Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pustu stuparul

Mesajde pustu » 09 Feb 2014, 03:25

Pustache scrie:Daca dai o pagina in urma ,acum ceva timp incercam mai pe ocolite sa iti atrag atentia cu folia asta, ce zici in martie o sa ai mai mult sau mai putin condens? si nu glumeam cu productia la salcam

m-am bazat pe urdinisul meu cat stupul dar vad ca m-am cam inselat . probabil ca nici capacul nu calca la fix cu tot buretele meu .si totusi ramele erau curate si uscate .poate trebuia paturica deasupra foliei ? ca poate nu se ventileaza folia din cauza paturicii . 2 saptamani nu mai ajung la stupina . acu ma simt ca ala de zicea : '' nu muri cal ca-ti dau fan la toamna ''
sa traiesti nea Pustache
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde Pustache » 09 Feb 2014, 04:41

pustu scrie:
Pustache scrie:Daca dai o pagina in urma ,acum ceva timp incercam mai pe ocolite sa iti atrag atentia cu folia asta, ce zici in martie o sa ai mai mult sau mai putin condens? si nu glumeam cu productia la salcam

m-am bazat pe urdinisul meu cat stupul dar vad ca m-am cam inselat . probabil ca nici capacul nu calca la fix cu tot buretele meu .si totusi ramele erau curate si uscate .poate trebuia paturica deasupra foliei ? ca poate nu se ventileaza folia din cauza paturicii . 2 saptamani nu mai ajung la stupina . acu ma simt ca ala de zicea : '' nu muri cal ca-ti dau fan la toamna ''
sa traiesti nea Pustache

Din punctu meu de vedere acei stupi ies in primavara si cu acel condens am vazut si cazuri cu mult mai rele dar nu e de bine nu vreau sa ma intelegi gresit ca sunt contra foliei si eu o folosesc dar la stupi ME la Dadant e alta schema asta cu urdinisu nu tine iti tre plasa cel putin 1/3 din fundu stupului ,mai are un stupar mare de prin Baragan o vorba Campie=horn Munte=clopot o sti el ceva :D
Da,sti cum e in viata totul e pana prinzi practica,M-am sters de sange si de praf si-am schimbat tactica .Sunt perfect adaptat acum,doar ca practica tot ma lasa rece ca Antarctica.
Pustache

Mesajde stefanmadalin » 09 Feb 2014, 04:43

Daca te vei uita pe youtube la filmuletele celorlalti apicultori, vei observa ca din cei ce folosesc folia toti au probleme cu condensul. Indiferent de fund: plin sau sita. Multi zic ca nu fac condens, dar uita-te pe peretii stupilor, sunt negri de mucegai.
Am folosit si eu folie peste cuib la orizontali in primul an si am abservat multa umiditate. Nu o mai folosesc. Doar ziare/cartoane si o haine veche.
stefanmadalin

Mesajde catalin_vl » 09 Feb 2014, 08:04

asa este Stefane cu folia, este f buna doar ca trebuie sa sti sa o folosesti.
eu o folosesc primavara si toamna: ex: o tin toata toamna pt a mantine mai bine caldura, in speta ponta matci si pt tratamente si primavara este si mai importanta, odata cu restrangerea cuibului o pun din nou. iarna o dau toata jos si nu pun decat multe ziare si carpe..rezultatul 0 condens. sanatate!
''albinele au nevoie de flori ca sa traiasca si florile au nevoie de albine ca sa rodeasca''
catalin_vl

Mesajde Closcutz » 09 Feb 2014, 12:05

sa traiesti nea Pustache[/quote]
Ti-a mai scris lumea capaturica aia trebuie pusa peste folie, dar tot asa ai lasat-o. Sper ca in capac ai polistiren macar de 30mm!
Closcutz

Mesajde pustu » 09 Feb 2014, 12:43

Closcutz scrie:Ti-a mai scris lumea capaturica aia trebuie pusa peste folie, dar tot asa ai lasat-o. Sper ca in capac ai polistiren macar de 30mm!

probabil ca va referiti la
liviutzbogos scrie:Stima...paturica aia cred ca nu-si mai are rostul, sub folie. Mai buna ar fi peste folie. Sub folie o sa absoarba tot condensul si o sa-l tina acolo, in stup. Plus, cand apare puietul, albinele nu se vor putea folosi de picaturile de apa care apar pe folie. Paturica deasupra foliei asigura o mai buna izolatie. Asta nu am inteles nici eu la inceput dar, folia trebuie tinuta calda si jos (de catre albine), si sus (cu izolatie buna). Toate cele bune.

dar asa cum am spus
pustu scrie: cu urmatoarea ocazie daca sunt umede le scot de tot . capacul e blindat , 5 cm de polistiren

paturicile erau uscate si le-am lasat tot sub folie exact cu gandul de a mai absorbi din condens sa nu-mi ploua pe albine. cu capacul nu-mi fac griji daca vorbim de izolatie , am 5 cm de polistiren intre 2 bucati de osb de 6 . problema e ca el nu izoleaza la imbinarea cu corpul . ca asa am si condensul : de jur imprejur 1 cm si unde nu sunt rame mai mult . ideea e ca trebuie sa modific capacele
sa traiesti nea Closcutz
pustu

Mesajde pustu » 09 Feb 2014, 12:45

stefanmadalin scrie:Am folosit si eu folie peste cuib la orizontali in primul an si am abservat multa umiditate. Nu o mai folosesc. Doar ziare/cartoane si o haine veche.

nu prea am unde sa le bag . trebuie sa modific capacele
sa traiesti nea stefane
pustu

Mesajde pustu » 09 Feb 2014, 12:50

catalin_vl scrie:asa este Stefane cu folia, este f buna doar ca trebuie sa sti sa o folosesti.
eu o folosesc primavara si toamna: ex: o tin toata toamna pt a mantine mai bine caldura, in speta ponta matci si pt tratamente si primavara este si mai importanta, odata cu restrangerea cuibului o pun din nou. iarna o dau toata jos si nu pun decat multe ziare si carpe..rezultatul 0 condens. sanatate!

pai cam asa gandeam si eu si tocmai de aia am pus folia pe 18 ianuarie pentru a mai mari temperatura in stup cu gandul ca o sa inceapa matca sa depuna
sa traiesti nea cataline
pustu

Mesajde pustu » 16 Feb 2014, 03:11

ieri pe 15 februarie am fost la targ la Campina . pe la 11:30 eram acolo. aglomeratie mare . mult mai mare fata de anul trecut . si vanzatori [ oferta foarte variata] si cumparatori . cu toate ca ploua . am stat la coada sa intru in cladire . am stat la coada sa urc la etaj . majoritatea apicultori pentru ca la standurile cu miere nu era nici naiba. am cautat sa vad un colector de polen de fund dar nu am gasit . nu am luat decat niste faguri artificiali din ceara si o cutie de apicomplex . am pipait si ceva noutati pentru mine : centrifuga pentru capaceala , presa faguri din metal , presa faguri din silicon , perforatorul de rame care baga si capse . dar nu prea te puteai lipi . la oferta nu am vazut decat faguri de plastic de 3/4 la 3 lei . eu am luat din toamna la 4.6 lei parca . in schimb multi speculanti : am luat apicomplex la 24 lei . la masa alaturata era 30 lei . per total mi-a placut . o sa mai revin si anul urmator
pustu

Mesajde pustu » 16 Feb 2014, 03:15

uitasem ce era mai important
nea japonese da de asta ai bre ? :lol: :lol:
sa traiesti nea eugene
Fişiere ataşate
200kg.jpg
pustu

Mesajde pustu » 01 Mar 2014, 20:19

pustu

Mesajde pustu » 01 Mar 2014, 21:05

pustu

Mesajde pustu » 01 Mar 2014, 21:17

pustu

Mesajde Closcutz » 02 Mar 2014, 15:31

Ca iti place munca si migala e clar, dar cititul nu-ti place! 1 Ce cauta folia la stupii cu fund plin?2 Ce cauta paturica sub folie?? 3 Gratia aia de la urdinis mi s-a parut de la inceput o prostioara.3 Decat o turta facuta la repezeala in casa mai bine le dai apifonda(sau faci turta asa cum trebuie adaugand zahar sa fie suficient de solida sau miere dupa caz). 4 Daca era cald si aveai aglomerare mare de stupi, cum e in zona mea, spuneai adio la toate familiile( motivul-- furtisagul). Joaca-te si ai sa dai de mare belea. 5 Impachetaj excesiv(parerea mea)6 Stupii nu-s executati in cel mai fericit mod, dar banuiesc ca asa i-ai comandat( eu folosesc podisor nu folie) am aerisiri dar nu tip fanta( la 130 de cutii n-am aerisire ca am trecut pe fund antivaroa), capacul ar fi trebuit sa imbrace un pic cutia, ca apa sa nu se prelinga tot tipul pe cutie.7 ai auzit de zicala ca la stupi mai bine te duci fara masca decat fara afumator?8 Ca ai umblat cam mult prin stupi pe temperatura cam scazuta se iarta, ca nu-i ai aproape si trebuia sa scoti de urgenta paturile flescaite.
Closcutz

Mesajde pustu » 02 Mar 2014, 15:54

Closcutz scrie:.............

multumesc
sa traiesti nea Closcutz
pustu

Mesajde Ioan Ursachi » 02 Mar 2014, 16:00

Iertata sa imi fie observatia .Insa din cate am vazut pana acum treaba nu e prea buna :( :(
"Mică este între cele zburătoare albina, dar rodul ei întrece orice dulceaţă."Intelepciunea lui Isus Sirah 11, 3.
Ioan Ursachi

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?