Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: APICULTURA-NOUA MEA PASIUNE

Mesajde Arhivistu » 09 Mar 2014, 09:45

Sanatate si spor la pahare :lol:
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde joohny » 10 Mar 2014, 15:20

Va salut.In Lunca Prutului s-a oprit ploaia insa a inceput vintul sa bata.De la meteo am inteles ca asa va fi cam toata saptamina.Astazi 10 grade la umbra (ora 14,00).Au iesit citeva albine la zbor insa nu la toti.Sper ca in zilele urmatoare sa se mai reduca intensitate vintului si vor iesi la un zbor de curatire mai amplu.Sanatate.
joohny

Mesajde joohny » 11 Mar 2014, 20:53

Va salut.Chiar daca a batut azi vintul destul de tare pot sa spun ca au iesit un pic la zbor de curatire la citiva.La ceilanti sper miine,poimine.Prognoza este de bine pe la mine mai ales incepind de vineri.Orientativ cred ca am avut mai multa albina moarta in aceasta iarna fata de anul trecut.Deocamdata nu pot sa pronunt cauza insa la unul ce am avut ce-a mai multa albina moarta am gasit diaree pe diafragma de polistiren.Poate sa fie aceasta cauza insa nu-i fac nimic( nu chiar nimic,ci l-am strimtorat ,atit) .Vad cum o sa se aseze.Ce pot sa spun este sigur ca la acel stup am pierdut 2-2,5 rame cu albina din total de 5 rame..Mai este timp pina se numara ...stupii (familiile)Sper totusi sa nu am mortaciuni.Om trai si om vedea.Sanatate.
joohny

Mesajde joohny » 13 Mar 2014, 18:11

Va salut.In sfirsit am avut si eu un zbor de curatire.La unii mi-au placut iar la restul sper miine.Apa cara intr-o veselie semn ca este puiet.Deocamdata fara lipsuri cu exceptia unuia care de la 6 rame a ajuns la 4 rame .Cauza nu imi este clara.Tot la acest stup am puiet pe 2 rame (cam cit 2 jumatati de palma la ambele rame),insa oua +ceva larve.Cindva avea puiet capacit insa probabil odata cu gerul de dupa ninsoare ,matca a oprit ouatul.Inca nu au inceput sa aduca polen.Sanatate.
joohny

Mesajde joohny » 14 Mar 2014, 16:56

Va salut.Astazi o zi superba de stat in stupina.Nici in perioada de cules intensiv nu am vazut atita albina care se misca de ici colo.Pt. mine e curios insa pt. altii poate e ceva normal.Astazi fiind o zi adevarata de primavara (temp. 18 grade la umbra) au iesit si restul la zbor de curatire (orientare.) ca in final sa iasa de 2 iar unii de 3 ori afara .M-am bucurat nespus de mult.Am 2 stupi cu 4 rame {restul 5,6 si 7 (pe 7 numai 3)},m-am uitat in ei albina zic eu destul de multa oua da,larve da,puiet capacit cite unul pe ici colo.Acest lucru parca imi da de gindit.Mai am unul semi defect (am scris in mesajele anterioare) care a ramas pe 4 rame insa cred ca o sa se dezvolte.In aprilie o sa ma decid daca il unific sau pe propriile forte o sa se dezvolte.Pina atunci mai este.Am facut un mini filmulet si ceva poze insa pina o sa le afisez o sa mai treaca citeva zile deoarece telefonul meu e cam din generatia pt. muzeu.Poate gasesc un amic mai intelectual decit mine in comunicarea virtuala pt. a rezolva aceasta problema.Momentan sint fericit. :D .Samatate.
joohny

Mesajde joohny » 17 Mar 2014, 10:07

Va salut.Am inceput sa le dau si eu hrana proteica.Deocamdata polenul din natura este f. putin.Vremea ieri a fost cu vint iar noaptea a plouat.Cu aceasta ploaie sper ca sa nu mai scada temp. sub 0 grade.Pina acum este bine,insa probabil se putea si mai bine.Vom vedea ce va fi in urmatoarele zile.Sanatate.
joohny

Mesajde FLORINELU » 17 Mar 2014, 13:26

.Momentan sint fericit. :D .Samatate.

important e sa fii fericit :lol: :lol:
FLORINELU

Mesajde joohny » 17 Mar 2014, 20:03

FLORINELU scrie:
important e sa fii fericit :lol: :lol:

Va salut.Asa este,pt. ca asta este cel mai important in viata,insa trebuie sa ai si cu cine.In lipsa de persoana indragita esti fericit linga mai multele domnisoare...albinele care trag de tine sa le dai de haleala in aceasta perioada,pt. a te face fericit la culesul mierii. :D .Sanatate.
joohny

Mesajde FLORINELU » 17 Mar 2014, 20:29

Joohny,toate la randul lor,,,,insista.
FLORINELU

Mesajde joohny » 17 Mar 2014, 20:39

Va salut.Insist,cu haleala .Vorba unei dame,ce bagi in gura si ce tragi pe organul genital sint sigure,restul este chin. :D .D-le FLORINELU,cu eforturi cit de mari,nu trebuie sa va dati batut.Sanatate.
joohny

Mesajde joohny » 18 Mar 2014, 11:32

Va salut.Mai avind ceva rame cu putina miere din toamna m-am gindit ca sa le dau dupa diafragma ca un fel de stimulare,insa am obs. ca mierea din celule nefiind capacita in toamna ,acum este zaharisita (probabil a fost resturi de miere de la FS).Am facut sirop pt. a pulveriza in acele celule poate se mai diluiaza si o cara mai repede in cuib.Intre timp a inceput sa bata vintul si nu pot sa lucrez la stupi.Sper ca pina miine sa nu apara probleme cu el.O sa-l tin intr-o camera mai racoroasa pina miine.Asta-i o varianta,a 2-a varianta ar fi sa pastrez aceste rame pt. ouat cind o fi nevoie,deoarece au ceva miere in ele + au un pic de coronita capacita iar acest sirop sa-l pun in celule in ultima rama din cuiburi.D-tra ce varianta a-ti alege,sau care ar fi ce-a mai buna varianta dupa parerea d-tra?Multumesc anticipat.Sanatate.
joohny

Mesajde FLORINELU » 18 Mar 2014, 12:03

eu nu am avut niciodata miere de floarea soarelui,dar dupa parerea mea trebuie sa le lasi in pace ca se descurca ele.
FLORINELU

Mesajde joohny » 18 Mar 2014, 12:07

FLORINELU scrie:eu nu am avut niciodata miere de floarea soarelui,dar dupa parerea mea trebuie sa le lasi in pace ca se descurca ele.

Va salut.Ce sa inteleg ca se descurca ele ?D-tra ce varianta a-ti alege totusi ?Multumesc.Sanatate.
joohny

Mesajde FLORINELU » 18 Mar 2014, 12:11

cand largesti cuibul baga pe rand cate o rama din aia si isi fac ele teaba,fii sigur ca le curata.
FLORINELU

Mesajde joohny » 20 Mar 2014, 18:23

Va salut.Chiar daca au inceput sa aduca ceva polen din natura eu totusi le-am dat un sirop cu drojdie si LP in rame.Apropo,cind se numara bobocii in apicultura? Martie sau aprilie ?Sanatate.
joohny

Mesajde Florin Dobre » 20 Mar 2014, 18:40

Eu stiu ca la inflorirea pomilor fructiferi.
La mine a puscat corcodusul...maine numar bobocii. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?