Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: vreau si eu sa ingrijesc o familie de albine

Mesajde gigibecalul » 30 Ian 2014, 20:38

ves.lucian.zabrani scrie:Numele meu este Ves Lucian.
Locuiesc in Arad.
Am 47 de ani .
Numarul meu de telefon este : 0743137992
Sunt nascut in anul 1965 Martie 23 in Paulis.
Hobby : - Cea mai noua pasiune si sper cea mai tare - albinele .
- Pe locul doi - pomii fructiferi cu coroane artistic palisate si alte forme artistice.
- Pe locul trei-florile
- Pe locul patru - pescuitul.
Religie : Crestin Ortodox dupa cum v-ati dat seama si din avatar .
Primele albine le-am primit in 30 iunie 2010 .
Albinele le am in localitatea Zabrani , 30 de km de Arad .
Loc de munca : C.E.T. Arad - exploatare electrica .
Studii : Liceul Industrial Electrotehnic + scoala de maistrii .
Sunt casatorit , am 2 baietii de 19 ani si 15 ani pe care sper sa ii virusez cat de repede si cat mai tare posibil (in legatura cu albinele) .
Am la tara , la bunicii din Zabrani , o gradina libera de stres unde sunt pomii , florile , gazonul si mai in spate fetitele mele dragi .

Io zic că asta e declarația dată de domnul Lucian la DNA.... :lol: :lol: ...nene Lucian ,nu te supăra!

leinadbondarul, bine ai venit pe forum! ia-ți două familii de albine ca să ai tot timpul termen de comparație (o familie va fi "cea puternică", cealată - "cea mai puțin puternică"). Bine ar fi să ai pe lângă tine un stupar cu experiență, care te-ar putea ajuta, sau, dacă nu e nici unul pe aproape, mai întreabă pe forum de una-alta. Între timp citește cât poți de mult, ca întrebările tale să fie cât mai puțin penibile (o spun din experiență uitându-mă la postările mele mai vechi)... Mai mult ca sigur, domnul Daniel Dilă te întreba despre visele tale legate de stupărit, de-aia v-ați încins așa de repede. Despre celelalte vise se poate scrie pe la zona "Cafenea - discuții despre orice". Până una-alta, ai destul timp să te documentezi și în primăvară vei putea face "MARELE PAS". Eu îți doresc succes de pe acum!
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde ves.lucian.zabrani » 30 Ian 2014, 20:54

esti simpatic , gigibecalul !!! ca de obicei !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Adi Hodis » 31 Ian 2014, 00:05

leinadbondarul scrie:Mircea te intreb câţi din stuparii mari şi au realizat vise din stuparit?

Daniel, te salut si mult succes iti doresc de pe acum !. Pe bune. :)
Ce iti doresti acum, e simplu si usor de realizat.
Daca vei dori in viitor sa ajungi un stupar mare, si aia se poate realiza dar, e ceva mai complicat. Cu investitii serioase si multa munca.
Important este sa te implici, prima implicare este studiul.
Eu sint sigur ca vei realiza prima dorinta, de a avea miere de la albinele tale.

Cu bine.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde leinadbondarul » 03 Feb 2014, 16:31

Un sfat pentru căsuţele albinelor, verticală sau pe orizontală?
Daca nu curge,pică ceara de lumânare.... Şi dacă nu înţelegi ce vreau să spun ,citeşte până înţelegi şi dacă ai inteles clar mirosi a flori de câmp
leinadbondarul

Mesajde valy » 07 Feb 2014, 21:31

leinadbondarul scrie:Un sfat pentru căsuţele albinelor, verticală sau pe orizontală?

si eu sunt incepator si daca citesti mult mult desore albine vei alege singur modul de lucru,ce lada vrei.de ce pt. ca fiecare din cei cu ctate vechi iti va spune ca cel mai bun stup e cel pe care il are el,si mi se pare normal.eu am citit si mi se pare cel mai usor pt mine stupul dadant dar nu cu cat de jumate am optat sa-i pun cat intreg .sa evit lucrul cu doua tipuri de rame. multumesc ca ma primiti printre voi.si succes si multa miere .
valy

Mesajde leinadbondarul » 11 Feb 2014, 16:42

Vali să şti că aşa m-am gândit şi eu în leg. cu ramele din cat.
Daca nu curge,pică ceara de lumânare.... Şi dacă nu înţelegi ce vreau să spun ,citeşte până înţelegi şi dacă ai inteles clar mirosi a flori de câmp
leinadbondarul

Mesajde leinadbondarul » 27 Feb 2014, 17:26

Gata ieri am procurat 30 de familii albine,deja mă ia cu călduri ce am de făcut prima dată?
AJUTOR!!!!!!!!!!
leinadbondarul

Mesajde leinadbondarul » 27 Feb 2014, 17:32

Maine vine transa a doua cu încă 30 şi eu deja sunt terminat,în ce m-am bagat .AJUTOR!!!!
leinadbondarul

Mesajde leinadbondarul » 27 Feb 2014, 17:49

Duminica dacă este cald afară pot umbla la ele să vad rezerva de hrană?
leinadbondarul

Mesajde leinadbondarul » 27 Feb 2014, 17:53

Nimeni nici un sfat?Mă scuzaţi că v-am intrebat,am uitat că eu stiu tot.
leinadbondarul

Mesajde FLORINELU » 27 Feb 2014, 18:12

bondarule,cam repede vrei raspunsul. da poti umbla la ele duminica daca e cald.
FLORINELU

Mesajde leinadbondarul » 27 Feb 2014, 18:19

Multumesc Dnl Florinelu,vă daţi seama că o să mă uit că matza în calendar,teoria ca teoria practica mă omoara acum.
leinadbondarul

Mesajde leinadbondarul » 27 Feb 2014, 18:23

Rău îmi pare Dnl Florinelu că nu am nici un stupar pe lângă mine să mă ajute Duminica.....pffff........
leinadbondarul

Mesajde leinadbondarul » 27 Feb 2014, 18:28

Am inteles că Dnl de unde am luat albinele ia scos diafragmele din cutii pt ventilatie în timpul transportului ,să pun eu altele?
leinadbondarul

Mesajde ves.lucian.zabrani » 27 Feb 2014, 18:30

de ce asa brusc cu 60 ???
nu-i cam mult dintr-odata ???
sper sa te descurci !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde leinadbondarul » 27 Feb 2014, 18:38

Salutare Dnl Lucian ,pai ori la bal ori la spital,dacă tot m-au banat colegii mi-au dat timp să gândesc, ce fac ?un stup sau mai mulţi.
Acum stau :D şi mă gândesc ce dracu a fost în capul meu :D
leinadbondarul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?