alexx scrie:Salut stie cineva de ce o matca din 2012 inca nu a inceput ouatul pentru ca cele din roiuri (si roiul avand populatie mai mica) au inceput.sa fie doar diferenta de un an de vina?
murarudumitru scrie:alexx scrie:Salut stie cineva de ce o matca din 2012 inca nu a inceput ouatul pentru ca cele din roiuri (si roiul avand populatie mai mica) au inceput.sa fie doar diferenta de un an de vina?
Trebuia sa oua deja,mai ai tu matca de care zici?si daca da ,uitete atent la ia nu are nici o defectiune
alexx scrie:Astazi in zona mea au iesit albinele si am observat la un roi urdinisul obturat de albine moarte… eu speriat ma gandeam oare ce sa se fi intamplat si constrans de ganduri ridic capacul si podisorul la 10 grade cu soare.
Acum la prima vedere raman ingandurat deoarece albina nu sa atins de turta proteica si parca sa inputinat dar vazand soarele surpriza![]()
Albina a inceput sa se rasfire si sa ocupe toate cele patru rame am curatat putin la urdinis mortaciunea si lam inchis sper sa fie ok pentru ca acum o saptamana avea larve.
Florin Dobre scrie:Indoaie o sarma la un capat si trage afara prin urdinis albina moarta de pe fundul cutiei. E posibil ca acolo sa fie o gramajoara de albine moarte. Ele vor incerca sa le scoata si le vor aglomera la urdinis...pericol de obturare a urdinisului si de sufocare a familiei. Riscul asta dispare daca ai sita pe fundul cutiei.
TDI scrie:alexx scrie:Astazi in zona mea au iesit albinele si am observat la un roi urdinisul obturat de albine moarte… eu speriat ma gandeam oare ce sa se fi intamplat si constrans de ganduri ridic capacul si podisorul la 10 grade cu soare.
Acum la prima vedere raman ingandurat deoarece albina nu sa atins de turta proteica si parca sa inputinat dar vazand soarele surpriza![]()
Albina a inceput sa se rasfire si sa ocupe toate cele patru rame am curatat putin la urdinis mortaciunea si lam inchis sper sa fie ok pentru ca acum o saptamana avea larve.
Scoate cea mai usoara rama.
alexx scrie:Salut am achizitionat niste stupi second hand de la un apicultor batran de la mine din zona darmai mult de trei ani de folosinta nu au.Au fost tinuti sub o aplecatoare imi zice cineva cu ce sa ii dezinfectez mai bine ma gandeam la soda nu prea stiu am mai citit si pe aici si nu stiu ce hotarare sa iau
Deocamdata stupii sunt la stadiu de slefuire a vopselei vechi
Am sa revin cu poze cand am timp sa fac
alexx scrie:... imi zice cineva cu ce sa ii dezinfectez mai bine ma gandeam la soda nu prea stiu am mai citit si pe aici si nu stiu ce hotarare sa iau
proapis13 scrie:alexx scrie:... imi zice cineva cu ce sa ii dezinfectez mai bine ma gandeam la soda nu prea stiu am mai citit si pe aici si nu stiu ce hotarare sa iau
Esti de aproape un an pe forum,pe la pagina asta nu ai trecut ???![]()
viewtopic.php?f=8&t=1434&p=34508&hilit=soda+caustica#p34508
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 19 vizitatori