Closcutz scrie:Ca iti place munca si migala e clar, dar cititul nu-ti place! 1 Ce cauta folia la stupii cu fund plin?2 Ce cauta paturica sub folie?? 3 Gratia aia de la urdinis mi s-a parut de la inceput o prostioara.3 Decat o turta facuta la repezeala in casa mai bine le dai apifonda(sau faci turta asa cum trebuie adaugand zahar sa fie suficient de solida sau miere dupa caz). 4 Daca era cald si aveai aglomerare mare de stupi, cum e in zona mea, spuneai adio la toate familiile( motivul-- furtisagul). Joaca-te si ai sa dai de mare belea. 5 Impachetaj excesiv(parerea mea)6 Stupii nu-s executati in cel mai fericit mod, dar banuiesc ca asa i-ai comandat( eu folosesc podisor nu folie) am aerisiri dar nu tip fanta( la 130 de cutii n-am aerisire ca am trecut pe fund antivaroa), capacul ar fi trebuit sa imbrace un pic cutia, ca apa sa nu se prelinga tot tipul pe cutie.7 ai auzit de zicala ca la stupi mai bine te duci fara masca decat fara afumator?8 Ca ai umblat cam mult prin stupi pe temperatura cam scazuta se iarta, ca nu-i ai aproape si trebuia sa scoti de urgenta paturile flescaite.
Parintele, iertat sa-mi fie, ai punctat bine unele aspecte dar usor cam ..."tare"!
1- folia la fundul plin e buna pana toamna tarziu iar primavara, dupa ce s-a mai incalzit putin, este o foarte buna sursa de apa pt. albine in zilele in care nu pot iesi din stup !
2- Corect ! Paturica se pune ... PESTE FOLIE !
3- Gratia la urdinis, zici ca-i prostioara ! Daca eram si eu asa prost si puneam gratii asta toamna ,acum nu mai trebuia sa mestec prin rame, la temperaturi care nu permit acest lucru, sa caut soareci prin stupi !
3-Mai pun odata 3 ca asa ai pus si ... sfintia ta (se vede ca esti obisnuit de la scoala ... cu nota)
4-Daca era cald, se activau mai bine si familiile lui si nu mai apuca sa curga mierea pe urdinis ! Cred ca ... e logic !
5-Impachetajul nu-i deloc excesiv ! O paturica si o folie, eu zic ca-i chiar relaxat ! Daca te referi cumva la diafragmele de polistiren, ei afla sfintia ta, ca sunt puse contra ... curentilor. Mai au rol si de reductor de cuib.
6- fiecare lucreaza cu ... ce are ! Sunt convins ca are si podisoare la stupi, dar asa a ales el sa-i impacheteze, lucru pe care l-am lamurit mai sus !
7- nici eu n-am auzit zicala asta ! Am mai invatat ceva. Multumesc !
8- si daca esti asa grabnic iertator parinte,Dumnezeu sa te ierte si pe sfintia ta si pe mine ... pacatosul !