Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Puiet primavara 2014

Mesajde cristi82 » 11 Mar 2014, 20:29

sunt din jud. satu mare, int-adevar poza nu e prea ok, cu o mana tineam rama cu una faceam poza, telefonu face poze bunicele, poate si din cauza soarelui, am vrut sa fac mai multe dar de unul singur nu se poate.
cristi82

Mesajde cristi_vidican » 11 Mar 2014, 21:51

cristi82 scrie:Asa arata ramele cu puiet in familile de albine - martie 2014.

Cei care nu sunteți din Vestul țării, stați liniștiți, că nu toate ramele din stup sunt așa. În general cele centrale, adică 2-3, că restul, până la 5-6 sunt cu larve și ouă.
Partea bună e că intră și nectar.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Badea Alin » 11 Mar 2014, 22:20

Adi Hodis scrie:
Badea Alin scrie:
samuellazea scrie:Da dar daca iei in considerare ca la Timisoara deja sunt pomi infloriti e cam de plans :(
Pomii cam ii putem lasa pt altii ca noi nu prea avem cu ce culege :(

samuellazea, dacă voi, cei din vest, vă plângeți că nu aveți cu ce culege, unde a fost iarnă o săptămână ce să mai zic eu care am avut un singur zbor de curățire toată iarna și umezeală cât cuprinde :roll:

D-le Badea, cred ca e o scapare expresia ... voi. Doar el se plinge. Nu stiu pe altcineva sa se plinga.
Sa nu vina inghetul ... sa nu vina ploi indelungate in perioada salcamului, ca au fost si de-alea. Si apoi o fi cumva ... speram spre bine.

Ai dreptate Adi, el este singurul, din vest, pe care l-am văzut plângându-se. „mea culpa” :(
Unde ești nea`Gică, să ne lămurești ...
Badea Alin

Mesajde cristi82 » 11 Mar 2014, 22:29

cristi_vidican scrie:

Cei care nu sunteți din Vestul țării, stați liniștiți, că nu toate ramele din stup sunt așa. În general cele centrale, adică 2-3, că restul, până la 5-6 sunt cu larve și ouă.

Astazi de exemplu am verificat o familie, avea 6 rame cu puiet dintre care 4 erau capacite, celelalte 2 rame era puiet larvat, eu zic ca dezvoltarea e foarte ok, problema e ca necesita multa papa, intr-adevar intra si ceva nectar.
cristi82

Mesajde alexx » 11 Mar 2014, 22:51

cristi82 scrie:
cristi_vidican scrie:

Astazi de exemplu am verificat o familie, avea 6 rame cu puiet dintre care 4 erau capacite, celelalte 2 rame era puiet larvat, eu zic ca dezvoltarea e foarte ok, problema e ca necesita multa papa, intr-adevar intra si ceva nectar.

Ai avut temperatura optima si pastura ca altfel nu erau asa ;) :)
alexx

Mesajde ignatov andrei » 11 Mar 2014, 23:01

La atâta lauda, va spun si eu, ca in zona Iasului, mărcile au reanceput ouatul!
A fost o stagnare de 10-15 zile! Generatiile s-au schimbat cam 60%!
Retineti, tot 30kg vor da la salcâm!
ignatov andrei

Mesajde Adrian Galofteanu » 12 Mar 2014, 07:06

Daca vremea va fi cum se anunta, in 2 saptamani ajungem si noi la 2 rame cu puiet "a la Cristi Vidican". Ieri la roi era puiet pe 2 rame(capacit max 1/2 dm patrati) Dar starea familiilor buna, polen zero, nectar peste vreo 2 saptamani........... :)
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"

Friedrich Ruttner
Adrian Galofteanu

Mesajde yokoz777 » 12 Mar 2014, 09:30

Treaba este roz dupa cum vad pentru cei din vest dar la cat puiet zic ca au in stupi e mai degraba mov,suntem in martie!vremea este schimbatoare inca,asa ca nu va culcati pe o ureche!exemplu la mine ieri au fost11grade si azi noapte a fost ger ca a inghetat apa!puietul ala care il au cei din vest la ecluzionare mananca taticule si pana la un cules de intretinere mai este!mai ales in cazul in care se mai si zbarleste vremea.se cere mai multa atentie si mai putina bucurie
Un electrician îşi găseşte băieţaşul bandajat la un deget.
- Ce ai păţit?
- Am prins o albină care avea un capăt neizolat.
yokoz777

Mesajde cristi_vidican » 12 Mar 2014, 10:12

yokoz777 scrie:Treaba este roz dupa cum vad pentru cei din vest dar la cat puiet zic ca au in stupi e mai degraba mov,suntem in martie!vremea este schimbatoare inca,asa ca nu va culcati pe o ureche!exemplu la mine ieri au fost11grade si azi noapte a fost ger ca a inghetat apa!puietul ala care il au cei din vest la ecluzionare mananca taticule si pana la un cules de intretinere mai este!mai ales in cazul in care se mai si zbarleste vremea.se cere mai multa atentie si mai putina bucurie

Nu e chiar așa negru la noi cum zici tu ;)
Partea bună e că intră nectar. Și nu puțin. Când scutur rama, curge din ea (nu ca la salcâm).
Polen este cât vor ele, așa că albina ce iese are cu ce se întări.
Vremea se anunță tot bună, cu ceva ploi săptămâna viitoare, numa bune ca să se mai astâmpere și ele (și să ne ajungeți voi din urmă).
Problema e că cei care au stupi buni și mătci de-ale noastre, vor avea de muncă până la salcâm pt că lăsate de capul lor, nu prind nici rapița fără botci.

