Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cristian Chirculescu alias FREECRISTIAN

Mesajde Cristian Chirculescu » 19 Feb 2014, 13:18

Gabysgg scrie:
Cristian Chirculescu scrie:Transvazare lazi

Cristi nu este cam devreme cu transvazarea mai ales ca sunt cutii noi??
Oricum spor la treaba si frumoasa activitate :)

Gabi, daca afara e cald zi de zi de ce sa nu fiu eu pregatit...oricum trebuia sa schimb lazile astea pt ca la cei vechi se crease o gramada cai de acces pt albine
Alias FreeCristian 0764514729

www.freecristian.ro
Cristian Chirculescu

Mesajde Cristian Chirculescu » 19 Feb 2014, 13:19

Sanatate si tie Johny....asa e Florine...viperele au aceleasi conditii tot anul

www.freecristian.ro
Cristian Chirculescu

Mesajde Cristian Chirculescu » 21 Feb 2014, 15:27

Azi nu le mai intereseaza polenul
Fişiere ataşate
IMG_2014022146612.jpg

www.freecristian.ro
Cristian Chirculescu

Mesajde Cristian Chirculescu » 21 Feb 2014, 15:28

Cascada adapator
Fişiere ataşate
IMG_2014022122880.jpg

www.freecristian.ro
Cristian Chirculescu

Mesajde Cristian Chirculescu » 23 Feb 2014, 16:01

Aici este următorul proiect in plan. Renovare generala, dat jos acoperis si structura de lemn, reconstrucție etaj, prelungirecu inca 3 m pt bucatarie si baie la etaj, si acoperisul. La toamna sa ma mut in ea. Asa sa.mi ajute Dumnezeu.
Fişiere ataşate
IMG_2014022326246.jpg

www.freecristian.ro
Cristian Chirculescu

Mesajde Florin Dobre » 23 Feb 2014, 18:04

Spor la treaba!
Va fi de munca. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Cristian Chirculescu » 24 Feb 2014, 12:18

Florin Dobre scrie:Spor la treaba!
Va fi de munca. :D

Multumesc.
Va fi mult de munca, insa inainte de toate trebuie sa fac miere pt a lua banii necesari. Am de tras, nu gluma...
Ca o paranteza. ...astept si pareri de la voi cu sfaturi pt eficientizarea lucrarii si reducerea la minim a costurilor.

www.freecristian.ro
Cristian Chirculescu

Mesajde yrynel_clau » 24 Feb 2014, 16:46

Cristiene ce vrei tu sa faci se numeste carpeala si te costa o spinare de bani. Mai bine fa-ti de nou de la temelie si nu o sa ai probleme toata viata. Oricum anexa tot iti trebuie cu timpul. Si io am fost in situatie ca a ta.
Ivancu Ilie-Irinel ,, Doamne", ,,Doamne" nu doarme .
yrynel_clau

Mesajde Cristian Chirculescu » 24 Feb 2014, 17:47

Sunt de acord cu Dvs. Insa eu nu pot obtine decat o autorizatie de renovare pe aceasta constructie. :roll:

Peste cativa ani, cum spuneam si intr-un clip video, dupa ce rezolv cu succesiunea o sa mai fac inca o casa. de la minus zero. Cu pivnita mare.
Sunt nevoit sa ma adaptez la situatia actuala.

www.freecristian.ro
Cristian Chirculescu

Mesajde Cristian Chirculescu » 25 Feb 2014, 23:22

Ieri am gasit un stup ....plecat pe alta lume. Nu am avut telefonul sa fac o poza.
Il observasem in ultima zi cu soare ca se depopulase, desi il bagasem la iernat pe 6 rame full de albina, cu mancare si pastura, primise cu cateva zile inainge o doza de turta.
Mancare nu mai avea deloc. Albina care am gasit.o vie nu ar fi acoperit 3 rame. Tratamente au avut parte toti stupii la fel, insa acestuia cred ca i.a cedat matca care stiu ca era ceva mai batrana...2011 sau 2010.
Cate matci am facut...de mine am uitat...dar pe subînțeles asa...de anu asta matcile vor fi doar pt mine.
Ce.i drept, la mine e jale toamna cu viespile. Si cum toamna a fost lunga,cu fluctuații de temperatura, cauze sunt multe.am mai pierdut eu 1-2 stupi anual, dar de data asta mi.a parut chiar rau de el.

www.freecristian.ro
Cristian Chirculescu

Mesajde achio5 » 26 Feb 2014, 15:43

Asa ceva era sa patesc eu acum 10 ani.Am bagat in iarna o fam pe 10 rame(de atunci nu am am mai avut asa familii ptr iarna) plina de mincare si albina,pe 25 martie atunci, din stupul respectiv ieseau albinele afara parca roiau,era ora 16,pe jos plin de zapada.La fel primise turta cu aprox 2 saptamini inainte.Deschid stupul sa vad ce e,surpriza,mincare ioc,mincasera tot puietul de pe 3 rame la timpul ala.Iau repede 4 rame cu miere de la rezerva(atit ramasese din familia de 10 rame) si pe loc le schimb cu cele goale(acolo le-am scuturat in stup).In anul ala familia aia mi-a dat cea mai multa miere.Parerea mea este ca ai patit la fel-mult puiet,familia buna,au consumat repede au papat puietul si au murit de foame.
achio5

Mesajde Cristian Chirculescu » 27 Feb 2014, 19:24

achio5 scrie:Asa ceva era sa patesc eu acum 10 ani.Am bagat in iarna o fam pe 10 rame(de atunci nu am am mai avut asa familii ptr iarna) plina de mincare si albina,pe 25 martie atunci, din stupul respectiv ieseau albinele afara parca roiau,era ora 16,pe jos plin de zapada.La fel primise turta cu aprox 2 saptamini inainte.Deschid stupul sa vad ce e,surpriza,mincare ioc,mincasera tot puietul de pe 3 rame la timpul ala.Iau repede 4 rame cu miere de la rezerva(atit ramasese din familia de 10 rame) si pe loc le schimb cu cele goale(acolo le-am scuturat in stup).In anul ala familia aia mi-a dat cea mai multa miere.Parerea mea este ca ai patit la fel-mult puiet,familia buna,au consumat repede au papat puietul si au murit de foame.

Nu va contrazic...de foame da, dar foamea asta sunt convins ca a survenit din lipsa de matca. Am cativa stupi la ora actuala care ii stiu din toamna ca nu aveau rezervele care o avea familia asta si sunt ok. Plus de.asta, eu am inceput stimularea proteica din ianuarie. La ora actuala am majoritatea stupilor blindati de albina. Abia astept sa inceapa culesurile.
Ce sa mai...cu voia Domnului voi ierna in casa noua... :D

www.freecristian.ro
Cristian Chirculescu

Mesajde Florin Dobre » 27 Feb 2014, 20:39

Cristi, iti zic un pont...cum am redus cheltuielile cu casa. :D
Cand am inceput sa aflu cat costa manopera la una alta, nu-mi mai ieseau socotelile.
Si am descoperit ca pot face betoane, ca pot face etrieri, ca nu-i grea zidaria, etc. :shock:
Si uite asa sper s-o termin in cincinalul asta. :lol:
Spor!
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Cristian Chirculescu » 27 Feb 2014, 20:48

Florin Dobre scrie:Cristi, iti zic un pont...cum am redus cheltuielile cu casa. :D
Cand am inceput sa aflu cat costa manopera la una alta, nu-mi mai ieseau socotelile.
Si am descoperit ca pot face betoane, ca pot face etrieri, ca nu-i grea zidaria, etc. :shock:
Si uite asa sper s-o termin in cincinalul asta. :lol:
Spor!

Pai oricum manopera intra in mainile mele, Florine....altfel chiar ca depasesc asteptarile buzunarului...ce sa mai...am si eu neamuri bune cu care ne ajutam reciproc. Bun pontul. Numai sa dea Dumnezeu vreme buna, polen si nectar mult.

www.freecristian.ro
Cristian Chirculescu

Mesajde Florin Dobre » 27 Feb 2014, 21:18

Neamurile(doar 3 berbanti ca restul s-au dat raniti :lol: ) le-am convocat la fundatie si la placa. Am scapat ieftin...le-am umplut podul de multumesc si gata. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Cristian Chirculescu » 27 Feb 2014, 21:50

Florin Dobre scrie:Neamurile(doar 3 berbanti ca restul s-au dat raniti :lol: ) le-am convocat la fundatie si la placa. Am scapat ieftin...le-am umplut podul de multumesc si gata. :D

:lol: :lol: :lol:

www.freecristian.ro
Cristian Chirculescu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?