Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Crotalierea stupilor !

Mesajde catalinas » 26 Oct 2011, 10:23

Un pret la placuta este de 5lei+tva.
Placuta realizata din inox si imprimata cu laserul.
catalinas

Mesajde stroe » 26 Oct 2011, 11:17

Probabil ca se urmareste sa ingreuneze un pic frauda. Adica atunci cand vei vinde un stup cu fonduri europene va trebui sa aiba numar sau daca vei cumpara la fel sa aiba numar. Matci prin PNA la fel sa aiba numar. Cei care nu participa la programe europene nu cred ca este necesar numarul pe cutie.
stroe

Mesajde stroe » 26 Oct 2011, 11:22

Atunci cand vinzi un stup cum naiba se face? Vinzi ramele si dai si placuta in cazul in care nu vinzi si cutia.
stroe

Mesajde balasbebe » 26 Oct 2011, 14:17

Nu sunt in stare sa faca ordine privind recensamantul. Nu au cetatenii buletin de identitate. Cum o sa o faca pe o zburatoare? Sunt lazi duble, sau chiar cu trei compartimente. La o lada cu mai multe compartimente cum se va eticheta?
balasbebe

Mesajde ALBINEL 1984 » 26 Oct 2011, 16:01

catalinas scrie:Un pret la placuta este de 5lei+tva.

cine le face?
ALBINEL 1984

Mesajde catalinas » 26 Oct 2011, 17:51

ALBINEL 1984 scrie:
catalinas scrie:Un pret la placuta este de 5lei+tva.

cine le face?

o firma din cluj
GRATECO TEHNOPLUS IMPORT EXPORT SRL

Phone:0040-264-594052

Fax:0040-264-406690
Mi s-au parut cele mai reusite
catalinas

Mesajde dorindafi » 26 Oct 2011, 19:27

stroe scrie:Atunci cand vinzi un stup cum naiba se face? Vinzi ramele si dai si placuta in cazul in care nu vinzi si cutia.

:mrgreen:- ai familii de albine faci cere pt. placutze
-se intampla sa vinzi stupii,sa moara familiile innapoiezi placutzele

informatzie de la aca - gj
dorindafi

Mesajde modigliani » 26 Oct 2011, 20:49

Stimati domni ,

.... am urmarit topicul si ..... sincer .... n-am inteles mare lucru ! Inteleg doar ca se impune un "recensamant" al stupilor din tara asta.

Cum si-n ce fel se va proceda la aceasta masura , este sau nu este obligatorie , va sau nu va afecteaza , va sau nu va atinge interesele , ..... etc . Insa cum si ce exact anume trebuieste sa contina o asemenea placuta , formatul acestei , materiale acceptate pentru executie , exista sau nu exista un standard anume impus pentru realizarea unor asemenea "etichete" , cat timp trebuieste garantata eticheta , etc . ....... Toate aceste informatii lipsesc din topic .

Am amintit la modul vag in "pagina personala" faptul ca ma ocup de publicitate-signalistica . Un domeniu ce s-ar putea plia pe nevoile stuparilor in acest moment ( cel putin referitor la crotalierea stupilor )

Ca atare , din putinul pe care l-am inteles-intuit , din ce stiu despre utilizarea unor anumite materiale in confectionarea stupilor si-n preajma acestora , din cat am inteles sfatuindu-ma cu cativa stupari cu experienta , .... inteleg ca nu-i vorba doar despre un text "azvarlit" cu vopsele pe-o buca' de tabla .

Deja am gandit cateva variante tehnice de executare a acestor etichete . Unele mai scumpe , altele medii ca pret , iar altele cat se poate de ieftine . Toate astea raportat la executia din materiale ecologice , non toxice , si nu in ultimul rand - sa reziste ca produs cat mai mult in timp .

In conditiile in care sunteti interesati de asemenea etichete astept MP-uri , eventual nr de telefon prin care sa negociem executarea acestora , in asa fel incat ambele parti sa gaseasca benefica o asemenea colaborare .

...............................................................

Am sa va rog mult sa extrapolati dpdv tehnic cum trebuieste sa arate o asemenea eticheta , ce text trebuieste sa contina , ..... etc .

Ma pun cu toata placerea la dispozitia oricarui interesat de executarea acestora .

