de Bambucha » 31 Oct 2011, 22:42
@Paul
A pus Adi poze care fac mai mult decat 1000 de cuvinte!
Un caz: Una dintre cele mai tari familii imi intra in friguri la rapita datorita vremii (1 saptamana ploaie). Cu tot startul greoi de asta primavara, burdusit cu stimulari dadea pe afara de albina pe la sfarsit de aprilie (anul asta salcamul langa bucuresti a inflorit pe 21 mai, pt termeni de comparatie)... 7 zile in care n-am putut sa fac nimic datorita vremii, au facut familia sa-si traga milioane de botci. Am scuturat cele 2 corpuri de ME pe 2 corpuri de MER cu 14 FA + 6 rame crescute si ramele lui le-am impartit. Dupa 7 zile i-am pus un nou corp cu 10 FA si l-am dus la salcam 1. A crescut 24 rame MER si am extras circa 12 kg. L-am mutat la s2 si i-am pus c4 tot cu 10 FA (am mai intercalat cu crescute de jos ca sa le ia mai repede). Vremea la salcam unu si doi a fost mixta cu multe ploi insa au fost ferestre bune, basca ca s-au cam intersectat un pic si am pierdut 2 zile la s2 fiindca am pierdut timpul... Dupa ce am facut transport la s3 unde am mai prins 4 zile am extras de la el 20 kg.
Pe tei nu am putut conta din mai multe motive.
La FS a umpult din nou 2 caturi mici. Matca este o corcitura de anul trecut (imperecherea a decurs in iunie 2010 cu mari probleme tot datorita ploilor), nimic selectat.
Bilant: 34 rame MER crescute si putina miere recoltata in contextul in care l-am ras de puiet la inceput de mai. Intra acum la iernat pe 3 c, am pus o poza cu el.
Buy E.U.