Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Puiet primavara 2014

Mesajde alexx » 07 Feb 2014, 22:06

Salutare..propun sa postam aici situatia din stupina si aparitia puietului/cantitatea lui in diferite zone din tara in perioada asta.
alexx

Re: Puiet primavara 2014

Mesajde samuellazea » 07 Feb 2014, 23:24

Salutare,

In Timisoara azi 7.02.2014 am verificat rapid si am restrans unde a trebuit 3 familii si am gasit puiet capacit cam de aproximativ o palma in total la fiecare. Si acum ca am spus-o pe cea calda prima o spun si pe cea rece. Am gasit si puiet racit ( care nici nu a ajuns sa fie capacit ) in cantitati destul de mari. La o familie restransa pe 6 rame, am vazut cam o rama jumatate chiar 2 ( adunat) de puiet racit. Tin sa mentionez ca in ianuarie am avut mai multe zile chiar cu 15 grade si dintr-o data frig si zapada. Acum dupa ce arata la vreme se pare ca vremea se mai redreseaza asa incet dar inca este destul de rece noaptea.
Cam atat de la Timisoara pe seara asta.

Toate cele bune,
Sami
samuellazea

Mesajde Dacul » 09 Feb 2014, 21:36

Salutari!Am gasit si eu azi la trei familii pe cite o rama pe ambele parti cam cit podul palmei puiet capacit si pe linga ceva oua si larve.
Dacul

Mesajde cristi_vidican » 10 Feb 2014, 00:23

Am aruncat și eu o privire la stupi în 7 feb să văd cine cere turta.
Am familii care au mâncat un sfert din mâncare, altele (vreo 2 la număr) au păpat cam tot. În condițiile în care au avut peste 12 kg de mâncare. Una mi-a făcut figura și anu trecut. Acum era bine răsfirată. Avea și puiet căpăcit. Am fost curios ce e în cuib.
M-am mai uitat la una pe 7 intervale, care a făcut treabă bună anul trecut și n-avea puiet deloc. consumase 1/3 din miere. Perfect!
Mai am în observație un stup care avea puiet de Crăciun. L-am deschis să văd ce și cum... și acum n-avea deloc, nici măcar ouă.
sper să mai aibă regina :lol:
Așadar, sunt stupi care au puiet demult. Alții nici nu se gândesc la așa ceva.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde CristiTm » 10 Feb 2014, 00:30

nu am umblat la familii doar la roi puiet nu aveau deloc dar cred ca au sa inceapa cat de curand nu erau in ghem erau 16-17 grade cand am ajuns eu la ele.
CristiTm

Mesajde samuellazea » 10 Feb 2014, 09:01

CristiTm scrie:nu am umblat la familii doar la roi puiet nu aveau deloc dar cred ca au sa inceapa cat de curand nu erau in ghem erau 16-17 grade cand am ajuns eu la ele.

au fost 16-17 grade la timisoara?? nu de alta dar eu verific cu 3 termometre si nu am vazut anul asta asa mult ;) 14-15 au fost ;)

Toate cele bune,
Sami
samuellazea

Mesajde cristi x » 10 Feb 2014, 09:41

samuellazea scrie: Am gasit si puiet racit ( care nici nu a ajuns sa fie capacit ) in cantitati destul de mari.

sincer eu nu ma mir ca ai gasit puiet racit.
eu as fi combinat subiectul cu: "cine isi distruge stupii pana in primavara".
cand va aud discutand subiectul asta imi aduc aminte cati stupi mi-am distrus eu la inceputuri. sincer cred ca daca aveam mintea asta acum 40 ani, acum aveam cateva mii de stupi.
ce nu inteleg la voi: de ce nu vreti sa invatati din greselile altora?
daca eu aveam atunci: internet, forum, libertatea de a calatorii nu mai faceam atatea greseli.
sunt atat de multe greseli de facut pe lumea asta, incat nu va inteleg de ce vreti voi sa le repetati.
un sfat: apicultura in stupina se face din martie pana in octombrie. in rest pregatiti totul in atelier si lasati stupina in liniste.
daca in octombrie au rezerva de hrana asigurata pot trece iarna si fara "statisticile" voastre.
cristi x

