Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apiluk

Mesajde paul » 14 Feb 2014, 13:01

TDI-ule , eu zic ca nu exista nici un risc ! Eu m-am referit la zona Banatului unde de cel putin doua saptamani se inregistreaza temperaturi diurne de 10-15*, preponderent 17-18* C si noaptea 5-6* C . In zona mea aceste temperaturi nu se inregistreaza nici in luna aprilie !!! Care-i riscul ??? :o
Exista o groaza de site-uri meteo care-ti dau prognoza aproape exacta pentru o saptamana ! Unde-i riscul ? :o
Ultima oară modificat de paul pe 14 Feb 2014, 13:03, modificat 1 dată în total.
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde TDI » 14 Feb 2014, 13:03

Cum unde, riscul ca dupa 2-3 saptamani de stimulare sa vina frigul o saptamana sau mai mult.
Site-urile alea... sunt bune in principiu. Peste 50% din zilele in care am eu nevoie de prognoza lor... dar restul ? Ma folosesc de ele de mai mult de un an... an in care am schimbat mai multe site-uri.
TDI

Mesajde paul » 14 Feb 2014, 13:05

TDI scrie:Cum unde, riscul ca dupa 2-3 saptamani de stimulare sa vina frigul o saptamana sau mai mult.

Daca familiile sunt stranse bine si in aceasta perioada a mai eclozat vreo generatie de albina tanara, izolarea cuibului nu permite pierderi de caldura, consider ca riscul este aproape de zero !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde alt stupar » 14 Feb 2014, 14:19

TDI scrie:Cum unde, riscul ca dupa 2-3 saptamani de stimulare sa vina frigul o saptamana sau mai mult.

... si vine !
Martie arata groazanic in prognoze.
Acum... sa nu fiu neam prost si sa zic ca nu mi-au picat bine zilele astea calde insa per ansamblu era de dorit 2-3 zile bune de zbor de curatire in februarie si apoi iarna pana prin 10 martie.
La ce e acum, treburile se cam... complica !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde proapis13 » 14 Feb 2014, 14:27

Citind ultimele postari am avut impresia ca citesc despre intretinerea familiilor de albine iarna....nu despre Apiluk... :lol:
Mai bine continuati aici viewtopic.php?f=4&t=624,asta era despre altceva....
Timisorenii mei,niciunul nu lauda apiluk-ul,se face de cativa ani la voi si ma gandesc ca l-ati folosit mai mult decat altii...
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde samuellazea » 14 Feb 2014, 14:35

proapis13 scrie:Timisorenii mei,niciunul nu lauda apiluk-ul,se face de cativa ani la voi si ma gandesc ca l-ati folosit mai mult decat altii...

Eu unul l-am folosit si sincer sunt mai mult decat multumit. Si intentionez sa il folosesc pentru ceva vreme ;)

Deci recomand cu caldura

Toate cele bune,
Sami
samuellazea

Mesajde TDI » 14 Feb 2014, 14:37

Avem hidrolizat, siroape pe scurt folosit ca tratament antivarooa, in acte - Apiluk ca tratament pentru iernare... Sigur e in context!
TDI

Mesajde proapis13 » 14 Feb 2014, 14:45

TDI scrie:Avem hidrolizat, siroape pe scurt folosit ca tratament antivarooa, in acte - Apiluk ca tratament pentru iernare... Sigur e in context!

sigur cind in ultimele postari ati vorbit despre vreme :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde alt stupar » 14 Feb 2014, 15:19

paul scrie:
alt stupar scrie:Mai copii...
mai uitati-va si voi prin calendare, ca inca nu-i nici jumatatea lunii februarie...

alt stupare ... parerea mea, la schimbarile climaterice care deja au loc, eu zic ca trebuie sa ne adaptam la mercurul din termometre si nu la data din calendar ! Spre ex, daca prin absurd eu as avea temperaturile de la voi si aport sustinut de polen (nu neaparat cantitativ ci ... de durata) eu as incepe prima data cu descapacirea pe portiuni mici a ramelor cu miere capacita si apoi as da 300-500 ml. de sirop la 3 zile, indiferent ca-i abia ... ziua indragostitilor ! :oops:
Semneaza ... paul indragostitu' ( de albine) ! ;)

Sigur Paule... tu ai risca !
Eu, cand mi se mai face pofta de cate-o cacialma, trec pe la bancomat si gadil cardul, schimb ceva maruntis sa am pentru deschideri si sun baietii si-o punem de-o carte... nicidecum nu-mi risc stupina "la ghici"...
Ca ( mai ales in apicultura ) usor poti ajunge ca in loc sa lasi ciubucuri sambata seara intr-un club de fitze, sa fi nevoit sa-ti sorbi ciorba la cantina saracilor...
Aviz amatorilor de "ponturi" !!!
alt stupar

Mesajde paul » 15 Feb 2014, 08:00

alt stupar scrie:Sigur Paule... tu ai risca !
Eu, cand mi se mai face pofta de cate-o cacialma, trec pe la bancomat si gadil cardul, schimb ceva maruntis sa am pentru deschideri si sun baietii si-o punem de-o carte... nicidecum nu-mi risc stupina "la ghici"...
Ca ( mai ales in apicultura ) usor poti ajunge ca in loc sa lasi ciubucuri sambata seara intr-un club de fitze, sa fi nevoit sa-ti sorbi ciorba la cantina saracilor...
Aviz amatorilor de "ponturi" !!!

Alt stupare ... vezi ca a postat Ves Lucian pe pagina lui personala matisori de salcie ! Daca vremea continua la voi in acelasi ritm , in maximum o saptamana sau poate 10 zile , albinele voastre aduc polen si nectar de la salcie !!! :P Si la inflorirea salciei e periculos sa stimulezi ??? Aaah, am uitat, nu te impaci cu data din calendar !!! Sau te-ai mutat din Arad (judet) in ... Botosani ??? :lol:
LE ... pare rau ... ai full de asi cu popi in coada (servit) si nu stii (nu vrei) sa-ti joci cartea ! :o
LE2 ... mai bine mergi pe ... "mana moarta"! Mana moarta fiind ... eu ! :lol:
paul

Mesajde CristiTm » 15 Feb 2014, 17:24

proapis13 scrie:Citind ultimele postari am avut impresia ca citesc despre intretinerea familiilor de albine iarna....nu despre Apiluk... :lol:
Mai bine continuati aici viewtopic.php?f=4&t=624,asta era despre altceva....
Timisorenii mei,niciunul nu lauda apiluk-ul,se face de cativa ani la voi si ma gandesc ca l-ati folosit mai mult decat altii...

eu trec destul de des pe acolo si credema ca se vinde foarte bine ba mai au si distribuitor in oras
CristiTm

Mesajde Rares.apis » 02 Sep 2014, 14:55

Am folosit apiluk si am fost foarte multumit :D
Rares.apis

Mesajde yulian » 02 Sep 2014, 15:10

Rares.apis scrie:Am folosit apiluk si am fost foarte multumit :D

Comparativ cu ce?? Ai folosit cand?? Parca ai raspuns la o reclama la pasta de dinti :shock:
yulian

Mesajde Donbazil » 02 Sep 2014, 15:23

Sal'tare!

Pai daca dadea prea multe detalii , mirosea a reclama, asa ca....
Sal'tare!
Donbazil

Mesajde vslsilviu » 02 Sep 2014, 18:46

ca sa echilibram balanta (totusi asta este realitatea, l-am incercat)... am dat varianta cu polen:
1) a fost luat foarte greu;
2) am avut familii care au refuzat sa il ia - lasat cam o luna, 1/3 dintr-o punga;
(ca sa evit reclamatii... a fost dat in primavara; nu era sursa de polen afara!)
vslsilviu

Mesajde alt stupar » 02 Sep 2014, 19:04

Ce te miri ?
Gura lumii zice ca cica-i polen de porumb ChinaLand.

Tu ai servi la mic-dejun malai cand painea proaspata-ti abureste pe masa ?
alt stupar

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA