, din ce este construit, ce motor are ... !
BogdanU

Mesajde robert gua » 07 Feb 2014, 23:14

Teoretic, daca are cutite mai putine, necesita turatii mai mari.
Axul de abric se pune pe strung când e fier brut si se scoate când e finalizat 100%.Odata scos de pe strung nu+i mai faci nicio modificare sau daca trebuie neaparat se maifrezeaya o data tot axul si apoi se modifica, altfel prinde vibratie( nu e centrat bine).
Cel mai simplu fa rost de un fier brut, mergi la un strungar bun si fa-l in 3 sau 4 cutite din prima.
robert gua

Mesajde cristian bh » 07 Feb 2014, 23:43

Am mai spus-o,
merge f bine si cu doua cutite,scrie in postul de mai sus,
Acuma depinde de lungimea cutitelor ,la 300mm merge cu minim motor de 1,8kw mono ,la 400 mm ar fi necesar 2,2kw mono ,..........trifazatul ar fi ideal,turatia de 6ooo ,daca ii centrat si nu bate poti urca usor la 6500,span mic intotdeauna,
aaaa,vreti sa faceti hofmanul,la rame,dintr-o data ..............spuneti ce vreti....
cristian bh

Mesajde jenica67 » 07 Feb 2014, 23:53

Mai fi serios cu pusul pe strung. Canalele se fac pe o freza intre varfuri. Acolo axul se centreaza cu comparatorul la maxim 2-3 sutimi. Divizarea se face in capul divizor, deci nu este nici o problema sa ii mai faci doua canale. Daca bate cumva intai se refac gaurile de varf, si apoi cel mult se mai poate lua putin din primele canele. Operatia este foarte simpla, pentru o fabrica specializata.
jenica67

Mesajde BogdanU » 08 Feb 2014, 11:57

cristian bh scrie:Am mai spus-o,
merge f bine si cu doua cutite,scrie in postul de mai sus,
Acuma depinde de lungimea cutitelor ,la 300mm merge cu minim motor de 1,8kw mono ,la 400 mm ar fi necesar 2,2kw mono ,..........trifazatul ar fi ideal,turatia de 6ooo ,daca ii centrat si nu bate poti urca usor la 6500,span mic intotdeauna,
aaaa,vreti sa faceti hofmanul,la rame,dintr-o data ..............spuneti ce vreti....

Nu trebuie sa iasa hoffmanul din prima dar sa iasa lucru bun cel putin !

Am un motor de 2,2 kW monofazat dar problema este ca are 1500 rpm trebuie sa modific si fuliile.
Ideea este ca utilajul e facut de taica-miu, nu este cumparat deci nu este stas din toate punctele de vedere. Pentru a putea face ceea ce vreau eu cu el mai trebuiesc aduse unele modificari.

Acum sa gasesc un mester calumea si sa tocmesc cu el .

Multumesc !
BogdanU

Mesajde cristian bh » 08 Feb 2014, 13:25

BogdanU scrie:
Nu trebuie sa iasa hoffmanul din prima dar sa iasa lucru bun cel putin !

Am un motor de 2,2 kW monofazat dar problema este ca are 1500 rpm trebuie sa modific si fuliile.
Ideea este ca utilajul e facut de taica-miu, nu este cumparat deci nu este stas din toate punctele de vedere. Pentru a putea face ceea ce vreau eu cu el mai trebuiesc aduse unele modificari.

Acum sa gasesc un mester calumea si sa tocmesc cu el .

Multumesc !

Ehei,nu-i asa simplu precum pare,acuma una ii ce vreti, alta-i ce se poate, da una peste alta si cam cat costa toata tarasenia, apoi daca se merita ,.,,,, ce vreau sa mai zic >
1.Ca pui 4 cutite,ca lasi 2, turatie de 6000 . reglaj cu dispozitiv,ascutite profesional nu polizate, :D lege nu tocmeala.
2.Masa din spatele cutitului,pe acelasi plan cu cutitele ,.....reglare cu ajutorul unor saibe,relativ usor de facut.
3.La masa din fata cutitului nu stiu cum e ,reglabila ori ba ,si daca o reglezi anevoie,pune-o pe span mic,las-o asa si ajungi intotdeauna acolo unde trebuie.
4.De obicei ,la motoare ,astea cu 1500 rot am impresia ca-i trifazat ,si legat la mono cu condensator, si atunci ii mai scade din putere,.............incearca intai sa vezi cum merge,...bun ar fi unul cu 2800 rot.
5.Tocmai ca nu-i stas cum zici ,facand asa il aduci mai aproape de stas si te poti folosi de el mult si bine,.........
si il ai. :D
cristian bh

Mesajde BogdanU » 08 Feb 2014, 21:21

cristian bh scrie:
4.De obicei ,la motoare ,astea cu 1500 rot am impresia ca-i trifazat ,si legat la mono cu condensator, si atunci ii mai scade din putere,.............incearca intai sa vezi cum merge,...bun ar fi unul cu 2800 rot.

Este un motor monofazat de 2,2 kW pe care asa l-am cumparat.
Acum daca as jongla din fulii si as aduce axul la 3000 rpm nu ar fi de ajuns la 4 cutite ?
BogdanU

Mesajde cristian bh » 08 Feb 2014, 21:37

BogdanU scrie:
cristian bh scrie:

Este un motor monofazat de 2,2 kW pe care asa l-am cumparat.
Acum daca as jongla din fulii si as aduce axul la 3000 rpm nu ar fi de ajuns la 4 cutite ?

Da de ce .numai 3000?............... economie la ce?..............la rulmenti sa nu se uzeze? :D
6000.daca vrei sa ai abricht...........altceva ,..no coment ,.......ultima,.......ma repet,.....unde-i lege nu-i tocmeala :!:
cristian bh

Mesajde BogdanU » 08 Feb 2014, 22:57

OK , multumesc frumos !

O sa pun poze cu "dansul" cand va fi gata ! :)
BogdanU

Mesajde almasel » 08 Sep 2014, 16:05

Am nevoie de urmatoarea informatie: la ce turatie ar trebui sa functioneze rolele de la grosierul unui abrich? Ce putere ar fi recomandata pt motorul grosierului?
Am inceput construirea unui home made cu ax de 380 mm, motor mono de 2.2 kw si 3000 ture (urmeaza sa fac o alta fulie pt motor pt turatie mai mare- vedem ce iasa din calcule; motorul este nou nout si a venit cu o fulie mica).
Acum ma lovesc de gasirea unui motor separat + reductor, pt grosier si as dori informatia asta daca ma poate ajuta careva.
Multumesc.
almasel

Mesajde cristian bh » 08 Sep 2014, 17:25

almasel scrie:Am nevoie de urmatoarea informatie: la ce turatie ar trebui sa functioneze rolele de la grosierul unui abrich? Ce putere ar fi recomandata pt motorul grosierului?
Am inceput construirea unui home made cu ax de 380 mm, motor mono de 2.2 kw si 3000 ture (urmeaza sa fac o alta fulie pt motor pt turatie mai mare- vedem ce iasa din calcule; motorul este nou nout si a venit cu o fulie mica).
Acum ma lovesc de gasirea unui motor separat + reductor, pt grosier si as dori informatia asta daca ma poate ajuta careva.
Multumesc.

Are cineva un dispozitiv pt grosime facut,l-am gasit pe anunturi daca te intereseaza ma uit sa vad daca-l gasesc,
cristian bh

Mesajde almasel » 08 Sep 2014, 17:44

Te rog mult.
Merci.
almasel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE