Ioan Guist scrie:anatol ms scrie:Beek as vrea sa te vad cand incarci manual 100 de familii cu sita plina de albine,ce parere mai ai de acest sistem
10 ani de zile am incarcat si descarcat in pastoral in jur de 160 -200 de familii in doi oameni.Si nu descarcam o data pe vara!!
Dumneata vorbesti ( nu te opreste nimeni) din auzite.
Vorbiti si scrieti in continuare.Va venii si vremea , sa zicem peste 10-15 ani cand o sa va fie rusine cu afirmatiile de pe acilea.
anatol ms scrie:Ioan Guist scrie:anatol ms scrie:Beek as vrea sa te vad cand incarci manual 100 de familii cu sita plina de albine,ce parere mai ai de acest sistem
10 ani de zile am incarcat si descarcat in pastoral in jur de 160 -200 de familii in doi oameni.Si nu descarcam o data pe vara!!
Vorbiti si scrieti in continuare.Va venii si vremea , sa zicem peste 10-15 ani cand o sa va fie rusine cu afirmatiile de pe acilea.
ok pt cineva experimentat nu este decat un mic dezavantaj,dar incepatorul ce face:joaca cu picioarele albina in camion ca altfel ii inteapa ajutoarele,iarna daca nu sa gandit sa faca o fusta jos are zapada in stupi dupa viscol,daca nu dubleaza folia cu izolatie ii ploua condensul pe albina,daca pune folie pe toata suprafata si are albina 5 rame o sa aiba condens unde nu e albina cu toata izolatia din lume,daca nu stie sa combata furtisagul si sa trateze eficient varooa sita nu are ce cauta la incepator.
anatol ms scrie:Ioan Guist scrie:anatol ms scrie:Beek as vrea sa te vad cand incarci manual 100 de familii cu sita plina de albine,ce parere mai ai de acest sistem
ok pt cineva experimentat nu este decat un mic dezavantaj,dar incepatorul ce face:joaca cu picioarele albina in camion ca altfel ii inteapa ajutoarele,iarna daca nu sa gandit sa faca o fusta jos are zapada in stupi dupa viscol,daca nu dubleaza folia cu izolatie ii ploua condensul pe albina,daca pune folie pe toata suprafata si are albina 5 rame o sa aiba condens unde nu e albina cu toata izolatia din lume,daca nu stie sa combata furtisagul si sa trateze eficient varooa sita nu are ce cauta la incepator.
anatol ms scrie:daca nu ma insel, pana acum nu ati mai vorbit de distanta care trebuie sa fie sub rame.
anatol ms scrie:cine nu crede sa testeze singur.online e mai greu
yokoz777 scrie:- de ce nu si-au facut facut fagurii de prima data deasupra gaurii de intrare ca sa aiba aerisirea dedesupt?
- din buni strabuni si de cand era lupu catel au tinut ai nostrii stabuni albine in cosuri de paie,nuiele si mai incoa tot felul de cutii majoritatea cu funduri pline.
- da pentru mine unu lucru vechi si testat de atatia ani ramane mai bun.
anatol ms scrie:Cand am testat folia si fundul a.v. am constatat urmatoarele dezavantaje:toamna infestare mai mare cu varooa si tendinta mai mare la furtisag, vara aerisire deficitara si albina multa sub sita,iarna condens in exces la familiile mai slabe deci dezavantajele depasesc avantajele.Sistemul pt a putea fi practic are nevoie in primul rand de un tratament eficient antivarooa,de familii tari si vara sa ii incarci mecanizat.
iulians scrie:Va invit sa vedeti la mine 50 de stupi cu fund cu sita si folie.
joohny scrie:Va salut.Dupa cum se pare este caldura mare ,moncher..Ne facen alta casa sau mai punem un cat.Sanatate.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 37 vizitatori