Multumesc !
modigliani

Mesajde Bee Happy » 26 Oct 2011, 21:55

Nu stiu de ce cred ca fabricarea placutelor, a fost rezervata deja, de firmele care au castigat ''licitatia''.
Probabil placutele vor fi facute in format tipizat, cu textul si grafica aprobata de sus.
Nu cred ca o sa ne fie oferita posibilitatea sa ne alegem furnizorii de placute, agreati de noi.
Dar poate ma insel. Nu m-am informat prea mult cu privire la crotaliere.

Oricum, daca vreti sa ajutati stuparii, confectionand placute la un pret modic, va trebui sa faceti oferta, pe forumul de anunturi :mrgreen:
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde modigliani » 26 Oct 2011, 22:55

Stimate domn , executarea acestora "la un pret modic" este poate prea mult spus . Prietenia-i prietenie , criza-i criza , pretul materialelor e pretul materialelor , manopera-i manopera , bunul simt e bunul simt , samd .

O eventuala oferta a mea va fi exprimata abia dupa cererea de oferta . Spun ca lucrez in signalistica , dar asta nu acopera deloc notiunea de-a " scrie ceva pe ceva" . Imi trebuiesc parametrii exacti ai lucrarii , fisa tehnica .

Nu discut aici de dragul de-a face o afacere , ..... nu discut aici de dragul de-a pierde . Am intervenit in ideea ca ceea ce fac eu se poate "impleti" elegant pe disponibilitatea stuparilor de-a oferi un pret ....... nu modic ( asa cum spuneam ) dar nici exorbitant unor "castigatori de licitatii" (asa cum spuneati) ce vor avea maximum de interes ca acestea sa fie executate din materiale ce pot ridica pretul in mod total nejustificat si-nspre directul castig .

O asemenea placuta ( din ce stiu pana acum ) poate fi la fel de bine executata din inox ( sau alama , cupru , aluminiu , etc ) si va fi inscriptionata prin tehnica gravarii in cutter rutter sau prin gravura laser . Ori ...... este mult prea mult pentru aplicatia ce i se va da acesteia . Pan'-la urma nu-i decat un nr. matricol al unui stup . O asemenea tehnica ( cutting sau laser ) se justifica doar la lucrari de serie mica si cu pretentii estetice ridicate : cabinete de avocatura sau notariat , cabinete stomatologice , placute indicatoare de birou , etc . In niciun caz pe-un stup ce , ..... fara a vrea sa-i minimalizez importanta , ..... sade pe camp in vant si soare ....... poate fara a citi vreodata cineva respectiva eticheta in afara de stupar , de nepotica acestuia si de ala ce trece cu vaca dimineata in drum spre lunca !

Acelasi rezultat , aceeasi aplicatie , o putem da prin inscriptionare pe placa de comatex ( forex ) , si va fi inscriptionata ori cu ajutorul foliei vinyl autocolanta , ori direct comatexul inscriptionat pe print out-door . In cazul primei variante se poate proteja textul cu ajutorul unei alte folii de vinyl transparent pentru a putea garanta textului o "longevitate" de peste 5 ani ( cu toate ca avem masini inscriptionate de peste 8 ani iar grafica se prezinta absolut ireprosabil ) .

Poate nu am fost foarte bine inteles , interventia mea a avut doua "targeturi" :

1 - Se poate naste din interesele dvs si ceea ce fac eu o colaborare - repet - benefica de ambele parti ( in care se munceste lejer , sa plateste putin si justificat , ..... si se atinge scopul )
2 - Se pot pune bete-n roate castigatorilor acestor "licitatii" , platitori de comisioane catre cei ca va pot obliga sa executati aceste etichete din materiale scumpe si cu tehnici prohibitive . Este suficient refuzul dvs in masa , sabotarea efectiva a unei noi jecmaneli instrumentate de catre vreunu' smecher ce inca-i sunt sfori agatate de degete .

In cazul celui de-al doilea "scenariu" parca vad vre-un "important" atoatecunoscator ce va-ncepe sa bata campii cum ca aceste etichete nu pot fi executate decat din inox "pt ca ..... bla-bla-bla" ( aiureli ce conduc catre castigarea licitatiei de catre favoritul sau ) . Ori aceleasi conditii STRICT necesare le indeplinesc materialele plastice , care si acestea la randul lor sunt absolut neutre dpdv chimic-ecologic , si pot fi executate la , poate , un sfert de pret ( sau chiar mai putin ) fata de "alternativa" impusa de catre asociatiile apicole ...... "binevoitoare".

