Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: alexx

Mesajde alexx » 26 Feb 2014, 12:04

Salut stie cineva de ce o matca din 2012 inca nu a inceput ouatul pentru ca cele din roiuri (si roiul avand populatie mai mica) au inceput.sa fie doar diferenta de un an de vina?
alexx

Mesajde BogdanU » 26 Feb 2014, 23:14

Salut si spor !
Cand e prea mult lapte in stup nu e miere deloc!!!
http://bogdanungureanu.sunphoto.ro
BogdanU

Mesajde murarudumitru » 26 Feb 2014, 23:22

alexx scrie:Salut stie cineva de ce o matca din 2012 inca nu a inceput ouatul pentru ca cele din roiuri (si roiul avand populatie mai mica) au inceput.sa fie doar diferenta de un an de vina?

Trebuia sa oua deja,mai ai tu matca de care zici?si daca da ,uitete atent la ia nu are nici o defectiune
murarudumitru

Mesajde alexx » 27 Feb 2014, 00:42

murarudumitru scrie:
alexx scrie:Salut stie cineva de ce o matca din 2012 inca nu a inceput ouatul pentru ca cele din roiuri (si roiul avand populatie mai mica) au inceput.sa fie doar diferenta de un an de vina?

Trebuia sa oua deja,mai ai tu matca de care zici?si daca da ,uitete atent la ia nu are nici o defectiune

Da o am este pe rame numai ca se observa ceva alb la fund ca o acumulare de oua
alexx

Mesajde alexx » 28 Feb 2014, 02:16

Astazi in zona mea au iesit albinele si am observat la un roi urdinisul obturat de albine moarte… eu speriat ma gandeam oare ce sa se fi intamplat si constrans de ganduri ridic capacul si podisorul la 10 grade cu soare.
Acum la prima vedere raman ingandurat deoarece albina nu sa atins de turta proteica si parca sa inputinat dar vazand soarele surpriza :shock:
Albina a inceput sa se rasfire si sa ocupe toate cele patru rame am curatat putin la urdinis mortaciunea si lam inchis sper sa fie ok pentru ca acum o saptamana avea larve.
alexx

Mesajde Florin Dobre » 28 Feb 2014, 13:21

Indoaie o sarma la un capat si trage afara prin urdinis albina moarta de pe fundul cutiei. E posibil ca acolo sa fie o gramajoara de albine moarte. Ele vor incerca sa le scoata si le vor aglomera la urdinis...pericol de obturare a urdinisului si de sufocare a familiei. Riscul asta dispare daca ai sita pe fundul cutiei. :idea:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde TDI » 28 Feb 2014, 15:57

alexx scrie:Astazi in zona mea au iesit albinele si am observat la un roi urdinisul obturat de albine moarte… eu speriat ma gandeam oare ce sa se fi intamplat si constrans de ganduri ridic capacul si podisorul la 10 grade cu soare.
Acum la prima vedere raman ingandurat deoarece albina nu sa atins de turta proteica si parca sa inputinat dar vazand soarele surpriza :shock:
Albina a inceput sa se rasfire si sa ocupe toate cele patru rame am curatat putin la urdinis mortaciunea si lam inchis sper sa fie ok pentru ca acum o saptamana avea larve.

Scoate cea mai usoara rama.
TDI

Mesajde alexx » 28 Feb 2014, 20:30

Florin Dobre scrie:Indoaie o sarma la un capat si trage afara prin urdinis albina moarta de pe fundul cutiei. E posibil ca acolo sa fie o gramajoara de albine moarte. Ele vor incerca sa le scoata si le vor aglomera la urdinis...pericol de obturare a urdinisului si de sufocare a familiei. Riscul asta dispare daca ai sita pe fundul cutiei. :idea:

Asta am facut problema a mai fost si urmatoarea. .am hranit roiul asta pana toamna tarziu… fraieru de mine.. ..mai bine ii dadeam turta mai in ianuarie si sa scurs putin din cauza ca a captat condensu si mierea si.a marit volumul..
In fine bine ca am curatat cam 70% ce sa scurs
alexx

Mesajde alexx » 01 Mar 2014, 01:52

TDI scrie:
alexx scrie:Astazi in zona mea au iesit albinele si am observat la un roi urdinisul obturat de albine moarte… eu speriat ma gandeam oare ce sa se fi intamplat si constrans de ganduri ridic capacul si podisorul la 10 grade cu soare.

Scoate cea mai usoara rama.

O sa il mai verific cand imi permite vremea deocamdata cred ca mai ok este sa nu il deranjez si caldura nu stiu sper sa iese cu bine acum e clean..are o rama de larve si oua
alexx

Mesajde alexx » 03 Mar 2014, 16:39

In zona la mine primavara se amana inca cel putin o saptamana :(
Ieri a plouat toata ziua si noaptea trecuta iar azi rece
alexx

Mesajde alexx » 04 Mar 2014, 16:44

Salut am achizitionat niste stupi second hand de la un apicultor batran de la mine din zona dar :D mai mult de trei ani de folosinta nu au.Au fost tinuti sub o aplecatoare imi zice cineva cu ce sa ii dezinfectez mai bine ma gandeam la soda nu prea stiu am mai citit si pe aici si nu stiu ce hotarare sa iau
Deocamdata stupii sunt la stadiu de slefuire a vopselei vechi
Am sa revin cu poze cand am timp sa fac ;)
alexx

Mesajde BeesDream » 04 Mar 2014, 18:37

alexx scrie:Salut am achizitionat niste stupi second hand de la un apicultor batran de la mine din zona dar :D mai mult de trei ani de folosinta nu au.Au fost tinuti sub o aplecatoare imi zice cineva cu ce sa ii dezinfectez mai bine ma gandeam la soda nu prea stiu am mai citit si pe aici si nu stiu ce hotarare sa iau
Deocamdata stupii sunt la stadiu de slefuire a vopselei vechi
Am sa revin cu poze cand am timp sa fac ;)

Salut Alex si bine ai venit pe forum! :) Cand vei posta poze cu stupii cumparati poate spui si cat te-au costat. In primele poze postate se vede ca stupii nu i-ai cumparat de noi, poate macar i-ai cumparat cu tot cu familii la acelasi pret cat ar fi costat doar o familie.. Succes in apicultura si gradinarit! :D
my facebook | my YM: bees.dream@yahoo.com
BeesDream

Mesajde proapis13 » 04 Mar 2014, 19:36

alexx scrie:... imi zice cineva cu ce sa ii dezinfectez mai bine ma gandeam la soda nu prea stiu am mai citit si pe aici si nu stiu ce hotarare sa iau

Esti de aproape un an pe forum,pe la pagina asta nu ai trecut ??? ;)
viewtopic.php?f=8&t=1434&p=34508&hilit=soda+caustica#p34508
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde alexx » 04 Mar 2014, 21:58

proapis13 scrie:
alexx scrie:... imi zice cineva cu ce sa ii dezinfectez mai bine ma gandeam la soda nu prea stiu am mai citit si pe aici si nu stiu ce hotarare sa iau

Esti de aproape un an pe forum,pe la pagina asta nu ai trecut ??? ;)
viewtopic.php?f=8&t=1434&p=34508&hilit=soda+caustica#p34508

Salut domnul proapis13 am citit si acolo tocmai de aia am zis ca as vrea cu soda dar am zis ca nu sunt sigur(am scris mai sus)cred ca la soda am sa raman maine o sa pun poza cu stupii
alexx

Mesajde joohny » 04 Mar 2014, 22:07

Va salut.Soda,flambare,curatat cu o perie de sirma dupa flambare iar ultima operatie o mica vopsire(pe interior) cu tinctura de propolis.Sanatate.
joohny

Mesajde janese » 04 Mar 2014, 22:28

flambeaza-l cu rabdare cu flacara si dai cu spaclu,...si iar flambezi cu brenerul de parlit porcul......lemnul incepe sa carbonizeze pe la 180gdrc(sa se maroneasca)...la temperatura asta nu scapa nici un spor,nici o bacterie....razuie cand e fierbinte si pe umarul pe care stau ramele!...fara soda si alte ,,pansamente"
janese

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?