Lăsând ironiile de-o parte, cu vremea nu te poți pune. Poți suplini câte puțin, dar dacă nu intră pe urdiniș???
Dar, n-a fost să nu vină niciodată primăvara.
Ideea e să fie populație, că la un prim val de polen, matca depune într-o săptămână 4 rame, apoi tot așa mai departe și se recuperează decalajul.
Baiu e însă că foarte mulți n-au populație în stupi. Aici, cine e de vină?
Când nici vremea nu ne ajută, nici noi n-am făcut stupii tari, ce să mai zicem?
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde yokoz777 » 12 Mar 2014, 10:31

Fiecare cum isi asterne asa doarme.Din partea mea poate sa si puna catu luna asta cine vrea din cate zic unii ca au puiet,totusi mai e vreme de trecut si drum lung de batut.Oricum aveti de ce va bucura din ce am vazut in poze,dar mai este Martie si o bucata de Aprilie.
Un electrician îşi găseşte băieţaşul bandajat la un deget.
- Ce ai păţit?
- Am prins o albină care avea un capăt neizolat.
yokoz777

Mesajde cristi82 » 12 Mar 2014, 10:39

cristi_vidican scrie:
yokoz777 scrie:Treaba este roz dupa cum vad pentru cei din vest dar la cat puiet zic ca au in stupi e mai degraba mov,suntem in martie!vremea este schimbatoare inca,asa ca nu va culcati pe o ureche!exemplu la mine ieri au fost11grade si azi noapte a fost ger ca a inghetat apa!puietul ala care il au cei din vest la ecluzionare mananca taticule si pana la un cules de intretinere mai este!mai ales in cazul in care se mai si zbarleste vremea.se cere mai multa atentie si mai putina bucurie

Nu e chiar așa negru la noi cum zici tu ;)
Partea bună e că intră nectar. Și nu puțin. Când scutur rama, curge din ea (nu ca la salcâm).
Polen este cât vor ele, așa că albina ce iese are cu ce se întări.
Vremea se anunță tot bună, cu ceva ploi săptămâna viitoare, numa bune ca să se mai astâmpere și ele (și să ne ajungeți voi din urmă).
Problema e că cei care au stupi buni și mătci de-ale noastre, vor avea de muncă până la salcâm pt că lăsate de capul lor, nu prind nici rapița fără botci.

Lăsând ironiile de-o parte, cu vremea nu te poți pune. Poți suplini câte puțin, dar dacă nu intră pe urdiniș???
Dar, n-a fost să nu vină niciodată primăvara.
Ideea e să fie populație, că la un prim val de polen, matca depune într-o săptămână 4 rame, apoi tot așa mai departe și se recuperează decalajul.
Baiu e însă că foarte mulți n-au populație în stupi. Aici, cine e de vină?
Când nici vremea nu ne ajută, nici noi n-am făcut stupii tari, ce să mai zicem?

In cea mai mare parte ai dreptate, si eu ma gandeam ca daca nu umblu dupa ele ii posibil ca inainte de salcam sa le gasesc in pom, intr-adevar consumul e mare, legat de frig eu zic ca un stup bine populat nu ar trebui sa aiba probleme cu frigul, polen au din belsug, papa sa fie.
cristi82

Mesajde arnautu valentin » 12 Mar 2014, 11:43

ignatov andrei scrie:La atâta lauda, va spun si eu, ca in zona Iasului, mărcile au reanceput ouatul!

sa dea 50 kg la salcam poate asa ne maresc astia norma de venit ;)
adi1574
arnautu valentin

Mesajde 7Rame » 12 Mar 2014, 12:29

Da Cristi82, da, imi place. Daca ai una asa, mai ai vreo 3-4 mai mici o "tzara" si...e beton!
Suntem dupa voi, va ajungem, numaidecat! Vreme buna in Severin, se anunta toata saptamana, deci ne asteptam la treaba.
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde ignatov andrei » 12 Mar 2014, 15:00

arnautu valentin scrie:
ignatov andrei scrie:La atâta lauda, va spun si eu, ca in zona Iasului, mărcile au reanceput ouatul!

sa dea 50 kg la salcam poate asa ne maresc astia norma de venit ;)

Vorbim de apicultura, sau de impozite???
ignatov andrei

Mesajde arnautu valentin » 12 Mar 2014, 15:09

ma flacau asta i un subiect care in doua trei saptamani dispare;)cat despre apicultura ....nu ma pricep m am bagat si io in seama aiurea
adi1574
arnautu valentin

Mesajde Adi Hodis » 12 Mar 2014, 22:43

Gand la gand ... si eu ma uit la partea goala a paharului. Ca aia plina, oricum e plina dar cea goala, nu e de neglijat.
Am vazut apa inghețata in adapatoare cu cateva dimineti in urma si ... asta e, primim cum e.
Daca va fi necesar o sa le dam papica. Dar daca va ingheta salcamul ... o sa simtim atunci partea goala a paharului. Ca papica va fi papata si recolta in ... roi.
Vedem ce si cum ... si ne orientam sa o scoatem cumva pe +. Cat putem.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR