Dragos2006 scrie: 1) PRODUSELE DISTRIBUITE DE AGRANA NU SE DECONTEAZA PRIN PNA
E foarte adevarat ce spuneti D-vstra.
Din postura in care sunt m-am confruntat cu 2 situatii, adica perioada in care aceste produse se decontau, iar acum am revenit in situatia normala de comercializare a produselor.
Trebuie sa recunosc, ca la acest moment e mult mai simplu sa vand aceste produse, decat atunci cand exista decontarea.Deci pentru mine personal, subventia oferita apicultorilor mi-a creeat nenumarate situatii neplacute.Si sa va dau cateva exemple concrete:
1)aflat in concediu, in vara, am primit telefoane de la cativa apicultori care m-au certat ca "tocmai acum mi-am gasit sa plec in vacanta, cand ei au nevoie de hrana pentru albine".
2)cererea a crescut exponential, am avut situatii in care apicultori cu 10-20 stupi, doreau sa cumpere cateva tone de hrana.
3)nervozitatea crescuta a unor clienti pentru ca nu puteam sa le oferim intreaga cantitate comandata.
4)cand ne intalnim sa va arat cateva fisiere video(unul filmat in biserica San Pietro si altul in Disneyland) unde in loc sa ma bucur de cateva zile libere, eu stateam cu telefonul la ureche si vorbeam despre Apiinvert cu clientii
5)acuzatii aici pe forum precum ca daca Apiinvert-ul este subventionat, intra banii in buzunar la nemti.Parca banii de la subventii intrau in contul Agrana, nu in buzunarul apicultorilor.
6)Zeci de telefoane primite din partea unor distribuitori care imi cereau sa creasca artificial preturile pe premisa ca "tot sunt subventionate".
7)Reprosuri din partea unora care au pus scumpirea acestor produse(care a avut loc la inceputul lui Octombrie) pe subventie.Asta fara sa se gandeasca ca de fapt majorarea preturilor a intervenit DUPA ce produsele nu mai sunt subventionate.
Astea sunt cateva din exemplele care imi vin acum in minte, dar au fost si alte situatii.
Ce a insemnat terminarea perioadei de subventie?Revenirea la normal, vanzarile au intrat pe fagasul firesc, cei care comercializeaza aceste produse nu incearca sa faca supra-stocuri sau sa profite si sa mareasca artificial preturile.