Mesajde Gicuta » 10 Feb 2014, 10:27

Va felicit pentru tenacitate domnule Cristi.
De asemenea, informatiile cuprinse in site-ul dvs sunt foarte interesante.
Sper sa va pot vizita cand voi ajunge la socrii mei, in Calarasi.
(..) nu conteaza atat de mult soiul (de albine), ci prostul din spatele soiului. (Kamy)
Gicuta

Mesajde alt stupar » 10 Feb 2014, 10:30

pai cine a ucis pisica ? :lol:
Si-atunci ? Matzii plouati sa nu-i impartaseasca soarta ?
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde cristi x » 10 Feb 2014, 14:51

alt stupar scrie:pai cine a ucis pisica ? :lol:
Si-atunci ? Matzii plouati sa nu-i impartaseasca soarta ?

mananc laptic in fiecare zi, dar nu reusesc sa ma prind. vrei sa razi singur sau impreuna cu noi?
cristi x

Mesajde alt stupar » 10 Feb 2014, 16:00

cristi x scrie:
samuellazea scrie: Am gasit si puiet racit ( care nici nu a ajuns sa fie capacit ) in cantitati destul de mari.

sincer eu nu ma mir ca ai gasit puiet racit.
eu as fi combinat subiectul cu: "cine isi distruge stupii pana in primavara".
.

Curiozitatea, Cristi... ce altceva sa o ucida ? :D :D
Cauta omu la 10 grade sa vada daca n-are puiet racit si numa bine il raceste si pe ala de era in regula.
Da-i fericit ca avazut puiet!
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde proapis13 » 10 Feb 2014, 16:04

alexx scrie:Salutare..propun sa postam aici situatia din stupina si aparitia puietului/cantitatea lui in diferite zone din tara in perioada asta.

Din cate stiu primavara,dpdv calendaristic se instaleaza la 15 martie....deocamdata este iarna....desteptareaaa.... :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde dorindafi » 10 Feb 2014, 16:40

:o nu va luatzi dupa P 13 , bagatzi rame shi largitzi cuiburile
dorindafi

Mesajde Gicuta » 10 Feb 2014, 16:42

Dar sa faci incalzire centrala stupului si meniu special :)
(..) nu conteaza atat de mult soiul (de albine), ci prostul din spatele soiului. (Kamy)
Gicuta

Mesajde thomas » 10 Feb 2014, 18:56

Si la mine am gasit puiet cam de o palma, pe o singura rama la cei buni. La cei mai slabuti, am cam aprox o 'pata' de 5x5 cm2 de puiet.. dar ideea e ca nu-i bine sa se umble in ei la vremea asta.
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde Trantorul@ » 10 Feb 2014, 20:31

E uite ca io am am spart azi cativa si erau 10 - 11 grade maxim si iti garantez io ca nu o sa fie nici macar o celula de puiet racita si colac peste pupaza le-am mai si dat 100 - 200 ml sirop 5:2 ( bineinteles ca invertit numa la vreo 12 familii) cu protofil ca 5 : 1 era prea gros si ca sa fie treaba treaba le-am pus si foliile la astia si daca o tine pe aprope peste 3 saptamaiini le sparg cuibu cu o rama goala in mijloc sa am +1 o rama de puiet la astia ( sa moara unii de ciuda :lol: ) daca nu cand o fii pana atunci nu mai am treaba cu ei. ( mai sunt cativa da aia nu am apucat azi urmeaza la fel si ei , nu pot face 100 de stupi pe zi ca alti :lol: io asa mai sontac sontac :lol: :lol: :lol: ) .
Eu vb de stupi cu densitate de albina nu 10 albine pe interval , uita-te ce face albina aia daca ai densitate cand distantetzi tu ramele , nici nu vezi puietu decat cand o dai la o parte sau dai fum.
Daca citeam mai repede ce o scris @ dorindafi le largeam de azi ,da na asta e acu astia ii las asa le largesc la urmatori maine.
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Următorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR