Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: concurs

Mesajde Florin Dobre » 05 Mar 2014, 13:59

gica.mosu scrie:....Da...aduc albininile polen...cat la %din ele depune polenul an faguri=pastura :?: :!: :?:

Fiecare din ele isi depune in fagure polenul adus. Polenul este apoi indesat bine in celula cu capul. Astfel se elimina aerul care ar duce la o depreciere a acestuia. Ii adauga enzime, este sigilat cu propolis si chiar completata celula cu miere care va fi capacita. Pastura este rezultatul unui proces de transformare a polenului in aceste conditii.
N-am retinut exact procentele dar stiu ca albinele culegatoare se impart astfel:
- sacagite...albine care aduc apa;
- culegatoare de propolis...sunt un procent mic care doar cu treaba asta se ocupa;
- culegatoare de polen;
- culegatoare de nectar;
- culegatoare de polen si nectar.
Procentul albinelor care executa un anumit cules sufera modificari in functie de nevoile coloniei ori abundenta nectarului si/ori polenului la un moment dat.
:?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde CATALIN » 05 Mar 2014, 14:12

NEATAAAA la toti...Catalini,vezi ca ti-am montat recoltor di polen :idea: :lol:

nea Gica mi-ai dat-o la temelie
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde gigibecalul » 09 Mar 2014, 21:59

Întrebare: În fotografia următoare avem o albină din toamnă sau din primăvară?....de ce?

p.s. fotografia e făcută astăzi, 9 martie 2014.

albina cu polen.JPG
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde proapis13 » 09 Mar 2014, 22:23

Dupa cat are aripile de franjurate,tu ce zici ????? ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde BogdanU » 09 Mar 2014, 22:25

Albina aceea daca ai insemnao cu ceva si ai putea sa o gasesti, in doua - trei zile ii faci autopsie dupa moarte naturala.
Aripile ei zici ca sunt panza de joagar.

Deci este din toamna, zic eu ... :)
Cand e prea mult lapte in stup nu e miere deloc!!!
http://bogdanungureanu.sunphoto.ro
BogdanU

Mesajde gigibecalul » 09 Mar 2014, 23:00

proapis13 scrie:Dupa cat are aripile de franjurate,tu ce zici ????? ;)

Chiar dacă pentru un apicultor avansat e o întrebare foarte simplă, credeam că poate fi destul de dificilă pentru un "începător" ca dvs. :lol: :lol: :lol:

p.s. şi io cred la fel!
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde joohny » 10 Mar 2014, 14:49

gica.mosu scrie:....Da...aduc albininile polen...cat la %din ele depune polenul an faguri=pastura :?: :!: :?:

Va salut.Nu prea am inteles intrebarea insa totusi incerc un raspuns:
1.Daca va referiti la cit % dintre albinele unui stup aduc polen as raspunde ca polen aduc in funcite de nevoie ,azi mai mult
miine mai putin.deoarece in fiecare dimineata se face impartirea la fiecare tip de munca.Deci nu este un anumit procent intr-o anumita perioada ,ci un anumit procent zilnic ce poate varia in fiecare zi.
2.Daca va referiti la albinele care aduc polen cit %din ele il pun in celule as raspunde ca tot polenul adus este depus tot in celule si numai dupa 7 zile este folosit. :D .Sanatate.
joohny

Mesajde CATALIN » 10 Mar 2014, 18:55

proapis13 scrie:Dupa cat are aripile de franjurate,tu ce zici ????? ;)

ca are sau nu un efect eu iti multumesc ca ai revenit ;) .....intr-un fel
acu daca mai dati si cu o intrebare.....e mai bine :)
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde gica.mosu » 11 Mar 2014, 22:45

joohny scrie:
gica.mosu scrie:....Da...aduc albininile polen...cat la %din ele depune polenul an faguri=pastura :?:

Va salut.Nu prea am inteles intrebarea insa totusi incerc un raspuns:
1.Daca va referiti la cit % dintre albinele unui stup aduc polen as raspunde ca polen aduc in funcite de nevoie ,azi mai mult
miine mai putin.deoarece in fiecare dimineata se face impartirea la fiecare tip de munca.Deci nu este un anumit procent intr-o anumita perioada ,ci un anumit procent zilnic ce poate varia in fiecare zi.
2.Daca va referiti la albinele care aduc polen cit %din ele il pun in celule as raspunde ca tot polenul adus este depus tot in celule si numai dupa 7 zile este folosit. :D .Sanatate.

Am puuuus antrebarea cu subantales(stiti de ce) :P ....Cand au recoltorde polen montat ....Cat la% al depun an faguri :?: Deci....Ionica...astept sa completezi !?!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde joohny » 12 Mar 2014, 08:23

[quote="gica.mosu .Am puuuus antrebarea cu subantales(stiti de ce) :P ....Cand au recoltorde polen montat ....Cat la% al depun an faguri :?: Deci....Ionica...astept sa completezi !?![/quote
Va salut.Indiferent ca are colector de polen sau nu are colector de polen ,tot polenul care scapa din colectorul de polen este depozitat in celule si dupa 7 zile este servit. :D .Sanatate.
joohny

Mesajde traian » 23 Mar 2014, 22:54

Ce grosime are sirma galvanizata pentru insirmat rame?
traian

Mesajde gica.mosu » 23 Mar 2014, 23:14

joohny scrie:[quote="gica.mosu .Am puuuus antrebarea cu subantales(stiti de ce) :P ....Cand au recoltorde polen montat ....Cat la% al depun an faguri :?: Deci....Ionica...astept sa completezi !?![/quote
Va salut.Indiferent ca are colector de polen sau nu are colector de polen ,tot polenul care scapa din colectorul de polen este depozitat in celule si dupa 7 zile este servit. :D .Sanatate.

....Aproximativ 70% din polen este depus de albine an faguri=restul al ia "culegatorul de comori"...

Ce se antampla la ac stup :?: ....Iar a gresit -mosu...cu ce=ce trebuia sa fac facut ?????
Fişiere ataşate
poze noi 021.JPG
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Florin Dobre » 23 Mar 2014, 23:16

Mosu' a uitat gratia antimaus pusa. :shock:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde gica.mosu » 23 Mar 2014, 23:19

Florin Dobre scrie:Mosu' a uitat gratia antimaus pusa. :shock:

....NET HARASO :mrgreen:
gica.mosu

Mesajde Florin Dobre » 23 Mar 2014, 23:25

Mai incerc... :D
Ai facut tratament dimineata si l-ai uitat inchis.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde traian » 23 Mar 2014, 23:26

Cred ca trebuia largit urdinisul,luat gratia de soareci.Ceva de intrebarea de mai sus cu SIRMA stii?
traian

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR