Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

UE nu iubeste SALCÂMUL

Mesajde cristi_vidican » 11 Feb 2014, 13:13

Mă sună un prieten în urmă cu câteva zile și-mi zice că a auzit că UE ar vrea să scoată salcâmul din Europa.
I-am zis să stea liniștit că sigur e o glumă.
Am vorbit apoi cu un prieten (poate citeste si el ce scriu aici, că e membru pe Stupăritul) și mi-a confirmat că într-adevăr, salcâmul nu e o specie iubită.
Am înțeles că la cei care au accesat 221 pentru împădurire, salcâmul nu a fost o specie eligibilă. Poate confirma cineva???
Că nu se mai dorește cu nici un chip înființarea de noi păduri de salcâm și că se încearcă înlocuirea lui cu specii de de pomi mai valoroase.
Partea bună e că nu prea reușesc. Din ce am auzit, unde a crescut salcâm (mă refer la pădure), este foarte greu să mai crească altceva. Salcâmul este considerată o specie invazivă.

Poate cineva cunoaște mai multe în ce privește legislația și tendințele.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Re: UE nu iubeste SALCÂMUL

Mesajde Jean Valjean » 11 Feb 2014, 14:51

Tin minte ca am citit acum cativa ani, cred ca prin 2008, despre salcam si am inteles ca in alte tari nu se mai planteaza de mult timp, fiind considerat ca si o buruiana, din cauza faptului ca saraceste solul si, asa cum ai spus si tu, este o specie invaziva, care cu greu poate fi eliminata dintr-un loc.
Deci, tot ce este posibil.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde kiloz » 13 Feb 2014, 03:51

Nu este o traducere prea buna ,dar am postat ca dovada ca este un articol real.Titlul-Formarea de coalitia salcimului, pentru salvarea salcimului si mierii de salcim, apararea si recunoasterea ca brand mierea de salcim.

http://translate.googleusercontent.com/ ... EJzDy-2mQQ
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde kiloz » 13 Feb 2014, 04:10

UE- pregateste un proiect de lege prin care vrea sa interzica cresterea si cultivarea plantelor ,pomilor care sint considerate ca specii non nativ.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde stupar » 14 Feb 2014, 23:18

Baza apiculturii este salcamul.Fara salcam apicultura n-are sanse de supravietuire,In primul rand albinele cu nectarul de salcam se curata intestinul,mai valoros de cat orice antibiotic.Miere de salcam este baza productiei si a venitului in apicultura.Fara aceasta miere apicultura se falimenteaza.Degeaba au bagat atata bani in apicultura.
Trebuie sa unim sa salvam salcamul! :!:
stupar

Mesajde manu » 15 Feb 2014, 10:28

deja UE a reglementat : in mierea de salcim nu mai trebuie sa fie polen de salcim ...de aici o gramada de siropuri pe raft sub sigla de salcim si de ce nu un pret mic la achizitie ca doar no ce daca mierea valoroasa are polen de salcim in ea
manu

Mesajde cristi_vidican » 15 Feb 2014, 10:39

manu scrie:deja UE a reglementat

Ne poți da un link spre o sursă sigură a ceea ce afirmi mai sus?
cristi_vidican

Mesajde broodness » 15 Feb 2014, 11:37

Am auzit si eu de salcam,dar am inteles ca tara despre care s-a vorbit a fost Ungaria,nu-i convine la tanti UE ca ungurii produc prea multa miere de salcam, pai daca au mult salcam ce sa faca saracii....doar n-or produce miere de urzici.....
Iar legat de polenul de salcam in mierea de salcam........care polen de salcam ;) ?ca pui si eu colectorele la salcam :lol: :lol: :lol: ,ca am auzit ca in UE e la mare cautare polenul de salcam
broodness

Mesajde broodness » 15 Feb 2014, 11:43

Si inca ceva, mierea de salcam este momentan cea mai scumpa miere, e cea mai cautata peste tot in lume,atunci nu vad rostul de ce sa nu se mai comercializeze....ceva de genul scoatem Mercedesurile cu piele alba de pe piata....si dam voie doar la cele cu vinilin pe scaune....eu nu cred in toata povestea asta.Atata timp cat se produce ceva la mare cautare si acel ceva aduce bani frumosi din taxe, nu vad rostul sa taie UE craca....de salcam.
broodness

Mesajde manu » 15 Feb 2014, 18:20

nu e vorba de uite mercedesu nu e mercedesu ci de cine face lobi la legiuitori . Este ceva hotarit deja . In ce priveste sursa : Dl Fetea presedintele ACA la sedinta din Fagaras 06 02 2014
manu

Mesajde manu » 15 Feb 2014, 18:22

d-le broddness e vorba de indicele polinilic
manu

Mesajde cristi_vidican » 03 Mar 2014, 21:27

Postez aici, cred că e mai potrivit...
Despre plantația de salcâm
La un moment dat se vorbește despre o posibilă colaborare între cel care are pădurea de salcâm și apicultor. Chiar un procent din miere pentru proprietarul pădurii.
Ați merge cu albinele la o pădure privată de salcâm, cedând o parte din miere?
Cât ați fi dispus să dați?
http://www.digi24.ro/Emisiuni/Regional/ ... +afacere+d

P.S. Calculul producție / ha e calculat greșit, pt că se știe că albina poate să adune până la jumătate din ceea ce oferă planta
cristi_vidican

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA