Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Cresterea viperelor

Mesajde joohny » 18 Feb 2014, 18:32

Va salut.Deschid acest topic deoarece inainte de a investi in apicultura am incercat sa investesc intr-o crescatorie de vipere.Inca nu am abandonat proiectul insa parca mai atractive au fost albinele.Cu rugamintea a nu fi privit ca un sarpe ,rog binevoitorii sa-mi spuna daca am ales calea ce-a buna sau se va ivi un viitor si in asa ceva..Va multumesc.Sanatate.
joohny

Re: CRESTEREA VIPERELOR

Mesajde Florin Dobre » 18 Feb 2014, 18:45

Imi plac serpii din copilarie. Nu am ratat nici o ocazie de a-i prinde(serpi neveninosi) si studia.
Cam periculoasa treaba cu viperele. Te trage ata. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde joohny » 18 Feb 2014, 18:48

Florin Dobre scrie:Imi plac serpii din copilarie. Nu am ratat nici o ocazie de a-i prinde(serpi neveninosi) si studia.
Cam periculoasa treaba cu viperele. Te trage ata. :D

Va salut.Pt. bani ce nun face omul? :D .Sanatate.
joohny

Mesajde proapis13 » 18 Feb 2014, 18:50

A fost un coleg ce se lauda ca v-a incepe sau a inceput cresterea viperelor,intre timp nu am mai auzit de el
Am prins vipere fara sa le ranesc si le-am dat drumul inapoi in salbaticie
Am prins toate speciile de serpi din Romania,unii dintre ei chiar m-au muscat si nu a fost deloc placut
Am un prieten muscat de vipera si crede-ma ca am crezut ca-l pierdem ; norocul a fost o sticla de coniac pe care nu a vrut sa o imparta cu noi,asta l-a salvat
Nu cred ca asi putea sa-i cresc in captivitate deoarece cred ca merita sa traiasca liberi
Daca te hotarasti stiu pe cineva care-si rotunjeste veniturile prinzind vipere in timpul verii
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde joohny » 18 Feb 2014, 19:19

proapis13 scrie:A fost un coleg ce se lauda ca v-a incepe sau a inceput cresterea viperelor,intre timp nu am mai auzit de el
Am prins vipere fara sa le ranesc si le-am dat drumul inapoi in salbaticie
Am prins toate speciile de serpi din Romania,unii dintre ei chiar m-au muscat si nu a fost deloc placut
Am un prieten muscat de vipera si crede-ma ca am crezut ca-l pierdem ; norocul a fost o sticla de coniac pe care nu a vrut sa o imparta cu noi,asta l-a salvat
Nu cred ca asi putea sa-i cresc in captivitate deoarece cred ca merita sa traiasca liberi
Daca te hotarasti stiu pe cineva care-si rotunjeste veniturile prinzind vipere in timpul verii
salve :D

Va salut.Deocamdata am investit in apicultura.Din curiozitate cit cere pe bucata,sau pe pereche?Raspunsul poate sa fie pe MP.Sanatate.
joohny

Re: Cresterea viperelor

Mesajde cypryx » 18 Feb 2014, 22:15

salutare
colegu ,,studiaza putin si legislatia ,,,,unele tipuri de vipere parca sunt protejate,,,nu mai am date exacte dar am cochetat si eu acum vreo 15-20 de ani cu ideea,dar dupa ce a scapat una din acvariu am decis sa o las balta.
ai mare grija.daca ai piata pt venin si foarte FOARTE mare grija poate fi ok.

bafta si grija mare.
festina lente,pământul e rotund si ajungi sigur in același punct.
cypryx

Mesajde LUCIAN AVRAM » 18 Feb 2014, 22:20

stiu sigur ca daca vrei sa ai vipere trebuie sa ai si acte de provenienta pe ele , nu ai voie sa mergi in padure si sa le prinzi pur si simplu , sunt protejate prin lege
cel mai apropiat vanzator de vipere de tine joohny este Republica Moldova
am fost tentat sa incerc si eu afacerea asta , dar am o frica de serpi de uit si cum ma cheama :lol:
eu personal , te sfatuiesc sa ramai la albine
sa traiesti ! :D
LUCIAN AVRAM

Mesajde Donbazil » 18 Feb 2014, 23:19

Sal'tare!

Si cand ma gandesc la saracu' Mircea......Cate a crescut la san.... :lol: :lol: :lol:

Glumesc desigur.... :lol:

Sal'tare!
Donbazil

Mesajde LUCIAN AVRAM » 18 Feb 2014, 23:21

ce ti-e si cu salbataciunile astea :lol:
sa traiesti Donbazil ;)
LUCIAN AVRAM

Mesajde ignatov andrei » 19 Feb 2014, 01:41

proapis13 scrie:Am un prieten muscat de vipera si crede-ma ca am crezut ca-l pierdem ; norocul a fost o sticla de coniac pe care nu a vrut sa o imparta cu noi,asta l-a salvat

Nu a fost vipera! In zona Severin si Herculane, viperele sunt mortale (mai ales cele cu corn), daca in max. 60-120min. nu se administreaza antiviperin!
Intr-o aplicatie (conducere de foc), la Herculane, am fost muscat, de sold, de vipera! Semnul este si acum vizibil!
Cognacul... e frectie la un picior de lemn!
ignatov andrei

Mesajde CORNEL V. » 19 Feb 2014, 08:30

Salut,Joohny
Eu iti spun ceva din experienta pe care a avut-o un vecin de-al meu
A inceput acum cativa ani cu cateva vipere,anul trecut ajunsese la un numar de peste 300 bucati...stiu ca statea in fiecare zi in crescatorie,le facea curat,le dadea de mancare,chiar prinsese un contract in Germania ...pana asta toamna cand a abandonat ca nu a fost multumit
Stiu ca statea in permanenta cu serul antiviperin in buzunar...a fost muscat o data si pana a ajuns la spital sa si-l faca era s-o mierleasca...nu orice cadru medical stie sa faca injectia respectiva
CORNEL V.

Mesajde joohny » 19 Feb 2014, 10:37

Va salut.Afacerea este rentabila .La prima mina pretul este de 2000 E/gram.Din cite ma documentasem eu problema era la vinzarea veninului.Am vorbit cu multi crescatori de vipere(la tel) si primul lucru m-a intrebau daca am piata de desfacere in caz contrar pretul pe 1 g venin scadea pina la 100-200 E,si nici asa nu prea se gaseste cumparator deoarece nici-o fabrica de medicamente nu cumpara venin ci totul merge la exterior(pe sub mina cum se spune).Mai toti tineau viperele in apartament (pe balcon).Am avut oferte sa cumpar (150-200 E/perechea, negociabil inclusiv cutii :D ) insa totusi am ales apicultura.In Timisoara este cel mai mare crescator de vipere (cei din zona poate chiar il cunosc).Totusi tentatia dupa bani este mare cind vezi asemenea preturi.Sanatate.
joohny

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE