Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: concurs

Mesajde BogdanU » 10 Feb 2014, 17:48

Ia sa vedem , e corect or ba ?
Nea Gica Mosuuuu ... !
Cand e prea mult lapte in stup nu e miere deloc!!!
http://bogdanungureanu.sunphoto.ro
BogdanU

Mesajde gica.mosu » 10 Feb 2014, 19:28

BogdanU scrie:De cele mai multe ori matca repeta zborul de imperechere, la fiecare imperechindu-se cu mai multi trantori. Cand "si-a facut plinul" la ultimul zbor , partea posterioara a organelor genitale ale ultimului trantor cu care s-a imperechiat, ramane atasata de vaginul acesteia mai numindu-se si "semnul imperecherii" pe care albinele il extrag ulterior.

Cel putin asta am inteles eu din ce am lecturat pana acum ! :)
Sanatate si spor !

De cate ori iese matca la amperechere...o data de n ori,aici parerili sunt ampartate :idea: ..O matca se amperecheaza cu unu-n trantori pana se umple spermateca :!: ..(treba cu stampilele, una,mai multe?)iar de la ultimul trantor ramane acea ata= org genital masculin=semn de amperechere pe care albinele al indeparteaza....Sa' urmeaza.....n urmasi,baieti sa' feti :oops:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde paul » 10 Feb 2014, 19:59

gica.mosu scrie:Sa' urmeaza.....n urmasi,baieti sa' feti :oops:

Mosulee ... urmeaza numa' fete daca baietii sau baiatul si-au facut bine treaba :!: Baietii apar cand vrea ... mama (sa-si aduca aminte de tinerete) ! :P
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde gica.mosu » 12 Feb 2014, 22:32

....Si-anca una Paule....trantorii au tata :?: :!: :?:

of topic o intrebari:care este cel mai carnivor..."ANIMAL"-dintre animali.. :?: :idea:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde CATALIN » 12 Feb 2014, 22:34

la treaba cu trantori o sa-l la las pe Paul sa raspunda,doar lui i-ai adresat-o...dar
la treaba cu animalul carnivor eu cred ca OMUL este... ;)
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde Florin Dobre » 12 Feb 2014, 22:42

Io ma bag. :D

1. N-au tata, doar bunic;
2. Leul?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde dorindafi » 12 Feb 2014, 22:55

[quote="gica.mosu"]....trantorii au tata

au, dar e tata vitreg :lol:
dorindafi

Mesajde gica.mosu » 12 Feb 2014, 23:05

CORECT....nu au tata.....si omul cel mai.... :mrgreen:

Cate rame are un roi la pachet :?: :idea: ...Iar,...." MATCA"sa fie :fe......a s-au...ne :?:
gica.mosu

Mesajde georgeanelka » 13 Feb 2014, 04:13

Va salut nea Gica, roiul la pachet prin definitie reprezinta o cantitate de albina varsata intr-o roinita (nu stiu denumirea exacta a cutiei), ce nu este prevazuta cu rame, implicit nu va avea faguri, hrana, puiet. Dar are o regina imperecheata. De regula acest roi are 1,5 kg albina. Avantajul roiului la pachet este ca are o putere foarte mare de dezvoltare si este eliminat riscul de transmitere a bolilor, din moment ce lipsesc faguri, mierea si puietul. Sper sa nu fi gresit. Sanatate! :)
Existam vremelnic prin ceea ce luam din jur, dar vom trai vesnic prin ceea ce daruim!
georgeanelka

Mesajde gica.mosu » 13 Feb 2014, 08:47

Gergica, antrebarea a fost cu dus-antors =sa va fac sa aprofundati o problema f putin discutata :idea: ...Da 1,5 kg albine....an rest pe ce se dezvolta=f bini :?:
gica.mosu

Mesajde BogdanU » 13 Feb 2014, 10:41

gica.mosu scrie:Gergica, antrebarea a fost cu dus-antors =sa va fac sa aprofundati o problema f putin discutata :idea: ...Da 1,5 kg albine....an rest pe ce se dezvolta=f bini :?:

De la 1,5 kg in sus, asa am citit eu , numai ca trebuie sa punem in cutia acestui roi si FA in functie de cantitatea de albina ce o varsam acolo. Si inca un lucru subliniat in carti este stimularea roiului foarte intens deoarece nu au faguri cu miere claditi si mai ales pentru a pastra unitatea noii unitati biologice. Deasemenea este necesar a i se da o matca imperecheata iar dupa formare roiul se baga 24 de ore la racoare .
Roii la pachet sunt unitatile biologice cele mai recomandate in unele carti si de catre unii apicultori.
Cand e prea mult lapte in stup nu e miere deloc!!!
http://bogdanungureanu.sunphoto.ro
BogdanU

Mesajde georgeanelka » 13 Feb 2014, 18:30

gica.mosu scrie:Gergica, antrebarea a fost cu dus-antors =sa va fac sa aprofundati o problema f putin discutata :idea: ...Da 1,5 kg albine....an rest pe ce se dezvolta=f bini :?:

Sa traiti nea Gica, am zis ca se dezvolta foarte bine gandind ca roiul la pachet se face prin scuturarea de albina de pe ramele din cuib de pe puiet, albina de acolo fiind tanara si are o putere mare de munca, construirea fagurilor, cresterea de puiet si cules viguros. Am gandit situatia similar roiului de pe craca (care are o putere foarte mare de regenerare), dar asta depinde de cat de corect este cel ce vinde si face roiul. Asa am gandit situatia.Sanatate! :)
Existam vremelnic prin ceea ce luam din jur, dar vom trai vesnic prin ceea ce daruim!
georgeanelka

Mesajde gica.mosu » 14 Feb 2014, 19:34

Re: un=1,5kg albina cu matca fecundata si 5-6 rame cu foi de faguri artificial +cules din natura si stimulare, rezulta un stup bun..........spor !!!
gica.mosu

Mesajde CATALIN » 04 Mar 2014, 21:18

dupa atatea tensiuni p aci nu vreti sa ne mai jucam si noi putin????

hai baietiiii avansatiii mai aruncatine si noua una pe aci
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde gica.mosu » 05 Mar 2014, 00:01

....Da...aduc albininile polen...cat la %din ele depune polenul an faguri=pastura :?: :!: :?:
gica.mosu

Mesajde apivasmob » 05 Mar 2014, 06:57

Gica dar tu nu dormi?
Nimeni nu este perfect
apivasmob

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR