Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Cum pastrez fagurii care nu au fost "linsi"?

Mesajde logic » 27 Oct 2011, 23:54

Am intarziat cu extragerea mierii din fagurii care au ramas dupa restrangerea cuiburilor si
este prea tarziu sa-i dau albinelor la lins. Cum pot sa-i pastrez pana in primavara?
logic

Re: Cum pastrez fagurii care nu au fost "linsi"?

Mesajde jonny_it » 28 Oct 2011, 10:07

logic scrie:Am intarziat cu extragerea mierii din fagurii care au ramas dupa restrangerea cuiburilor si
este prea tarziu sa-i dau albinelor la lins. Cum pot sa-i pastrez pana in primavara?

In stupi, bine inchisi sa nu intre albinele + ceva impotriva gaselnitei. ;)
jonny_it

Mesajde liviu1965 » 28 Oct 2011, 12:02

Presupun ca te referi la alti stupi. Nu in cei care sunt albine.
liviu1965

Mesajde jonny_it » 28 Oct 2011, 12:28

liviu1965 scrie:Presupun ca te referi la alti stupi. Nu in cei care sunt albine.

Am scris "sa nu intre albinele", adica stupi in care nu ai albine. :)
jonny_it

Mesajde Bee Happy » 28 Oct 2011, 17:40

logic scrie:Am intarziat cu extragerea mierii din fagurii care au ramas dupa restrangerea cuiburilor si

Ce mi-as dori sa am si eu aceiasi problema :lol:
La mine nu mai vezi o celula cu miere, in fagurii pe care i-am scos, dupa stramtorare.
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde dorindafi » 28 Oct 2011, 21:14

:mrgreen: dupa diafragma intotdeauna las 1/2 rame cu ceva miere shi nu am avut probleme de mutarea cuibului
dorindafi

Mesajde genutzu » 29 Oct 2011, 06:15

Fagurii se dau la lins atunci dupa ce au fost extrasi. Cam asta ar fi intelesul. Din ce zici tu deduc insa ca e vorba de rame care inca mai au miere neextrasa. Eu am extras aceste rame si nu am avut timp sa le mai dau la lins. Daca le pastezi intro incapere uscata si iarna e rece nu e bai. Se formeaza din mierea ramasa pe rame de la extractie o pojgita f fina de miere cristalizata care functioneaza drept stimulent primavara cand bagam aceste rame la opuat!
genutzu

Mesajde logic » 30 Oct 2011, 10:10

genutzu scrie:Fagurii se dau la lins atunci dupa ce au fost extrasi. Cam asta ar fi intelesul. Din ce zici tu deduc insa ca e vorba de rame care inca mai au miere neextrasa. Eu am extras aceste rame si nu am avut timp sa le mai dau la lins. Daca le pastezi intro incapere uscata si iarna e rece nu e bai. Se formeaza din mierea ramasa pe rame de la extractie o pojgita f fina de miere cristalizata care functioneaza drept stimulent primavara cand bagam aceste rame la opuat!

Va multumesc pentru sfat. Bine ca exista o solutie, ca ma imi faceam probleme cu umiditatea si acrirea.
logic

Mesajde logic » 10 Noi 2011, 19:00

Intrebare
In loc sa care in cuib mierea din fagurii dati la lins, albinele au depozitat-o in cateva celule din fagurii respectivi.
Asa ca am dat vina pe diafragma improvizata prea lejera dupa care am pus fagurii. As vrea sa intreb:
Care este conditia/conditiile ca mierea sa fie linsa si carata in cuib? Cum trebuie sa fie diafragma?
Este aceeasi diafragma obisnuita care delimiteaza cuibul, doar ridicata putin sau este una speciala?
Daca este speciala, unde trebuie sa aiba locul de trecere pentru albine?
logic

Mesajde un OM » 10 Noi 2011, 20:00

Este diafragma mobila obisnuita, care lasa loc de trecere intre ea si peretii stupului, sau si pe deasupra ei spre podisor.
O conditie care ar favoriza curatarea ramelor de dupa diafragma ar fi in primul rand ca "poporul" lucrator sa fie din destul. O alta ar fi ca celulele capacite de miere sa fie descapacitecu furculita si nu doar zgariate.
un OM

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR