Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: D'ale lui State

Mesajde State » 03 Mar 2014, 11:06

Am nimerit odata pe un forum de profil si n-am primit vesti imbucuratoare..baietii imi recomandau capsuni "de padure".
In momentul de fata am un soi de capsuni(nu stiu cum se numeste), dar sunt micute. As vrea ceva mai rasarit. Nu mai stiu unde gasisem ceva care se catara, la fel ca via. Facea niste capsuni cat nuca.
Stiu ca Marian Sima se mai ocupa cu asa ceva dar n-am mai gasit topicul.
Le deslusesc eu pana la urma, n-o fi dracu' atat de negru. :D
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde liviutzbogos » 03 Mar 2014, 12:57

Alea micute de care spui tu nu sunt fragute? Tot un fel de capsuni de padure... Aveam si eu vre-o doua "smocuri" dar s-au pierdut. Am primit acum vre-o doi ani, de la un vecin, niste capsuni ce fac rod tot anul, din primavara (sau cand infloresc, nu mai stiu) pana prin octombrie.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde State » 03 Mar 2014, 13:07

Nu sunt fragi. Am si din aia prin gradina, adusi de tata din padure. Se inmultesc repede, s-au intins pe o bucata mare de pamant. :)
Am sapat pe net si am gasit ce cautam. Soiul cautat, se numeste Magic.
State

Mesajde Jean Valjean » 03 Mar 2014, 13:14

State scrie:Nu mai stiu unde gasisem ceva care se catara, la fel ca via. Facea niste capsuni cat nuca.

State, vezi ca nu exista capsuni cataratori, alea sunt povesti. Orice capsun se inmulteste prin stoloni si daca vrei tu cu tot dinadinsul sa-i pui pe araci n-ai decat.
Soiul ala se numeste Fragaria ananassa si gasesti seminte la plicuri, eu am luat din Dedeman cu 3.5 lei plicul si are 25 de seminte in el.
Ce-o iesi urmeaza sa vad.
Daca vrei stoloni de capsuni, nu ar fi rau sa intri pe pagina institutului de la Baneasa. Eventual apelezi la ei sa te sfatuiasca cu privire la ce soi s-ar preta in regiunea ta
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde State » 03 Mar 2014, 16:40

Pai eu doar am citit pe net despre ele, n-am vazut pe viu..
Seminte as lua si eu sa pun. De dimineata, citeam ce scria Marian Sima pe alt forum, despre seminte. Spunea ca trebuie sa le pui in pamant, in acelasi an cand le-ai cules. Totusi o sa incerc si eu, cum ai facut si tu. Chiar trebuie sa ajung la Dedeman saptmana asta pentru niste mobila.
Acum o ora am fost pe la Obor, la nenii aia care vand pomi si alte cele. Am gasit si capsuni, la pretul de 6lei/ghiveciul. Erau micute si mi s-a parut pretul destul de mare. :?
In schimb, am vazut tot soiul de pomi, zmeura, afin, smochin, goji, etc.
Presimt ca defrisez toata gradina. :lol:
State

Mesajde BeesDream » 04 Mar 2014, 05:27

Statica eu iti recomand sa iti umpli curtea cu pomi fructiferi daca e curtea in care iti tii si albinutele :D

Eu am pus deja si mai am de pus, iar saptamana trecuta am cumparat si 2 butuci de Lonicera (mana maicii domnului) cu care vreau sa imbrac tot gardul din curte. e o planta exceptionala urcatoare pe gard, nepretentioasa, melifera si deosebit de frumos mirositoare.

Snapshot_2014-03-04_042106.jpg
my facebook | my YM: bees.dream@yahoo.com
BeesDream

Mesajde State » 04 Mar 2014, 10:24

BeesDream scrie: ...iar saptamana trecuta am cumparat si 2 butuci de Lonicera (mana maicii domnului) cu care vreau sa imbrac tot gardul din curte. e o planta exceptionala urcatoare pe gard, nepretentioasa, melifera si deosebit de frumos mirositoare.

Ee , m-ai nimerit. Ieri ma sfatuiam cu taica-miu ce sa pun "pe gard". El zicea de mure fara spini.
De unde ai luat Lonicera?
Pomi am destui, majoritatea pruni, dar ii voi inlocui. Capsunile au si ele peticul lor de pamant.
Sa traiesti!
State

Mesajde proapis13 » 04 Mar 2014, 10:49

Vad ca vrei sa pui rasad de capsuni
-daca pui soiul ce rodeste decat odata pe an stolonii se pun toamna
-daca pui soiul ce rodeste de 3-4 ori nu e problema in ce perioada a anului il plantezi
in mod normal daca in natura se gasesc conditii prielnice poate rodi la 30 de zile de la plantare
am avut 4 soiuri diferite si stiu ce scriu
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde State » 04 Mar 2014, 11:04

Oooo , domnul Proapis ! :)
Eu m-am gandit la soiul Magic, care din ce-am inteles, este un soi timpuriu si rodeste de mai multe ori pe an.
Nu am nevoie de productii pentru vanzare, ci pentru consum propriu.
Pentru ca eu nu locuiesc acolo, n-are cine le uda zilnic. Ma intereseaza doar sa nu fie pretentioase. Este un teren cam nisipos. Primavara imi aduce cineva gunoi de grajd si cam atat..
State

Mesajde proapis13 » 04 Mar 2014, 11:17

La soiul Magic daca nu esti acolo sa le culegi la timp le mananca pasariel cerului si nu numai
daca da o bruma de ploaie s-au dus la fel si daca se lasa in timpul coacerii pe pamant
daca mergi mai rar la ,,mosie'' e soiul romanesc,nu e pretentios iar capsuna o poti culege
si a doua zi dupa coacere si tot tare si carnoasa ramane plus ca sunt mai dulci iar in dulceata raman intregi :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Florin Dobre » 04 Mar 2014, 12:31

State, langa gard pune zmeura...spalieri, sarma, usor de intretinut si se dezvolta bine si rapid. Eu asa am avut si voi pune din nou. Un deliciu pentru albine, copii, oaspeti si iese o dulceata super.
Am avut un soi care rodea in rafale tot sezonul. In plus, e un adevarat gard viu...dens si invaziv. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde BeesDream » 04 Mar 2014, 16:52

Lonicera am luat-o de la un om din Cornetu care are si anunturi pe okazii. http://www.okazii.ro/plante-ornamentale ... a137497707

Lonicera sta inflorita aproape toata vara, are un super miros, nu e pretentioasa deloc la apa si la pamant deci practic nu te ocupi de ea sa o ingrijesti iar tulpina se face in timp ca cea de la vita de vie. :)
Dupa mine cred ca e cea mai buna planta pentru gard si vreau sa imi imbrac absolut tot gardul din curte incat sa nici nu se mai vada prin el vara. :lol:
Snapshot_2014-03-04_154931.jpg
BeesDream

Mesajde ovidiu_78 » 04 Mar 2014, 17:19

Lonicera=la noi se zice mana Maicii Domnului, nici nu am stiut ca numele ei e lonicera....intradevar o planta de vis, miros cum nu exista...recomand aceasta pt garduri
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde FLORINELU » 04 Mar 2014, 17:40

pe la noi ii spune caprifoi,am si eu pe garduri.
FLORINELU

Mesajde BeesDream » 04 Mar 2014, 17:48

ovidiu_78 scrie:Lonicera=la noi se zice mana Maicii Domnului, nici nu am stiut ca numele ei e lonicera....intradevar o planta de vis, miros cum nu exista...recomand aceasta pt garduri

Da Ovidiu, asa ii spune la noi "Mana maicii domnului" dar numele ei original e Lonicera Japonica sau Lonicera Caprifoi cum a spus si Florinelu, am spus ambele nume la postarea de mai sus. Ai spus bine, e o planta de vis. :D

Uitati si puietii cumparati de mine care o sa-i plantez cand se mai incalzeste putin. P.S. Mi-a si explicat omul cum ii pot planta pentru a se inmulti. :D

Snapshot_2014-03-04_164437.jpg
BeesDream

Mesajde BeesDream » 04 Mar 2014, 17:50

FLORINELU scrie:pe la noi ii spune caprifoi,am si eu pe garduri.

Super daca ai si tu pe garduri. Ar fi minunat daca postezi si o poza doua sa vada State cum arata un gard imbracat in aceasta planta deosebita. :D
BeesDream

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?