achio5 scrie:Asa ceva era sa patesc eu acum 10 ani.Am bagat in iarna o fam pe 10 rame(de atunci nu am am mai avut asa familii ptr iarna) plina de mincare si albina,pe 25 martie atunci, din stupul respectiv ieseau albinele afara parca roiau,era ora 16,pe jos plin de zapada.La fel primise turta cu aprox 2 saptamini inainte.Deschid stupul sa vad ce e,surpriza,mincare ioc,mincasera tot puietul de pe 3 rame la timpul ala.Iau repede 4 rame cu miere de la rezerva(atit ramasese din familia de 10 rame) si pe loc le schimb cu cele goale(acolo le-am scuturat in stup).In anul ala familia aia mi-a dat cea mai multa miere.Parerea mea este ca ai patit la fel-mult puiet,familia buna,au consumat repede au papat puietul si au murit de foame.
Nu va contrazic...de foame da, dar foamea asta sunt convins ca a survenit din lipsa de matca. Am cativa stupi la ora actuala care ii stiu din toamna ca nu aveau rezervele care o avea familia asta si sunt ok. Plus de.asta, eu am inceput stimularea proteica din ianuarie. La ora actuala am majoritatea stupilor blindati de albina. Abia astept sa inceapa culesurile.
Ce sa mai...cu voia Domnului voi ierna in casa noua...