.............................................................

Referitor la anunt-publicitate in sine ( si strict doar la asta ) , abia dupa ce inteleg exact ce anume inseamna o asemenea eticheta , ce dimensiuni i se impun , ce text anume trebuieste sa contina , care-i numarul de bucati al unei eventuale comenzi , ...... abia atunci am sa dechid un topic pe "Anunturi" in care-am sa exprim in adevaratul sens al cuvantului o oferta de pret .
Interventia mea pe acest topic a fost facuta " la doua capete" . Jumate ..... discutii de forum , jumate ...... intrezarirea unei colaborari . Nu as vrea sa fiu prost inteles , nu as vrea sa fie luata ca un anunt .... "mascat" .
modigliani

Mesajde modigliani » 26 Oct 2011, 23:15

Bee Happy scrie:Probabil placutele vor fi facute in format tipizat, cu textul si grafica aprobata de sus.
Asta-i o tampenie , un abuz !!!!!!

Domenii mult mai importante in care sunt impuse dimensiuni ale caracterelor grafice s-au dovedit a fi mult mai flexibile ca pretentii . Dau doar doua exemple :

- inscriptionarea numerelor de inmatriculare a ambarcatiunilor nautice ( pentru ce ce nu cunosc - la fel de important ca la inmatricularea autovehicolelor ) : se impune doar dimensiunea caracterelor grafice , lizibilitatea acestora , si conditia de-a fi facute cu culori inchise pe-un fond deschis ( ex : negru / alb , negru / galben , albastru / galben , etc )

- panourile "price exposer" ale caselor de schimb valutar : li se cere generic ca dimensiunea minima a caracterelor cu care sunt inscriptionate valutele si sumele ce exprima paritatea sa nu fie mai mici de 8 cm , iar "peretele" literelor" sa nu aiba mai putin de 10 mm . Caracterul sa fie unul tehnic , usor de interpretat .

"nebunia" asta cu " grafica aprobata" de nush care mahar ...... este doar o chestiune ce va fi sau nu va fi tolerata de catre beneficiarii acestor etichete . Pan-la urma acestea au UN SCOP anume , nu vad justificata ESTETICA ELABORATA si la un pret prohibitiv la executarea lor .
modigliani

Mesajde Bee Happy » 26 Oct 2011, 23:49

Intre timp, am citit toate cele 5 pagini din topic. In afara de linkul catre hotararea de guvern, pe care l-a pus Proapis., nu am gasit nimic care sa ma lamureasca, referitor la crotaliere.

Sunt unele aspecte in normele de aplicare a HG-ului, care te fac sa-ti iei campii. Dar, lucrurile sunt puse foarte clar acolo. Care sunt puse. Ca multe au fost lasate la voia intamplarii, dar asta-i alta poveste.
Intradevat d-le Modigliani, nu se dicteaza cine poate sa produca acele placute, si nici nu obliga sa fie din crom-vanadium. Dar informatiile care trebuie sa le contina sunt, atat text cat si grafica, sunt dictate.

Spicuiesc cateva lucruri ce le-am retinut:

- placuta trebuie sa fie din mat. inoxidabil (aici intra si plasticul, cadoar nu rugineste :D )
- dimensiune 15/ 5 cm.
- text prin stantare sau imprimare (autocolantul cade)
- nr. de identificre format din 13 cifre. Primele doua inseamna indicativul judetului, urmatoarele trei inseamna codul asociatiei, restul sunt cifrele de identificare ale stupului.
- asociatia rezerva la ANARZ numerele de identificare solicitate de membrii sai. Fiecare stup, cu numarul lui, bineinteles. (daca am 100 de stupi, cer 100 de numere.)
- asociatia se descurca cu confectionarea placutelor.
- daca se instraineaza un stup, placuta de pe el, nu mai e buna. Cumparatorul trebuie sa faca alta.
- daca pierzi placuta, trebuie sa comanzi alta cu acelas nr. ca cea pierduta.

Nu au luat in calcul multe aspecte, care, dupa parerea mea, vor face imposibila, sau cel putin foarte greoaie, aplicarea acestei masuri. Personal cred ca va fi abandonata dupa cativa ani. Eu voi astepta pana vad ca funtioneaza bine (daca totusi va merge) si abia apoi le voi face buletin la stupii mei.
-
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde horia_ch » 27 Oct 2011, 06:35

Deci, numarul este unic in tara, nu scrie stuparul ce vrea. Centralizarea se face la altii.
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde modigliani » 27 Oct 2011, 07:21

Bee Happy scrie:..........
- placuta trebuie sa fie din mat. inoxidabil (aici intra si plasticul, cadoar nu rugineste :D )
- dimensiune 15/ 5 cm.
- text prin stantare sau imprimare (autocolantul cade)
..............................

Bineainteles ca m-am gandit la asta si chiar am scris mai sus ca peste placuta inscriptionata se poate aplica o alta folie de vinyl transparent pentru protectie .

Referitor la imprimare : este o cerinta ambigua . Se pot imprima aceste placute prin mai multe variante . Prin serigrafiere , cu ajutorul unui print cu masa plana , poate fi folia de vinyl imprimata cu textul si apoi aplicata dintr-o bucata pe comatex , ..... etc . Variante sunt ... cu nemiluita si le-am luat pe toate-n calcul . Insa am incercat sa "fug" de vopsele . Ramane de studiat in continuare .......

........................................................

Multumesc pentru amabilitate !
modigliani

Mesajde modigliani » 27 Oct 2011, 07:37

Intre timp , prin amabilitatea unui coleg de forum , m-am edificat total :

.....................................................................

Art. 1
Cerinţele tehnice care trebuie îndeplinite de mijloacele oficiale de identificare a stupinelor - panoul de
identificare a stupinelor:

a)să fie confecţionat din material rezistent de culoare deschisă;
b)să fie amplasat într-un loc în care este uşor vizibil de la distanţă, orientat spre calea de acces
exterioară a stupinei, respectiv către drumul de acces;
c)să aibă dimensiuni de minimum 100 cm lungime şi minimum 50 cm lăţime;
d)datele să se înscrie astfel: în partea superioară numele apicultorului şi adresa vetrei permanente, în
centru numărul de înregistrare/autorizare sanitară veterinară eliberat de Direcţia judeţeană sanitară
veterinară şi pentru siguranţa alimentară, pe raza căreia se află vatra permanentă, iar în partea inferioară
numărul de stupi;
e)în afara datelor prevăzute la lit. d) să se poată adăuga codul, sigla sau însemnele caracteristice
asociaţiei din care face parte apicultorul;
f)caracterele trebuie să aibă dimensiunea minimă de 10 cm, iar culoarea acestora trebuie să fie închisă,
astfel încât să fie lizibilă pe fundalul panoului;

Art. 2
Cerinţele tehnice care trebuie îndeplinite de mijloacele oficiale de identificare a stupilor - plăcuţa de
identificare a stupilor:

a)să fie confecţionată din material rezistent inoxidabil;
b)să se aplice într-un loc în care este uşor vizibilă de la distanţă, respectiv pe colţul din dreapta sus a
corpului de bază unde se află de regulă cuibul familiei de albine, pe peretele din faţa sau din spatele
stupului;
c)să nu fie reutilizabilă;
d)să aibă dimensiuni de 15 cm lungime şi 5 cm lăţime;
e)codul unic de identificare să se aplice prin imprimare/ştanţare şi să nu se repete, acesta fiind un cod
unic la nivel naţional;
f)vopseaua folosită la imprimare să fie rezistentă la umiditate şi la temperaturile extreme ale mediului
ambiant;
g)înscrisurile să nu poată fi îndepărtate prin spălare cu apă, detergenţi, substanţe pentru igienizarea
stupilor sau substanţe dizolvante/solvente ori prin ştergere cu hârtie abrazivă;
h)codul unic de identificare este dispus pe un rând şi este format din 13 caractere, având lăţimea de 1
cm şi înălţimea de 3 cm;
i)codul unic de identificare cuprinde: codul judeţului, respectiv de la 01 la 42, codul formei asociative,
respectiv de la 001 la 999, după care urmează numărul de ordine al stupului, respectiv de la 000001 la
999999.

..........................................................

Am sa fac astazi cateva simulari si-am sa incerc sa vin cu foto explicative . Se poate , in sfarsit , contura si-un pret ....... si ma mut la anunturi ! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
modigliani

Mesajde genutzu » 27 Oct 2011, 10:47

E in regula,cu cat mai multi ofertanti cu atat mai bine!
Salutare si la mai mare!
genutzu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE