Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Caut capse(nituri) din aluminiu

Mesajde Jean Valjean » 11 Feb 2014, 23:39

Eu am bagat un cuisor subtire intr-o bucata de lemn in forma de maner, dupa care i-am taiat maciulia, cuisor pe care am introdus cate cinci capse pe serie, adica o speteaza de la o rama 1/1. A mers foarte usor. Daca incerci cu o sula nu merge, din cauza ca fiind conica se blocheaza capsa pe sula.
Apoi conteaza cu ce dai gaura. Eu am dat gauri cu burghiu de 2.5, astfel ca in gaurile facute nu prea poti baga capsa cu mana, trebuie folosit un instrument cu care trebuie sa bagi capsa un pic fortat.
Insa asta merge la rame putine. Daca ai o mie de rame de facut, trebuie sa bagi 10.000 de capse, ceea ce a munca de chinez.
Nu stiu cum procedeaza cei care sunt in aceasta situatie, dar eu in cazul asta as trece la capsare.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Re: Caut capse(nituri) din aluminiu

Mesajde TDI » 11 Feb 2014, 23:46

Am luat un fel de aparat, dar - in mare s-a dovedit inutil, din cauza tamplarului in mare parte (nu a facut treaba cum trebuie, ramele cu mai multe dimensiuni) si 2 burghiele care au cedat prea devreme, si etc.
Munca de chinez... cam 24 de ore la o mie de rame, de gaurit(cu bormasina- o bormasina de vreo 2 kg, gaurile le-am dat initial cu un burghiu de 2, dupa aia am ascutit cuie cu varful in trei muchii), si de pus capsele (suvacul meu merge, are cel putin 20 de ani :D)tot cam atat.
P.S. Anul trecut am facut cam 700 de rame, intr-o repriza (gaurit si pus capse ).
P.S.S. Imbunatatirile depasesc 2000 de lei.
P.S.S.S. Ai sa regreti ca ai luat capse mici.
TDI

Anterior

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE